Rumunji potpuno blokirali plovidbu Dunavom prema Srbiji i zaplijenili isporuku od 30 ruskih tenkova s kojima su Srbi htjeli napasti Kosovo

0
11025

Rumunji potpuno blokirali plovidbu Dunavom prema Srbiji i zaplijenili isporuku od 30 ruskih tenkova s kojima su Srbi htjeli napasti Kosovo

Ruumunski vojni ekspert iz NATO saveza poručio Srbima da se ponašaju kao ruski saveznici Bjelorusija i Kazahstan ili kao zemlje središnje Azije a ne kao europska država na jugoistoku Europe koja je opasna vojna prjetnja svim susjedima.

Iz Moskve stiže udarna vijest. Srpski plaćenik, izdajnik oca Poljaka i katolika i majke Slovenke katolkinje po imenu i prezimenu Miroslav Lazansky nedavno je imenovan veleposlanikom Srbije u Rusiji. Taj sin Titovog JNA časnika i vječna i neugasla ljubav Jelene Lovrić iz zajedničkih zagrebačkih dana u “Danasu” kad je javno zazivala njegove JNA tenkove u proljeće 1990. nakon prvih slobodnih izbora u Hrvatskoj da ih s ratnim zločincima Kadijevićem i Adžićem osobno Lazansky kao prvi tenkist JNA vojske uvede i vojno okupira Zagreb i cijelu Hrvatsku, slovi za izvrsno obavještenog i združenog partizanskog i četničkog obavještajnog kadra. Tako je bilo i kad je Lazansky kao mlad čovjek bio titoist i Srboslaven iz vremena školovanja u osnovnoj školi u Trebinju, gimnaziji u Karlovcu, služenja vojske u Bitoli i studiranja Pravnog fakulteta, kasnije i novinarskog posla u Zagrebu, a tako je ostalo i poslije doselidbe toga srpskog političkog špijuna iz titoistočkog razdoblja do 1980. i posttitoističkog peroda od 1980. do 1991. dok je taj bijedni i jadni crv i srpska politička krtica rovario i iznutra politički podrivao Hrvatsku. Ipak, nedvojbeno je i mora se priznati činjenica kako taj ljudski otpad, najveći šljam i ološ koji se može zamisliti, ima preko njegovih pacovskih obavještajnih i špijunskih i udbaških kanala i obavijesti iz prve ruke kao višedesetljetni srpsko – rusko politički džoker u svijetu novinarstva, a posljednjih desetljeća i politike.

U svojstvu veleposlanika Srbije u Rusiji Miroslav Lazansky je poslao izvješće srbijanskim, listom proruski orijentiranim javnim glasilima kako je Rumunjska prije nekoliko dana sa svoje strane Dunava u potpunosti blokirala plovidbu rijekom duž njezine granice sa Srbijom. Razlog rumunjske blokade plovidbe Dunavom prema Srbiji je od najvišeg vojno sigurnosnog značenja i Rumunjske kao samostalne i neovisne države, ali i u širem smislu kao zemlje članice EU i napose vojne alijanse NATO pakta.  Rumunjska je s istočne strane Dunava, kao što prenose opširno i vrlo precizno i Vučićevi i Putinovi zajednički medijski bilteni u Beogradu poput lista i portala Alo.rs i proruskog portala Pravda.rs ( inačice i imenom i sadržajem moskovskoj Pravdi ), blokirala isporuku 30 tenkova T – 72MS ( Bijeli orao ). To je tenkovsko naoružanje Rusija poslala Srbiji pod prozirnom i naivnom izlikom tobožnjeg procesa “obnove i modernizacije Vojske Srbije.”  Pod krinkom obnove i modernizacije srpske vojske krila se skrivena i prava srbijanska namjera uporabe gomile tih i sličnih velikih i obimnih vojnih isporuka Srbiji od strane Rusije za vođenje ofenzivnih i osvajačkih ratova na Balkanu. Sada je ta srpsko – ruska kombinatorika presječena rumunjskom zaplijenom ruskih tenkova upućenih Srbiji. U sklopu toga bila je još i ruska isporuka Srbiji u vidu 30 oklopnih vozila BRDM -2 kao oblika donacije Rusije njezinom vojnom i političkom satelitu na Balkanu, zloglasnoj Vučićevoj Srbiji.

Lazansky kao čipirani srpski dresirani pas reži i dok leži. Pijeni, dok mu curi pljuvačka iz čeljusti i slini i cmrzdri bijesni srpski pas Lazansky na Rumunje kako su se samo smjeli usuditi voditi računa o vlastitim državnim i nacionalnim interesima, a ne biti ruske sluge kao njegova voljena ruska gubernija Srbija. Osuo je posrbljeni i pravoslavizirani Poljak po ocu i lažni, ali zbilja veliki politički Srbin Miroslav Lazansky rafalnu paljbu po Rumunjima i Rumunjskoj, još jedinom srpskom susjedu u povijesti, s kojim Srbija nije otvoreno i vojno ratovala jedan na jedan. Kako stvari, stoje, vrijedi ona izreka da za sve u životu postoji prvi put. Lazansky se ponio prema Rumunjima kao nedavno Dačić prema Bugarima u povodu iste teme zvane Kosovo. Kao i Dačić, tako i Lazansky, te sve ostale dežurne budale i glupani iz sfere srbijanske dnevne politike umišljaju i glume da se svijet okreće oko Srbije, a ne Srbija kao mala i sporedna balkanska državica oko velikog svijeta. I tako izgubljen u vremenu i prostoru i opsjednut i opčinjen srbocentričnom teorijom svijeta, preživjeli politički dinosaur, točnije srbosaur Miroslav Lazansky manirom zaluđenog velokosrbina podmeće i podvaljuje lažnu krivnju Rumunjima. Ne može se pomiriti s činjenicom da su Rumunji Srbima pokazali zube i stavili i Srbima i Rusima do znanja da su prvenstveno članica EU i NATO saveza, a ne srpsko – ruske alijanse zemalja, ustrojenih po načelima azijatskih despotija ili afričkih tiranija. Tirada Lazanskog na adresu rumunjske države je u stilu jedne prenapuhane srpske tikve. Zapijenjeni srpski najamnik i plaćenik Lazansky ovako docira  Rumunjskoj:

“Član 27. Dunavske konvencije navodi pravilo kad je neka roba u tranzitu, ne navodeći i koja je vrsta robe, niti jedna članica i potpisnica Dunavske konvencije nema pravo blokirati promet robe i njen riječni promet. Mi smo članica Dunavske konvencije, Ruska Federacija, također, kao sukcesor SSSR-a. Rumunji nam ovo ne bi smjeli raditi i treba netko postaviti pitanje Bukureštu po kom osnovu oni Srbiji blokiraju uvoz robe Dunavom. Ono što mi sada doživljavamo od Rumunjske je veliki bezobrazluk i odakle njima pravo da blokiraju međunarodni plovni put. Oni imaju pravo po konvenciji pregledati teret i provjeriti što brod prevozi, ali ne i da blokiraju put,” nezaustavljiv je bio u izljevu bijesa u svoju oboljelu koru velikosrpskog mozga Miroslav Lazansky. K tome je poentirao opaskom kako ” “iz Rumunja povremeni izbije neki stav koji Srbija ne očekuje:” Kao što je drogirani i pijani Dačić zvao na politički raport Bugarsku i njihovog premijera Bojka Borisova u povodu Kosova na politički raport, tako sad na isti način ludi i bolesni Lazansky zamišlja u svojoj prljavoj mašti i pokvarenim strastima da Srbija treba politički zapovijedati i Rumunjskoj. Malo im je bilo što su sanjali da mogu naređivati Bugarskoj kako će se ponašati. Sad su se nebeski Srbi okomili i na jedine preostale susjede s kojima prije nisu bili na ratnoj nozi, a to su Rumunji.  Taj narod je godinama imao krilaticu kako na svijetu od stalni prijatelja imaju samo dva, a to su Crno more i Srbija. Nakon što im je Srbija kroz riječi srpskog sluge Lazanskog pokazala što o njima stvarno misli, ne ostaje Rumunjima koji su vjerovali u Srbe ništa drugo nego skočiti u Crno more. Pored takvog lažnog srpskog prijatelja, Rumunjima ne treba veći neprijatelj.

Ne mogu Srbi skupa s Rusima obrtati cijeli svijet oko malog prsta kao što je uobrazio posrbljeni i pravoslavizirani Poljak i bivši katolik Miroslav Lazansky. Tog političkog Srbina i godinama njihovog novinarskog i političkog udbaškog špijuna u Zagrebu i usred Hrvatske sve do proljeća 1991. kad su ga u ime špijunskih zasluga za beogradsku centralu povukli u Beograd i u Srbiju, netom je demantirao izvor iz vrha NATO vojne alijanse. To doznajemo iz izvora beogradskog portala Pravda.rs, podružnice moskovske Pravde i političkim sadržajem vjernom preslikom ruskog Vladinog lista u Moskvi pod istim nazivom Pravda. Tako sve i beogradska Pravda objavljuje samo na mig ruske Pravde iz Moskve, a nikad i ništa samostalno, nego samo kao njihov medijski podlistak. I zato treba shvatiti kroz pisanje beogradske Pravde i mišljenje njihovih ruskih gazda, koji su im naredili prenijeti javnosti u Srbiji službeno priopćenje vojnog stručnjaka za sigurnosna pitanja iz Rumunjske. Taj neimenovani vojni izvor iz Rumunjske kao članice NATO pakta u razgovoru za srpsku i rusku zajedničku (Ne)Pravdu  objasnio je ujedno i u ime cijelog NATO saveza, a ne kao glasnogovornik politike samo države Rumunjske i njezin državljanin političko stajalište cijele sjevernoatlantske vojne koalicije spram ponašanja Srbije. Tako je neimenovani rumunjski vojnopolitički eskpert Rusima, a posebno i konkretno Srbima poručio slijedeće: “Dio poteza koji Srbija vuče zabrinjava sve vaše susjede iz NATO kruga. Ne dogovarate se sa susjedima i solirate blokovski, kao da ste Bjelorusija ili Kazahstan ili neka Centrala Azija bez shvaćanja regiona oko vas. Ovo nema nikakve veza sa SAD.”

Srbiji sve ovo nije prvijenac i ovaj slučaj na relaciji Srbija – Rumunjska nije Srbima čin bez presedana te vrste i otvorenih srpskih vojnih prijetnji gomilanjem i zveckanjem oružja prema susjedima uz opsrkrbu ruskim naoružanjem. Samo ne mogu skužiti kako su kao stari prevaranti otkriveni i uhvaćeni i kako im je taj lanac isporuke oružja preko Dunava voljom i odlukom Rumunjske sad trajno prekinut. Zato i Lazansky zapanjen i zaprepašten spoznajom da Rumunji imaju hrabrosti pregledati po njihovom pravu i obvezi i sukladno međunarodni propisima sadržaj tereta na brodovlju što krstari njihovim tokom Dunava, te i zaplijeniti rusko oružje upućeno Srbiji, onda i blokirati svaku plovidbu Dunavom prema Srbiji ostaje i poražen i ponižen i nokautiran, kao i njegovi srbijanski gospodari slijedećim činjenicama. Kronološkim nizom i strogo taksativno navedeno, to u brojkama i slovima izgleda ovako: Srbija je na ime donacije od Rusije dobila 30 tenkova T – 72B1 MS ili “bijeli orao” ( objekt 184 – 1MS). T 72MS suvremena je inačica tenka T – 72B1, koja je razvijena u 61. tvornici za opravku oklopnih vozila “Strelni” kod Sankt Peterburga. Ova verzija tenka opremljena je sa dnevno – noćnom nišanskom spravom PN – 72U sosna – U i panoramskom nišanskom spravom PKP – 72 s termalnim kanalom treće generacije. Uporaba ovog optoelektronskog sustava omogućava posadi tenka T – 72B1 da stekne daleko bolji pregled situacije na bojnom polju. Međutim, tenk T – 72B1 MS je, ipak, znatno slabija inačica tenka T – 72B3, kad je riječ o oklopnoj zaštiti. Pasivna oklopna zaštita se sastoji od ERA oklopa “kontakt – 1”. Za ovu verziju tenka najviše su zainteresirane zemlje Latinske Amerike, posebice Urugvaj i Nikaragva, dok je četvrti korisnik koji je dobio ove ruske tenkove Laos. Zaključimo i ona ovom primjeru razotkrivene srpsko – ruske tajne mreže dostave Srbiji golemog ruksog naoružanja kako Rusija svijetu i može izvoziti samo oružje, naftu i plin. Ruskoj koloniji Srbiji je od njihovih ruskih saveznika i više nego dovoljno sanjati otvorenih očiju o novim srpskim osvajačkim ratovima na Balkanu, dakako i sa istom konačnicom i srpskim još težim vojnim debaklom u usporedbi s onim iz devedesetih. Onda su bili u nokdaunu, a nastave li skupa s Rusima maštati o osveti i novim ratovima, mogli bi biti potpuno vojno i politički nokautirani u svakom smislu. Na Srbima je konačno rješenje i doluka da se napokon spuste na zemlju, smire se i shvate gdje je njihovo skromno mjesto u njihovom okružju puno bitnijih i značajnijih zemalja na jugoistoku Europe. Naročito moraju Srbi razumjeti da nikad nisu bili, niti će ikad biti bilo kakav faktor u europskoj i svjetskoj globalnoj politici kao što to maštaju Vučićevi titoistički poltroni Ivica Dačić i Miroslav Lazansky.

Dragan Ilić

HOP