Kapetan Dragan želi na slobodu, DORH se ne žali na kaznu Perkoviću, ali se žali na prijevremeno puštanje na slobodu bolesnog Merčepa!

0
13090

Županijski sud u Varaždinu odlučivat će o prijedlogu za uvjetni otpust Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan.

20.09.2016., Split - Na Zupanijskom sudu zapocelo je sudjenje Draganu Vasiljkovicu, optuzenom za zlocine pocinjene sredinom 1991. u zatvoru na kninskoj tvrdjavi te u veljaci 1993. u Bruskoj kod Benkovca. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
20.09.2016., Split – Na Zupanijskom sudu zapocelo je sudjenje Draganu Vasiljkovicu, optuzenom za zlocine pocinjene sredinom 1991. u zatvoru na kninskoj tvrdjavi te u veljaci 1993. u Bruskoj kod Benkovca.

Vasiljkoviću, koji kaznu za ratni zločin nad hrvatskim vojnicima i civilima služi u Lepoglavi, Vrhovni je sud prošle godine s 15 godina smanjio na 13 i pol godina.

Pravo ime ovog zločinca  je Dragomir Vasilić, rođen u selu Dvorište, općina Golubovac.

PERKI

Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio je žalbu Josipa Perkovića i potvrdio prvostupanjsku presudu. Perkoviću je potkraj prošle godine Županijski sud u Zagrebu njemačku kaznu doživotnog zatvora preveo na 30 godina robije, a Vrhovni sud potvrdio. Perković je trebao dobiti 40 godina zatvora, što je hrvatsko mjerilo njemačke presude! To je najviša kazna u Hrvatskoj.

jelenić-cvitan

Josipu Pekoviću kazna smanjena jer se DORH nije žalio!

perković

Ako si Perković  ne stavljaju ti niti lisice.

Čini se da ako si partizanski špija ili četnik onda neka pravila pravosuđa vrijede.

Teško bolesni Tomislav Merčep koji je u jednom trenutku došao do stanja da nije mogao govoriti nije mogao na prijevremenu slobodu jer mu je nedavno zahtjev odbijen zbog žalbe DORH-a , iako je sa zahtjevom bio složan i zatvor u kojem je služio kaznu. Stanje Tomislava Merčepa je zdravstveno loše, ali DORH  mu ne dozvoljava izlazak na slobodu, dok se s druge strane ne žali na kaznu Perkovića osuđenog u Njemačkoj za ubojstvo hrvatskog migranta Đurekovića.

HOP