Pobjednik prvog kruga izbora je čovjek koji je preko O. Miljanića povećao broj ovrha za 300 000, zahvaljujući svađi Kolinde i Bujanca

0
23299
urednik portala HOP
urednik portala HOP Igor Drenjančević

 

-Ja ne vjerujem u ovaj rezultat. Nije to ono  gubim pa se ljutim. Ne. Ovo jednostavno nije ni realno , ni moguće. Oni već u 20.00 h imaju skoro 30% obrađenih biračkih mjesta a fizički nije moguće da je bilo koje mjesto uopće imalo gotov zapisnik do 20.00 sati , a kamoli da je čak više od 1500 zapisnika prošlo kroz sustav. Da su baš i bili napisani nije moguće.
Na prošlim izborima tek je sljedeće jutro u 7 sati bilo sve obrađeno 100%.
Sada već u 23.30.
Jednostavno nemoguće.-komentar , jedan zanimljiv na Facebooku.

Zašto Škoro nije uspio?

Slogani oko njega su bili kontraproduktivni.

Čovjek iz naroda i za narod su smiješni slogani. Po hadezeovskom ključu postavljen je na vodeća mjesta u diskografiji, diplomaciju, Sabor,  te se to obilo njemu o glavu.

FB_IMG_1575813953871 FB_IMG_1575806731649 FB_IMG_1575718827869

Tko je vodio kampanju nije smio izaći sa tim tezama. I time je Škoro najviše postao neuvjerljiv.  U Lisinkom otvoreno Škoro poziva hadezeovce da glasaju za njega kao tzv. izvornog hadezeovca i radi drugu veliku grešku. Taj poziv mobilizira hadezeovce protiv njega, sabijaju se u svoj tor i kreću na njega, a on je poljuljao mnoge kojima je dosta hadezeovih glasača, te se jedan dio okrenuo od njega zbog toga poziva.FB_IMG_1576780566681

Bujančevo opravdavanje za 1991. godinu  samog Škore u emisiji  palo je u onom trenutku kada je Bujanec počeo napadati Kolindu za ljigavo ponašanje tijekom posjeta Vučića. To ga je dodatno ukopavalo. I tada su se pojavili ovakvi slikopisi.

received_630197507519618

Bujanec je 80% emisija radio u kampanji za pljuvanje Kolinde i svega 20%  emisija je stidljivo napadao Milanovića i time je stvorio sliku da je kralj ovrha Milanović bolji od Kolinde, iako je broj ovrha povećan u mandatu njegove vlade za oko 300 000 , a  sam je podigo milijunski kredit  u LHB banci , koju je osnovao zlotvor Stane Dolanc.

IMG-20191023-WA0011

Tko vjeruje da ovaj Bevanda na slici je sposoban nešto organizirati na terenu je smiješno. Desna je ruka Tomašićke , a koji je meni u prošloj kampanji rekao da nemaju šanse Tomašićka i Esih proći u EU parlament. Koliko znam osobno sam ga demantirao u suradnji sa Bujancom, Tomašićku smo tada uspjeli progurati u parlament.

A zašto ne može nitko pobijediti HDZ samo na priču?

6000 promatrača je Škoro trebao imati na izborima, a on nije imao niti 10% od te brojke. Znači nemojmo pisati priče kako je netko to dobro kontrolirao sa njegove strane. Nije.

I na tom zadatku su pali Bevanda i onaj Mijić sa isilovskom bradom.

Što to u prijevodu znači? Ove strančice oko Škore nemaju infrastrukturu za tako nešto i žive na blefu od Bujanca o svojoj veličini. Nemaju doboljno kadra. Drugim riječima žive na lažnoj veličini, i trenutnom broju glasova. Da su imali infrastrukturu za kontrolu izbora  pobijedio bi sigurno, ovako oni su se šlepali iza njega i blefirali. Kao što to rade godinama. A sve to dijaspora plaća i nažalost u ovom slučaju i Škoro. Za što?

Da je voditelj kampanje i u takvoj bleferskoj situaciji uložio 2 milijuna kuna u plaćanje promatrača ( hranu i troškove), da jednostavno kontroliraju izbore danas bi bilo  možda drugačije.

Nije.

Pisao sam upravo o tom segmentu i to pišem već godinu dana.

Voditelji kampanje nisu bili dorasli situaciji i glavni su krivci poraza. I tako su svi skupa indirektno pomogli velikoj koaliciji štetočina hdz-sdp za nastavak mrcvarenja građana.

Škori se čudim kako je lako prihvatio poraz, nije tražio da se glasovi još jednom prebroje, nije mu puno toga smetalo što upućuje na čudnovate izbore.

Za razliku od njega Ivan Valek iz tabora N. Babića govori neke zanimljive podatke;

“Činjenice izbornih prijevara vezanih uz izbore i referendume u Hrvatskoj, zbog kojih su takvi izbori nelegitimni od 1990. do danas:

1. U službenim izbornim statistikama i podacima Državnog izbornog povjerenstva trenutno postoji 350.000 više birača nego što je punoljetnih osoba u Hrvatskoj s pravom glasa. Višak birača koristi se kako bi se moglo namještati izborne rezultate i pogodovati “pouzdanim” političkim strankama.
2. Nijedan glasač potpisom ne potvrđuje da je preuzeo glasački listić i da je pristupio glasanju, već se samo zaokružuje redni broj ispred njegvog imena čime se otvara mogućnost dodavanja glasova zaokruživanjem onih koji nisu došli na izbore u korist strankama kojima takvi glasovi nedostaju. Time su onemogućena kontrola I rezultati izbora.
3. Ne postoji mogućnost nezavisne višestranačke i civilne kontrole nijedne faze izbornog procesa; od prebrojavanja glasova po izbornim jedinicama do obrade pristiglih podataka u APIS-u (računski centar) i DIP-u. Ovisno o arhitekturi programa u APIS-u se mogu manipulirati rezultati izbora.
4. Svaki put, nakon naknadno prebrojavanja glasova, dolazi se do rezultata koji nisu podudarni sa službenim objavama.
Samo još neki nedostaci i nelogičnosti vezane uz hrvatske izbore i Izborni zakon:
5. U desetak hrvatskih gradova, prema službenim podacima, registrian je jednak broj birača kao i stanovnika, a u pojedinim gradovima ima više birača nego stanovnika. Općine, gradovi nemaju odjel kontrole stanovništva s ažuriranim popisom birača.
6. Prilikom prebrojavanja glasova, bilo koji član komisije može naknadno, na bilo kojem listiću, ukoliko nema kontrole, zaokružiti još nekog kandidata i tako listić učiniti važećim.
7. Broj birača po izbornim jedinicama varira više od 5%, što zakonski nije dozvoljeno.
8. Onemogućeno je glasanje hrvatskim iseljenicima jer je za njih osiguran premali broj glasačkih mjesta.
9. Tehnički nije riješeno glasanje putem pošte i Interneta, što je u mnogim naprednim i civiliziranim zemljama, već dugogodišnja praksa.
10. Glasači u BiH nisu iseljenici, čak nisu ni dijaspora već autohtoni građani BiH, a neki čak imaju i dvije adrese pa mogu glasovati na dva mjesta.
11. Prilikom uočenih izbornih nepravilnosti i prijevara, sve institucije kojima se te nepravilnosti prijavljuju, u odgovorima se proglašavaju nenadležnim uključujući i Državno izborno povjerenstvo (DIP) kao i predsjednika Vrhovnog suda.
12. Apsurdno je da se glasovi stranaka, koje nisu prešle izborni prag od 5%, pripisuju strankama suprotnog političkog opredjeljenja. To je nepoštivanje volje birača zbog zastarjele d-Hondt-ova metode preračunavanja glasova u mandate.
13. Suma glasova stranaka koje nisu prešle izborni prag od 5% uvijek je veća i do tri puta od pobjednika izbora, kojemu se neopravdano pribrojavaju ti glasovi i ta činjenica demotivira birače pa većina ne izlazi na glasanje, a izborni prag može biti i 2, 3 ili 4%, pa ne bi bilo propalih glasova.
14. Izborna ravnopravnost poremećena je financiranjem stranaka iz proračuna prema broju predstavnika u Saboru, jer se time diskriminiraju vanparlamentarne u odnosu na parlamentarne stranke. Političke stranke se trebaju same financirati. Izborna ravnopravnost je također poremećena nejednakom izbornom propagandom.
15. Glasačke kutije na hrvatskim izborima nisu prozirne i glasači ne mogu znati, jesu li unutra već prethodno ubačeni listići.”

Znači puno skuplji stožer M. Škore nije razmišljao o nekim od ovih podataka.

Dobra je bila ideja okupljanja oko Škore  samih domoljuba, ali neki ljudi okupljeni oko njega više su dobivali njegovom blizinom, nego je on imao koristi od njihove blizine.

Screenshot_20190507-001325_FacebookScreenshot_20190508-130947_Samsung InternetScreenshot_20190508-130847_Samsung InternetScreenshot_20191128-162103_ChromeScreenshot_20191210-201143_Chrome

Ovo su teške međusobne  objede bujančeve desnice na prošlim izborima, a koji su bili nedavno priključenjem Škori  kao okosnica na ovim izborima. Kada tome dodamo i gmo glasača Zekanovića, jasno je koje mu je breme nabacio Bujanec, da ne govorimo kako se oko njega “slučajno” motao general Mikolčević poznat po bliskosti sa Bujancem i poznat po lumpovanju sa niškim specijalcima.

IMG-20191111-WA0008 IMG-20191111-WA0004 IMG-20191111-WA0002

“Ne mogu oni zabraniti nikome da uđe među njih”, je bio odgovor koji nije zadovoljio pojedine branitelje koji su reagirali na tog Mikolčevića, a takvo ponašanje stožera branitelji su tumačili pogrešno, jer ruganje predsjednici zbog Vučića je bilo konstatno, a odobravanje generalu kada to čini niti manje niti više u Nišu za Škorin tabor nije bio neki problem.

Drugim riječima kad sumnjaš u namještanja izbora ne smiješ napraviti niti jedan gaf u kojem gubiš izbore.

FB_IMG_1575569999426

Čak niti ovo nisu u stožeru Škore znali iskoristiti ..

 

Screenshot_20191222-174624_Facebook

I za kraj zanimljiv razgovor je Penava imao sa  Bujancem na telefonu, nazvao je Bujanca lažljivcem i manipulatorom.

A  PR-ovac Mijić puštajući fore na dan izborne šutnje

Screenshot_20191222-151512_Facebook

aludirajući da se zaokruži Škoru otkrio je paniku svog stožera i vlastitu nevjeru u uspjeh, jer da su znali kako će Škoro pobijediti takve gluposti sigurno ne bi radili da ugroze izbornu šutnju.

Sve su to birači opraštali, a sam Škoro uz ovako loš stožer dobro je i prošao, ali to zahvaljujući svojoj mirnoći i mudrosti i naravno popularnosti.

Screenshot_20191221-115705_Facebook

Screenshot_20191220-152929_FacebookScreenshot_20191223-095637_Facebook

Škori su puno naštetili i njegovi birači koji su konstatno pljuvali konkurenciju i bahatli se kako će ih Škoro sve pomesti. Na kraju mu nije pomogao niti Bujančev prijatelj Hrgović tvrdeći da Dalić podržava Škoru, pa je isti provalio da je slika podrške iz srpnja mjeseca, a sam Dalić nosi kaput i šal 😂🤣🤣…

received_567957497086125

Očekivali smo kada je preko Pupovca krenula priča o Škorinoj ženi da će krenuti i priča tko je jednom predsjedničkom kandidatu stric kosovac, umro u Beogradu, čiji supružnik ima odlične privredne veze sa Rusima, tko ima velike kredite i super bi mu došlo mjesto predsjednika…ali ništa…

Čudi me da desnica nije kandidirala generala Glasnovića koji je stalno uz Bujanca.

Mediji su kraj ove postojeće desnice, Škorine na izborima, a koja je više umjereni desni centar , napravili priču o ekstremnoj desnici oko Škore, što je strašno. I tako zapravo  uništavaju svaku desnicu, a razvijaju prosrpsku i projugoslavensku ljevicu i podržavaju pupovčevu ekstremnu srpsku desnicu.

HOP