Nakon naše objave ipak reagirala pravobraniteljica za djecu i podignula istragu protiv Grbina!

0
2497

Pravobraniteljica za djecu duže prati naš portal zbog slučaja djece obitelji Dragić koje umirovljeni četnici progone, pa nije propustila reagirati i na slučaj Grbin.

Zbog snimke mladih nogometaša, koji u društvu starijeg muškarca, uzvikuju “Za dom spremni”, a koju je zastupnik Peđa Grbin (SDP) objavio na Facebooku, očitovanje je od njega zatražila Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP).

Na snimci koju sam objavio vidi se trener, kojem su djeca povjerena na čuvanje i odgoj, kako ih uči govoru mržnje. To nije Hrvatska u kojoj želim živjeti. Smatrao sam obvezom snimku objaviti kako bi se vidjelo da govor mržnje, ustašluk i fašizam nisu stvar prošlosti nego nažalost još uvijek žive među nama – rekao je Peđa Grbin.

Mediji napali Penavu zbog objave fotografije maloljetnika koji ne poštuju hrvatsku himnu-hoće li tako postupiti i u slučaju videa na profilu “Peđe Grbina”?

“Ovo je slika videa koji se nalazi na profilu Peđe Grbina ili pak na profilu koji glumi njegov profil, a nije uklonjen na Peđin zahtjev. Znači jasno se vidi video u kojem se nezakonito većem broju ljudi nudi video u kojem dječaci izgovaraju na molbu svog trenera pozdrav “za dom spremni”, te tim činom Grbin ili netko tko se predstavlja kao on stvara animozitet prema djeci koja su usnimljena izblizine i time ih se inkriminira, što je zabranjeno, a Peđa kao pravnik (ako je vlasnik tog profila) trebao bi odgovarati za ovaj čin i protiv njega bi trebala prijavu pokrenuti pravobraniteljica za za djecu.

Navedeni profil sigurno nije imao zakonitu dozvolu roditelja za objavljivanje. Slučaj je iz Dalmacije, te podliježe hrvatskim zakonima”.-napisali smo o ovom slučaju.

“Prije nekoliko tjedana, na ovom sam (Facebook) pageu objavio ružan video, na kojem se vidi kako jedan trener djecu, koja su mu povjerena na čuvanje i odgoj, uči govoru mržnje.

-Danas sam dobio obavijest da se zbog toga protiv mene vodi postupak. Što je ok, jer očito barem dio institucija u ovoj zemlji radi svoj posao”, komentirao je Peđa Grbin razvoj situacije na svojem Facebook profilu.

Naš glavni urednik je bio neopravdano pod istragom jer je objavio zamagljenu sliku sina četnika sa puškom, umjesto da je socijalno progonilo oca jer je sinu od pet godina dao pušku, policija iz Gvozda progonila je  našeg urednika! S te točke gledišta Grbin isto može pod istragu poglavito jer je objavio jasne slike djece!

HOP