Nakon pupovčevog cinkarenja Hrvatske u Ljubljani i Janezi prijete blokadom

0
3278

“Kampanja za predsjedničke izbore, a posebno među desnim kandidatima, vodi se za sada s izrazito desnih pozicija. To u našim okolnostima znači s protumanjinske i protusrpske pozicije, s pozicije krajnjeg povijesnog revizionizma.

Time se lako generira ideologija mržnje, što se vidjelo zadnjih tjedana u odsutnosti njihove osude nasilja protiv Srba i pozivima nekih kandidata na zabranu SDSS-a i njezinog predsjednika”, kazao je Pupovac u razgovoru za vodeći slovenski list  delo koji je objavljen u petak.“Taj se je retrogradni proces počeo razvijati nakon oslobađajuće presude dvojice generala u Haagu 2012. godine, a ojačao je 2012. nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju”, naveo je Pupovac.

Pupovac je konačno kazao gdje se najčešće češe, plan Linta-Štrbac nije prošao da Gotovina bude osuđen i tako srpski zločini budu opravdani. Muči ga i opravdani revizionizam povijesti nakon bezočnih laži srpske propagande. Ako on zastupa te povjesne krivotvorine, on je onda psihički bolesnik koji strašno mrzi Hrvate.

I gdje je otišao nakon što je popljuvan u Hrvatskoj? U Sloveniju…zemlju koja je ovisna o srpskom lobiju. Ništa čudno.

I što radi slovenski premijer Šarec?

“Slovenija zna kako je izuzetno zahtjevno imati vanjsku schengensku granicu, a brine me to što Hrvatska nema riješeno granično pitanje praktično ni s jednom državom. Kako onda možemo zaobići ta pitanja i automatski odrediti da je netko primjeren za ulazak u Schengen”, ustvrdio je u razgovoru s novinarima New Yorku.

Dodao je kako se boji da Europska komisija u slučaju Hrvatske može donijeti “političku odluku” o tome da Hrvatska ispunjava uvjete za Schengen iako su kriteriji za to vrli strogi i zahtjevni, a Hrvatska ih po njegovu mišljenju još ne ispunjava.

Drugim riječima i ovaj kao i vlaj Pupovac štiti srpske interese. Tvrdi kako Hrvatska ne može ući u šengensku granicu jer nema riješene granice, a sama Slovenija sa Hrvatskom nema riješenu granicu!

Znači i on pritišče Hrvatsku. Zanimljivo bi bilo vidjeti implentaciju kompletnog sporazuma, odnosno arbitraže, mnoga sela koja su na slovenskoj strani ostala bi u Hrvatskoj, premijer niti ne zna da bi najviše zbog toga destabilizirao baš Sloveniju.

Plenković je očajan premijer, ali kao ministar vanjskih poslova bio bi sasvim solidan diplomat, jer je ponovo odbio slovenske pokvarene napade.

Hrvatska mora što hitnije maknuti bijednog srpskog cinkatora iz vlasti i maknuti bezličnog Đakića sa vodeće pozicije u HVIDRA-i koji sustavno dozvoljava blaćenje  branitelja od strane SDSS-ovih ekstremista.

HOP