Mediji napali Penavu zbog objave fotografije maloljetnika koji ne poštuju hrvatsku himnu-hoće li tako postupiti i u slučaju videa na profilu “Peđe Grbina”?

0
5878

20190629_003344

Ovo je slika videa koji se nalazi na profilu Peđe Grbina ili pak na profilu koji glumi njegov profil, a nije uklonjen na Peđin zahtjev. Znači jasno se vidi video u kojem se nezakonito većem broju ljudi nudi video u kojem dječaci izgovaraju na molbu svog trenera pozdrav “za dom spremni”, te tim činom Grbin ili netko tko se predstavlja kao on stvara animozitet prema djeci koja su usnimljena izblizine i time ih se inkriminira, što je zabranjeno, a Peđa kao pravnik (ako je vlasnik tog profila) trebao bi odgovarati za ovaj čin i protiv njega bi trebala prijavu pokrenuti pravobraniteljica za za djecu. Navedeni profil sigurno nije imao zakonitu dozvolu roditelja za objavljivanje. Slučaj je iz Dalmacije, te podliježe hrvatskim zakonima.

U slučaju srpske djece i gradonačelnika Penave digla se buka jer je Penava sličnu snimku prikazao u javnosti i time narušio prava djece…

Sa službene web stranice grada Vukovara uklonjena je sporna snimka učenika Tehničke škole srpske nacionalnosti koji sjede tijekom izvođenja hrvatske himne prije početka jedne nogometne utakmice, piše N1.Screenshot_20190629-002916_Messenger

Zašto naši mediji i MUP različito reagiraju prema istom problemu? Jesu li ovo većinom srpske mediji u Hrvatskoj koji se bore za “srpsku decu”?

HOP