Da bi skrenuli pažnju sa pljačke Uljanika srpsko-hrvatske komunističke elite pokrenule su problem ‘ćirilce u Vukovaru’

0
6967

Zakon spojenih posuda djeluje u regiji na politički način…kada se otkriju neke velike afere skreće se na nacionalno-emocionalne rane. Uglavnom odlična je meta Vukovar, nakon silnih poniženja u ratu hrvatska vlast ga uz pomoć Srba ponižava i u miru.

FB_IMG_1564014283766

Prije godinu dana veliki skup u Vukovaru u svezi neprocesuiranje srpskih ratnih zločina. Prosrpski mediji i oni strani taj skup su nazvali nacionalistički. Znači ako tražiš pravdu a Hrvat si, ti si nacionalist.

418

Što se u međuvremenu dogodilo?… od istraga nije se puno dobilo, suspendiran je istražitelj Ovčare, a Srbima se uvodi ćirilica u Vukovar. Nema što još jedan veliki uspjeh desnice …Služi li desnica kao savjest naroda ili samo kao balon za ispuhivanje frustracija kako ne bi došlo do nemira? Narod se ispuše i otiđe doma, a Pupovac nastavlja po svome jer ima podršku Plenkovića.

Glavni huškači u Srbiji, Miodrag Linta i njegova zločinačka ekipa svakodnevno provociraju, a sam Linta je prikriveni finacijski partner srpskih tvrtki na Banovini, četnički pop Malobabić dobiva poticaje za nasade na Banovini i samo budale ne razumiju da su to klauni koji služe vlasti u Beogradu i Zagrebu da skretanje sa bitnih tema.

pupi 2

Što znače osobne na ćirilici Srbima ili ploče na ćirilici? Za budale četničke tek uživanje u jednom segmentu politike…ali praktično samo još veću podjelu od Hrvata. Hoće li ćirilica na pločama smanjiti upad migranta u domove  Srba na Banovini? Naravno da neće. Hoće li većina dobiti posao ili njihovi uhljebi kao i oni hrvatski?

Znači to je samo mazanje očiju ,a Hrvati i Srbi iseljavaju iz Hrvatske. Zbog korupcije i pljačke samog naroda. Hoće li pojedinci srpske nacionalnosti manje pljačkati jer ima dvojezična ploča na općini ili gradu? Naravno da neće. Vlast će dobiti manjina Srba koja su pljačkala i ubijala u ratu, kako bi zaštitili i obogatili sebe, a ne se brinuli o srpskoj zajednici…Danas vođa banijskih četnika na Banovini Đuro Škaljac je aboliran za svoje zločine i prebogati je Srbin u Srbiji, ima apartmane u Beogradu, u Grčkoj, sin glumi  bitno šefa u policiji, a zapravo se radi o lopovima i čobanima prve vrste kao što je i njihov prijatelj sa Banovine čoban Linta.

uljanik 2

No vratimo se Linti i Pupovcu u Hrvatskoj…oni su lutke koje zakuhavaju sukobe  sa Hrvatima da bi se skrenulo sa problema Uljanika. Uljanik trese Hrvatsku. Afera Uljanik je pljačka nad pljačkama. Narod već godinama bez veze ulupava svoj novac u Uljanik koji je privatna tvrtka. Milijarde kuna je progutao Uljanik i propao. Premijeri su potpisivali garancije, a lokalna vlast se borila protiv “ustaša”, umjesto da je brinula o ekonomiji. Agrokor i Uljanik je obrazac hrvatske političke korupcije. U Agrokoru su zaposleni poznati kradezeovci, sin dugodišnjeg šefa DORH-a, bivši guverner, otkupljena je i njegova tvrtka, vještačenje Agrokora proveo je “bankarski stručnjak” koji je sredio dva kredita ljubavnici od 230 000 eura bez da je ista bila hrvatska državljanka i zaposlena sa stalnim primanjima, Uljanik je propao a menadžment se obogatio kao da ih financira neki šeik… sve to treba zamagliti i onda se ponovo otvara rana Vukovara i ćirilica u Vukovaru da bi se poigravalo sa žrtvom Vukovara i spašavalo lopovluk i odgovornost vodećih stranaka u zemlji.

Plenković se mogao obračunati sa IDS-ovim separatistima jednom zauvijek preko Uljanika, no on je odlučio mrcvariti žrtvu Vukovara uz pomoć pročetničke politike Pupovca i Linte i samog uvođenja ćirilice u Vukovar.

-Pljačka i otimačina nije antifašizam. Nekima on služi za vlastite probitke jer od ideala i poštenja se ne živi, već od onog materijalnog što se uspije od države oteti. Evo primjera iz stvarnog života.
Ako ne znate kako se pretvara javno u privatno, kako izgledaju od politike ovisni mediji, kako funkcionira DORH u svezi sa politikom, kako načelnici i pročelnici dolaze do imovine vrijednije od 2 mil.€, kako izgleda zapošljavanje stranačkih uhljeba, kako se od sirotinje kupuje zemlja za kunu, a preprodaje za 200-300 kn mc, kako stranka na vlasti vodi političke procese protiv novinara i opozicije, kako se za plaće, PR, intelektualne usluge, medije, fešte, dnevnice, reprezentaciju itd. troši više od 800 mil.kn javnog novca, kako visoki istarski dužnosnici plove jahtom po Jadranu sa šefovima istarskog DORH-a i policije, kako bi neki uveli pasaport, a da je postojao, njihove majke ne bi nikad došle u Istru.
Ako ne znate kako si mladi šefovi kabineta i pročelnici “oduzimaju” živote, kako se na 100 m od sjedišta istarske policije otvaraju narko hosteli, kako policija (cijeli odjel za borbu protiv droge) dila drogu djeci oko škola, kako se najviše istarsko priznanje dodjeljuje osuđenom tal. ministru na 3 god. zatvora i koji je trebao vratiti 3 mil. eura, a taj isti mene tuži zbog nanesenih duševnih boli, kako je moguća takva devastacija prostora kao kada je riječ o kamenolomima iz kojih se crpi ruda za venecijanske brane, kako od države kupiš par hektara za 1 bijeli- 1 crni, pa potom na tim česticama predvidiš gradnju 25 vila, kako u firmi koja nema zaposlenih ima 10 članova NO na mjesečnoj naknadi 2.800- 4.200 kuna, kako nešto kupiš za 900.000 kuna pa prodaš za 25 milijuna kuna, a da DORH kaže sve je u skladu sa zakonom.
Ako ne znate za pronalazak 8.6 kg heroina i 80 kg smjese dovoljne za jednogodišnje potrebe narko scene u Istri, za pronalazak droge kod stotina posjetitelja pulskih narko festivala, za podizanje optužnog prijedloga zbog uljare u Vodnjanu, te sumnjivo financiranje lokalnih izbora 2013. (osumnjičeni IDS-ov direktor i županijska agencija) o čemu se ne piše u medijima, da preko sudskih ovrha vrh IDS-a dolazi do najvrednijih nekretnina istarske sirotinje, da se hektar zemlje kupuje za 1 do 2 kune,a kasnije preprodaje za 100-tine tisuća eura. (Mitton- Bale, San Giorgio), za slučaj člana predsjedništva Poreštine koji biva uhvaćen sa drogom pa ga potom stranka unaprijedi, za narko dosje šefova kabineta, da dužnosnik kupi 6.5 ha državne zemlje za 148.000 kuna, plati 12.000 kuna, pa potom založi tu zemlju i dobije od banke 300.000 eura kredita. Još gore od toga je kada 1 istarski načelnik od sirotinje kupi za 22.000 kuna 3 ha poljoprivrednog zemljišta, potom tu zemlju urbanizira i onda pod hipoteku da 1 ha te zemlje koju je platio 7.000 kuna i od poslovne banke dobije 220.000 eura kredita. -napisao je još 2017 godine Damir Kajin…

Što je DORH napravio do sada?

HOP