Danas u 11 sati branitelji donose kaznenu prijavu potpisanu od 50 branitelja protiv Pupovca u DORH!

0
12224
Ivo Vranić - savjetnik za braniteljsku populaciju

Danas braniteljska inicijativa iz Petrinje u 11 sati donosi u Gajevu ulicu na ruke šefu DORH-a Draženu Jeleniću kaznenu prijavu protiv  najvećeg provokatora u zemlji, Milorada Pupovca.

Uz prijavu ide i odštetni zahtjev da PUPOVAC plati 3 miliona kuna.

Kaznenu prijavu je potpisalo 50 branitela iz Petrinje i okolice.

U ime Inicijative Branitelja Grada Petrinje
Ivo Vranić, hrvatski branitelj
Ivana Janka Stromara 4
44 250 Petrinja
[email protected]

DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO RH
10 000 Zagreb
Gajeva 30a

 

Temeljem raspoloživih izjava iz sredstava javnog priopćavanja i javnim medijima podnosimo

KAZNENU PRIJAVU

protiv

  1. Milorada Pupovca, zastupnika SDSS-a u Hrvatskom saboru iz Zagreba, Trg Sv. Maraka 6

koji je nakon incidenta u Uzdolju i Đevrskama 21. kolovoza 2019. godine, u razdoblju od 22. kolovoza do 25. kolovoza u svojim javnim medijskim nastupima, intervjuima, tiskovnim konferencijama i izjavama grubo povrijedio ugled Republike Hrvatske na način da je javno izvrgnuo ruglu i grubo omalovažio Republiku Hrvatsku i njezine branitelje.

Tako je Milorad Pupovac , u svojim izjavama današnju Hrvatsku uspoređuje sa NDH, a u isto vrijeme je dio, odnosno glavna poluga, hrvatsko-srpske koalicije koja vlada Hrvatskom. Nakon toga svojim huškačkim izjavama širio mržnju i nastavio grubo omalovažavati RH i njezine branitelje te izjavio: “Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu, kako tvrdi, važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge“.

jelenić-cvitan

Dokaz: neosporno, po potrebi uvid u javne izjave Milorada Pupovca u razdoblju 22.kolovoza25. kolovoza sredstvima javnog priopćavanja i javnim medijima.

Kako zbog svega navedenog smatramo da postoji osnovana sumnja da su u djelovanju osumnjičenika Milorada Pupovca ostvarena sva bitna obilježja više kaznenih djela, a poglavito kaznenog djela povrede ugleda Republike Hrvatske iz članka 349. Kaznenog zakona- Državno odvjetništvo je već trebalo pokrenuti kazneni postupak protiv osumnjičenika Milorada Pupovca,što očito nije.

Stoga predlažemo i tražimo da državno odvjetništvo poduzme sve zakonom predviđene radnje i protiv osumnjičenika Milorada Pupovca pred nadležnim sudom pokrene kazneni postupak kako bi osumnjičenik bio proglašen krivim i kažnjen po zakonu, a nama nadoknađena materijalna i nematerijalna šteta u iznosu od 3.000.000,00 kn.

Zagreb, 10. rujna 2019.

Lista potpisnika u prilogu ove Kaznene prijave je sastavni dio ove prijave te svaki potpisnik/oštećenik ima ista prava sukladno Kaznenom zakonu.

20190910_232809

INDEX ih naziva “bivši branitelji”, kao da se radi o nekim bivšim igračima u nogometu, a činjenica je da se radi o braniteljima koji to ničime ne mogu postati bivši i prestati biti branitelji. Provokacija kako bi ih prosrpsko glasilo potcijenilo.

Ivo Vranić je bliski suradnik HOP portala i savjetnik portala za braniteljsku populaciju.

HOP