Važan HDZ-ovac jako blizak Plenkoviću usred je velike afere i mogao bi uzdrmati Plenkovićev HDZ

0
11178

U ovome članku objavljujemo  dokumentaciju vezano za slučaj Josipa Jelića savjetnika predsjednika HDZ-a za grad Zagreb, a radi se o tome da je tvrtka “Georad” izvodila radove izgradnje i proširenja autobusnog stajališta Mikulići tik do objekta Mjesnog odbora i lovačkog društva Fazan koje graniči sa okretištem.

Gradski ured za izgradnju je platio i financirao cjelokupno okretište, potporne zidove i zaštitnu ogradu na potpornom zidu u dužini 41 m ,a  što je sve već jednom plaćeno (!) od strane grada Zagreba.

Josip Jelić

Istovremeno Vijeće Gradske četvrti Črnomerec na čijem se teritoriju nalazi i okretište Mikulići , na prijedlog i insistiranje vijećnika i dotadašnjeg predsjednika Vijeća Josipa Jelića (HDZ) donosi plan malih komunalnih akcija u kojem je usvojena i navedena stavka

5. Mikulići 189, MO Medvedgrad Medvedgrad hortikulturno uređivanje 384.000,00 365.000,00 UGOVORENO

Tom stavkom je definirano hortikulturno uređenje okoliša prostorija Mjesnog odbora i lovačkog društva Fazan , a u izvješću šefa gradilišta navedeno je kako je Josip Jelić vijećnik HDZ-a koji nema pravnu osobnost jer nije predsjednik Vijeća Gradske četvrti dao nalog da se ograda koju je grad novu postavio i platio na okretištu , zamijeni novom ogradom u dužini 41 m , koja pak  košta 365 000 kuna ! Znači 8902 kuna po metru ograde .

 

Dakle vijećnik Jelić i savjetnik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića je samoinicijativno naložio da se ne poštuju odluke Vijeća četvrti Črnomerec , te da se zamijeni već postavljena nova ograda sa potpunom drugom ogradom koja košta 8900 kn po metru , a ograda koju je platio grad je nestala, iako Harry Potter nije posjetio Črnomerec.

Watermark_1573157228122 Watermark_1573157363824 Watermark_1573157450143 Watermark_1573157553693 Watermark_1573157630278

 

U prilogu je potpuna dokumentacija koja to dokazuje , a potrebno je navesti da su vrlo slične situacije na ostalim projektima na Črnomercu. Takvi propusti navodno prate svaki projekt koji je Josip Jelić ugovarao od škole za porodilje , za OŠ Nad lipom , za igrališta pored DVD-a Bijenik gdje se postupci nisu poštovali , radovi koji su naplaćeni nisu isporučeni u potpunosti a nadzor je to sve ovjerio , dakle preko nekoliko milijuna kuna iznosi nastala šteta u posljednjih 4 godine kaže nam naš izvor.

To stanje podržava vijećnica HNS-a Ana Marija Pilaš čiji je suprug Vedran Pilaš pomoćnik pročelnice za Mjesnu samoupravu Renate Šimon , koja odobrava postupke i projekte za vijeća gradske četvrti pa tako i za Črnomerec. Inače Ana Marija Pilaš prima vijećničku naknadu na Črnomercu nezakonito iako formalno živi sa suprugom na području gradske četvrti Maksimir , čime čini kazneno djelo , tim gore što joj suprug koji to zna radi kao pomoćnik pročelnice za mjesnu samoupravu, inače da bi podržala Jelića dobila je posao u Ministarstvu turizma odmah nakon što je zaživjela takva koalicija. Slučajnost ili ne prosudite sami.

Takvu koaliciju podržava i Ljiljana Peršinec koja se sa liste Sandre Švaljek preletjela u HDZ pa joj sada suprug dobiva unosne mjesečne naknade za čišćenje čak dva prostora Mjesnih odbora iako te poslove navodno uopće ne obavlja i prostori za koje je zadužen grcaju u smeću ali on dobiva mjesečno 1200 kn.

Inače protiv Josipa Jelića je pokrenuto nekoliko kaznenih prijava :

  1. Brat Joze Petrovića nekadašnjeg savjetnika Ive Sanadera utužio ga je i kazneno prijavio za djelo novčane prijevare u iznosu većem od milijun i pet stotina tisuća kuna
  2. Postoji kaznena prijava radi provale u stanove koji su u vlasništvu Grada Zagreba i RH i uzurpiranje tih stanova te ekonomsko eksploatiranje
  3. Postoji kaznena prijava radi nanošenja teških tjelesnih ozljeda Kazimiru Ilijašu zastupniku HDZ-a u Gradskoj Skupštini grada Zagreba

Ovo sve je pravo lice HDZ-a i načina na koji predsjednik stranke potiče i promovira ljude koji su debelo ogrezli u sumnjive poslove, neki u  kriminal.

U fotografije smo uvrstili  Troškovnik za uređenje ograde na Mikuliću.

Iznos je bez PDV-a, 291.672,75, a u PKA je sa PDV-om.

 U fotografijama je naznačena i PKA GČ  Črnomerec. Poglavlje: IGRALIŠTE I ZELENE POVRŠINE, stavka  br.5  Mikulići 189, MO Medvedgrad, Hortikulturno uređenje: 365.000,kn.

 Na osnovu te odluke napravljena je ograda na Mikuliću.  Kakve veze ograda ima sa hortikulturnim uređenjem nagradno je pitanje?

 

D.I.

HOP