Makarska postala središte srpskih cajki i primitivizma

0
8495

Neki dan u Makarskoj lokalna balavurdija se ponijela prema jednom zagrepčaninu kao istočnjaci na barikadama. Nakon rata sjever i jug ratuju preko hrpe kretena. Ali ono što ne smeta zanimljivo u Makarskoj je lokalna doktorica, koja je  iz Srbije došla, te već 20 godina “dere ekavicu” pa ju nitko ne traži da pjeva pjesme Torcidi kao što su kreteni napravili gostu iz Zagreba. A nije ona jedina koja dere ekavicu u gradu, kojem više smeta kaj od bre.

Lokalna ponuda zabavnog programa još je gora. Mladež se truje sa srpskim primitivizmom, urlikanjem nakinđurenih odurnih srpskih babuskara, koje se mogu takmičiti u ružnoći, kiču i jezivoj glazbi sa vješticama. To je glazba koja se nudi kao zabava u kraju koji ima najbolju narodnu muziku u Europi. Gotovo je jezivo u što se Makarska pretvara uz svoje zvijezde turističke zajednice.

hlover

Navečer tutnji “tehno” sa brodova gdje razularena mladež cvili i urla tako da hotelski gosti ne mogu spavati. Pijančuje se , drogira, te takava razularena i agresivna ekipa silazi sa brodova i maltretira prolaznike.

Takvo divljanje na brodovima u gradu Hvaru je konačno zabranjeno, ali Hloverka i njena ekipa čini se da nisu baš dobro oprali uši kada im takva divljanja ne smetaju i ne shvaćaju koliko ugrožavaju normalan razvoj turizma u ovom jedinstvenom podneblju.

Internet u nekim apartmanima je užasan. Zastario, loš i iznajmljivači su očajni zbog toga. Upitali smo HT telekom zbog čega je tako loša linija u nekim dijelovima grada. Iz telekoma su nam rekli da je problem u zračnom kabelu. Oni smjeliji su rekli da im turistička zajednica priječi radove unutar turističke sezone te da je to razlog. S druge pak strane saznajemo da je digitalizacija trebala biti provedena do ožujka, ali očita lijenost HT telekoma je tako ugrozila jedan segment turističke sezone.

HOP