Trump neće podržati Kolindu, nema ništa protiv Škore kao niti Putin

0
5685

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u srijedu će službeno najaviti kandidaturu za novi mandat na Pantovčaku.

Iako je bila raspjevana u SAD-u, pa bi netko pomislio kako joj teče med i mlijeko u odnosima sa D. Trumpom, naš izvor iz SAD-a tvrdi da je njena turneja po SAD-u bila  je izrazito neuspješna.

Kolinda je već na samom početku mandata okrenula leđa SAD-u i samoj politici SAD-a u regiji i time sebi sama zapaprila sudbinu. Nije bila izvršioc američke politike po zamisli SD i sve je kulminiralo uklanjanjem D. Lozančića sa mjesta šefa SOA-e. Vrlo bitan čovjek i suradnik sa američkom stranom je uklonjen i Kolinda si je time iskopala politički grob.

Na put u SAD je krenula sa idejom kako više neće raditi probleme na terenu, te da će slušati sve političke planove američke strane. Ali sve je ostalo na kurtoaznom slikanju. Podršku nije dobila.

Već sada se zna da SAD nema problema  sa pobjedom Škore, a ni Rusima Škoro ne smeta, oko njega imaju konsenzus. To je  veliki iskorak u odnosu na Kolindu.

FB_IMG_1568808953913

Američkim čovjekom na predsjedničkim izborima možemo označiti novo političko lice na sceni Dejan Kovač koji bi trebao biti njihova investicija za budućnost…

Kako izgleda jedini spas Kolindi u ovoj lošoj situaciji bio  bi da ponudi kandidaturu sa svojim pokajanjem za propuste i krive procjene te da razotkrije lažnu politiku HDZ-a, to bi nekima bilo dovoljno da joj pruže šansu jer joj je to zadnji mandat i može otvorenije pokazati svoje političke poteze. Ne mora kalkulirati.

Što će s njom biti tek treba vidjeti , jer u ovoj konstalaciji snaga izostanak podrške SAD-a njoj može poprilično poljuljati kandidaturu.

Kako doznajemo i osobno je često u depresiji zbog silnih napada. Zbog mješanja medikamenata i čašice šampanjca zna biti čudnovatih ispada kojima se najviše zabavlja nacija.

 

HOP