HČSP USTROJILA ŽUPANIJSKO VIJEĆE SPLITSKO-DAMATINSKE ŽUPANIJE

0
980

HČSP USTROJILA ŽUPANIJSKO VIJEĆE SPLITSKO-DAMATINSKE ŽUPANIJE TE UJEDNO OBILJEŽILA 24. GODIŠNJICU POČETKA VRO OLUJA

Dana 04.08.2019.g. Hrvatska čista stranka prava u Soliovcu-Donji Dolac pored Omiša održala je Izborni zbor za Županijsko vijeće HČSP-a Splitsko-dalmatinske županije.Stranačko izaslanstvo na Izbornom zboru predvodio je predsjednik stranke Davor Trbuha, a u pratnji su bili član Glavnog stana i  Međunarodni tajnik HČSP-a Stjepan Špehar, član Glavnog stana Slobodan Brković, pročelnik za znanost i predsjednik podružnice Črnomerec mr.sc. Darko Marinović.
Izbornom zboru nazočili su predsjednici podružnica HČSP-a sa svojim delegatima iz Splita, Solina, Omiša, Imotskog, Zmijavca, Podbablja, Hrvaca, Muća i Trogira.
Prije samog Izbornog zbora svi dužnosnici Hrvatske čiste stranka prava obilježili su i početak VRO Oluja molitvom za domovinu te polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća poginulim bojovnicima HOS-a, poginulim braniteljima iz Domovinskog rata kao i vitezovima koji su svoje živote dali za NDH 1941.-1945. godine.Ujedno smo posjetili i grob dr.Branka Jelića hrvatskog pravaškog političara, lječnika i publicista rođenog u Donjem Dolcu gdje je i njegov grob.

Za predsjednika Županijskog vijeća HČSP-a Splitsko Dalmatinske županije izabran je dosadašnji povjerenik srtuč.spec.oec.Damir Banić, za dopredsjednike izabrani su Ivan Lučić i Stipe Radan dok je za tajnicu izabrana Jelena Grgić.

U Sud časti izabrani su:
Milan Vujčić predsjednik, Dragan Dajak član i Zvonimir Gabelica član.

U Nadzorni odbor izabrani su:
Zdravko Gudelj predsjednik, Boris Grančić član i Milan Marušić član.

Članovi Izvršnog odbora su:
Nedeljko Čapin, Josip Granić i Petar Janković.

Nakon izbornog zbora održan je  sastanak uz radni ručak kojeg je pripremio naš predsjednik podružnice HČSP-a Omiš  Ivan Lučić kojem se ovom prilikom zahvaljujemo na gostoprimstvu.

Ovim putem prije svega  čestitamo hrvatskim braniteljima, članicama i članovima stranke, Hrvaticama i Hrvatima Dan domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i VRO Oluja.
Isto tako novo izabranim dužnosnicima Županijskog vijeća HČSP-a Splitsko-dalmatinske županije želimo puno sreće, dosljednosti i mudrosti u daljnjem radu za boljitak Hrvatske, Splitsko-dalmatinske županije i naravno HČSP-a.

HOP