Mađarski obavještajac tvrdi da Zoltan Hernadi je zapravo Željko iz Subotice!

0
8517

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader odbacio  je optužbe da je od direktora MOL Zsolta Hernadija, koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu, primio mito kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji prepustio upravljačka prava u Ini.

Mađarski sud odbio je hrvatski zahtjev za izručenjem Zsolta Hernadija, šefa MOL-a jer navodno ne bi u Hrvatskoj imao pravično suđenje.

U razgovoru koji smo vodili sa službenikom mađarske tajne službe došli smo do zanimljivih podataka o samom Hernadiju.

-Problem izručenja ima jednu veliku i važnu točku samog slučaja, a koji je državna tajna. Vjerujemo da i hrvatska strana ima bitne podatke toga slučaja, jer sam Hernadi bio bi dobar materijal i za porozne hrvatske službe.

Naime Hernadi je zapravo djelatnik jugoslavenskih službi, u Vojvodini, točnije  u Subotici je poznato njegovo lice i ljude iz tog kraja možete pitati kako se Željko preziva. Neki od njih će znati.

On se sigurno ne zove Zoltan Hernadi. Stvarno ime mu je Željko i po nacionalnosti je Hrvat. Dugogodišnji je suradnik Orbana i mađarskih službi. U Hrvatskoj blizak je jednom od ortaka navedenom na skrbničkom računu od INA-e.

O skrbničkom računu INA-e govorio je nakadašnji direktor INA-e Kovačević u emisiji Ozane Bašić Oluja i na našem portalu. Navodno se radi o glavnom mozgu HDZ-a u dubokoj sjeni. I Kovačević ga u emisiji naziva glavnom štetočinom u državi.

Upitali smo ga da li se radi o famoznom Franji, na što je naš sugovornik je ostao nijem i nije htio potvrditi tu našu konstataciju…

Tako da je ta sumnja ostala u zraku…

Nikola Kovačević koji je svjedočio o INA-i teško se razbolio, doživio čudnu bolest kao i general Merčep koji je dirnuo u jedno drugo osinje gnijezdo korupcije. Zanimljivo da nitko nije tužio Kovačevića za prozivke Gregurića, Valentića, Šterna i drugih za propast INA-e…emisija je nestala sa youtuba jedno vrijeme dok se nije ponovo pojavila.

Sama emisija govori o strašnoj korupciji u ovoj naftnoj kompaniji tako da priča o Hernadiju ima nekog smisla.

Zna li Sanader ovu tajnu i koliko vrijedi šutnja?  Može li sve ovo biti jedna skandalozna priča o dubini naše korupcije? Tko je stvarni vlasnik INA-e?

HOP