HDZ ne želi zbog SDSS-a postaviti križ poginulim Hrvatima od strane genocidnih partizana ispred pogubilišta

0
7694

Generalni vikar Sisačke biskupije mons. Marko Cvitkušić blagoslovio je, u petak 24. studenog 2017. godine u Gvozdu ispred župne crkve, spomen-ploču i bijeli križ istine za preko 1200 civila, hrvatskih i njemačkih vojnika koje su lipnju 1945. godine partizani obostrano zazidali u tunel uskotračne šumske pruge u Slavskom Polju.

Grobnica je otkrivena nakon teksta našeg urednika Igora Drenjančevića uz pomoć lokalnih Srba, kojem su isti svjedočili o pokolju. Grobnica je otkrivena 2016. godine.

EKSKLUZIVNO: 1200 ljudi partizani su ubili 1945. godine u Slavskom polju pod zapovjedništvom Krajačića i Boljkovca

Evo što kažu mještani općine Gvozd o samom križu i samoj priči oko ovog genocida.

-Sramotno je da sam križ je pred crkvom, a ne mjestu pokolja. Znate zašto je tako? Jednostavno, SDSS je koalicijski partner kradezea i ne smije se kradeze zamjerati Srbima u općini. Ne može se šumarija dogovoriti da se odsjeku tri bukve i da se na mjestu pogibelji stavi križ. To je sramotno. Kao da križ umjesto u Hudoj Jami stavite ispred crkve sv. Marka!

Sve to nije nimalo čudno jer kradeze su nekada vodile Jelena Jajčević i Idžan , jedna je odobrila, a druga potpisala preimenovanje grada Gvozd u Vrginmost, sada čine isto i sa ubijenima u tunelu uskotračne pruge.-tvrde mještani Gvozda.

HOP