‘Zašto Srbi šute o zlodjelima Arkanovaca prema pobjeglim Srbima poslije Oluje?!’

0
15357

U organizaciji Srpskog narodnog vijeća u nedjelju je u Donjem Lapcu održana komemoracija s koje je poslana poruka da se Hrvatska mora suočiti s prošlošću i preuzeti odgovornosti za ratne zločine tijekom i nakon akcije Oluja te procesuirati odgovorne osobe.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević rekao je da je ova komemoracija sjećanje na vojno-redarstvenu operaciju Oluju koja je prije 24 godine, kako je rekao, počistila Srbe iz ovih krajeva, a da danas u državnom protokolu nema za njih mjesta u govorima.- piše Večernji list.

 

Srbi šute o zločinima Arkanovaca prema njima, a za sve danas okrivljavaju Hrvate, neki od njih ne žele šutjeti  i rekli su nam što se događalo poslije Oluje.

Ispovijed mučenog pravoslavca o mučenju Arkana u Erdutu i  izbjeglica iz tzv. Krajine za vrijeme bežanije tijekom akcije Oluja.

FB_IMG_1564949576604

-Jadni narod koji nije bježao svojom krivnjom negoli zbog ratnih profitera i zlikovaca koji su i započeli svoj krvavi pir da bi se preko sirotinje obogatili i svoje dojučerašnje susjede protjerali i tako narod vratili za 50 godina unazad  sada još palamudi tko je za sve kriv i optužuje Hrvate za etnično čišćenje Srba. Pa može li jadanije. O svojoj sramoti Srbi šute!

Moj narode sjetite se te mafije i što ste proživljavali za vrijeme te lude tvorevine RSK, dok su vaši muževi ,sinovi, braća trunuli u rovovima, a vaše komšije, njih par sa Đ. Škaljcem D. Lukačem i drugima krali  benzin, rasipali naftu, a vi niste imali da posijete pšenicu niti da odvezete dijete doktoru, a niste smjeli ništa reći niti se pobuniti, jer ste odmah bili zatvoreni u zatvorima i bez suđenja trunuli s Hrvatima i jadnom muslimanskom djecom.

I nakon sve te patnje stiže ona luda bježanija gdje se bježalo, a nije se znalo gdje, po selima su išli kao fol kuriri i jadni narod plašili da bježe; da su ustaše provalili kako će ih klati i tko ostane da će ga ubiti . To je bilo tijekom Oluje.

received_495528387687665

Kad su narod digli nisu im dali naftu za traktore niti benzin za aute dok su svoje obitelji 5 dana ranije otpratili u Srbiju na sigurno, a  sirotinju ostavili kao živo meso za štit, da bi tehniku izvukli i vojnu  opremu!

Screenshot_2018-09-28-21-25-31

Banda na slici

Da li lažem reci pošteni narode što ste proživili u Glini, u Žirovcu, pred Dvorom dok su junaci bježali s tenkovima i gazili sirotinju, mi smo  se morali  sakrivati u šancima i biti živi štit kad su nas napali muslimani iz šume kod Žirovca i pred Dvorom…

FB_IMG_1564949420897

Kada smo sjedili tu noć i čekali kako kažu da odbiju ustaše i ujutro da krenemo, sjetite se što su nam radili Arkanovci i oni Srbijanci ; rekli  su u prolazu kraj kolone u noći “jebat ćemo im majku puni su ovi bre Srbi para i šunki ,treba njih malo pretresiti”.  I tako smo  i prošli , dosta nas je ostalo u Žirovcu i u Dvoru zahvaljući našim borcima, Srbijancima, plaćenicima i sve smo to izdržali i nekako izašli u tu Srbiju,

I opet ponovo poniženja doživljavamo , ne daju nam kod Beograda da idemo svojoj rodbini, nego nas protjeruju  prema Nišu i Kosovu da popunimo Slobi Miloševiću prazninu, jer su znali da ćemo mi doći i opet štiti na Kosovu. Morali smo ponovno u rat, sjetite se Arkana i Erduta, centra za mučenje kraj Vukovara. Koja smo mučenja tamo prolazili.

Počinje hapšenje po izbjegličkim centrima, po ulicama Srbije, Kosova, Vojvodine i Sanđaka, hvataju nas i trpaju u nekakve marice srbijanske policije, imali su spiskove točno gdje je koji Srbin iz Hrvatske smješten.

Da li ste se pitali tko im je dao te spiskove ? Naše prodane duše u dogovoru sa Srbijanskom policijom i vrhom ,jer nisu smjeli po međunarodnim konvencijama nas hapsiti , jer smo dobili status izbjeglica u Srbiji …

-Moj narode i vi takve danas štitite i za njima patite dok oni po Srbiji imaju vile i fabrike, milijune eura krvavog, opljačkanog u tzv. Krajini .

Dođete samo jednom godišnje u rodni kraj i to u ljeto . Da li vam je to trebalo?  Kada ćete svoj mozak uključiti ?

Elita iz bivše Krajine vuče vas za nos, nisu oni podstanari niti čekaju građevni materijal za jadne vaše kućice za koje vam je Šešelj dao placove oko Zemuna, Batajnice i Busija.

Ovdje u Hrvatskoj kuće su vam obnovljene ipak , iako ne volite Hrvatsku i pljujete po nama koji smo se vratili. Pošaljite Vučića u Glinu da vsm kuće napravi , jadnim onim Srbima i hranu da im da , jer on ih je doveo u ovo stanje mitingirajući  po Glini i Vojniću za vrijeme rata.

 

Gdje su kune koje su stigle za Srbe iz hrvatske blagajne i donacije?

Arkanovi ljudi su nas mučili kao životinje sjetite se pošteni građani, što smo sve prošli od hapšenja .

Od srbijanskih policajca su cinkatori dobivali po glavi 100 maraka, ukoliko nas dovezu kao topovsko meso, toliko smo na mostu Arkanovcima plaćali.

Sad malo o torturi Srba nad Srbima iz Hrvatske.

Morali smo biti pokorni arkanovcima, ošišali su nas na čelavo, bacili u šatore na nekakvu slamu koja je bila na podu, gdje smo spavali.

Slušali ste uvrede i jebanje majke što se nismo borili u Krajini, da smo đubrad , izdajnici i pizde, tukli su nas, bolesne sa epilepsijom prebijali , čak i u govna gurali ljude .

Sjetite se kadu  smo niz nasip i uz nasip vukli  kao konji građu , kad bi jedan pao odmah bi  nas arkanovci  tukli sa bičem i pendrekom 70 cm  velikim- policijskim,  bubrezi su nam prebijani,  krv smo pišali,  u kućici psećoj smo bili vezani i svaki sat smo morali izaći van  lajati i vikati “mi smo izdajnici ” .

Među Arkanovima bilo je i naših iz Topuskog vojnih policajaca, koji su služili njima. Sjetite se kamena od 20 kg koje su pojedinci nosili i trčali u krug oko vrata sa kajišom, a arkanovac je trenirao strogoću !

Da li ste zaboravili čovjeka na jarbolu što je visio naopačke s nogama svezanim, sa krvi u licu izlivenoj, umjesto zastave,  to nam je bilo obavezno da gledamo kad bi nam dali obrok  da nešto pojedemo.

Sjetite se Arkanove Cece- pjevačice kad je dolazila u kamp u šarenoj uniformi u helikopteru, tko ju je pogledao dobio je metak! Sjetite se šepavog Arkanovog pukovnika koji je pucao našoj sirotinji u noge ili koljeno i nakon toga su ga Arkanovi tjelohranitelji bacili u Dunav mrtvoga, kako su rekli da ga ohlade!

Jeste bili u Banja Luci , Palama,  Bijeljini?  Odvezli su vas  tamo arkanovci i na prugu i vezali!  Tko vas je spasio ? Sjetite se čovjeka iz Vukovara moji Kordunaši i onog autobusa kad vas je on spasio, tada ste ga zvali brate, “spasi i nas ostale imamo djecu,  molimo te!” Zaboravili ste to sve ili ste izgubili pamćenje od silnih odšteta koje ste podnijeli protiv Srbije!

Neki su dobili oštete od mizernih 3000 maraka tadašnjih! Da li vas nije sramota da se ne javite i dignete glas protiv takvih koji vas  i danas zastupaju u Srbiji i huškaju na svoju rodnu grudu u Hrvatskoj?

Da li ste svjesni da vam ponovo guraju u propast? Dignite svoj glas i ugasite tu lažnu tvorevinu u azilu Biro Krajine .

I u trgovine kad smo znali otići po kruh rekli bi nam idite u svoju Hrvatsku po kruh, ovdje je hleb!

Prošli smo i NATO napade u Srbiji za vrijeme izbjeglištva, ali je  na kraju bolje u svojoj kući biti slugan nego u Vojvodini i Srbiji. Nismo dobili nikakve oštete od Srbije, a trebali smo ,pa bar neka čuje sve ovo cijela javnost!

Pravoslavci sa Banovine

 

HOP