Hrvatski policajac na turniru “Dana borca” igrao i družio se sa četnikom iz zloglasnih Šiltova!

0
10198

Godine 1974. u mjestu Poljan, u blizini Topuskog na Kordunu, za nekadašnji Dan boraca 4. srpnja, pokrenut je mali nogometni turnir. I trajalo je do ljeta 1995. – do Oluje. Bio je to jedan od najjačih jednodnevnih turnira na širem području  Banije.

Godinama je turnir pao u zaborav, a ove je godine obnovljen. Svakako tradicionalno 4. srpnja !

Nekolicina seljana, njih dvadesetak, na čelu s predsjednikom mjesnog odbora Markom Čičem i entuzijastom Milanom Roknić-Rokom, koji živi u Beogradu, uspješno su obnovili tradiciju na vrlo uspješan način.

Broj timova znatno je niži od prijeratnih godina, jer su u Poljanu mogli okupiti tridesetak timova iz okolnih sela, ali i iz Jastrebarskog, Zagreba, Karlovca, Siska, Podzvidzija (BiH). Svake godine sudjelovali su timovi bivše kasarne JNA iz Petrinje, Zagreba, Karlovca … koji su, posebno naglasili, iskusili ovacije i opće simpatije tadašnje brojne publike.-piše  četničko glasilo Savez Srba regiona, glasilo četnika M. Linte.

IMG-20190710-WA0006

Član zloglasnih Šiltova čelavac sa desna čuči

Na našoj Banovini Srbi iz Beograda organiziraju nogometni turnir u čast partizanskih zločinaca, na kojem je igrao nogomet pripadnik najsurovije srpske zločinačke bande iz rata , Šiltova- M. Crevar, nastanjen u Vrginmostu, vozi BMW srpski oznaka, te jedan hrvatski policajac  označen strelicom Zdravko zvani Zdravkić iz policija Gvozd!

Za nevjerovati , a počasni gost ove proslave Dana borca kroz ovaj turnir je načelnik Topuskog Kuzmić, poznati frend srpskog ubojice i četnika D. Ćelapa. Srećom na turniru su bile samo tri ekipe…

HOP