‘Delije’ pale Crnogorske zastave, a Vučić odlazi u Crnu Goru dati podršku SPC-u

0
10290

Navijači Crvene zvezde, nakon košarkaške utakmice Eurolige u beogradskoj Štark Areni protiv Bayerna iz Münchena, masovno  su se okupili ispred veleposlanstva Crne Gore kako bi prosvjedovali zbog donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

paljenje-zastave-CG-beograd-735x400

“Nasrtaj na veleposlanstvo i državne simbole susjedne i prijateljske zemlje i članice NATO, a u stvari neometani nacionalistički pir, apsolutno je neprihvatljiv. Iako je atak na veleposlanstvo bio najavljen još prije dva dana i trajao više od sat vremena, nerazumljivo je da organi sigurnosti Srbije nisu učinili gotovo ništa da onemoguće pirotehničke orgije i napad na državne simbole Crne Gore”, priopćio je u petak iz crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova.

Iz Ministarstva su pozvali Vladu Srbije da žurno reagira i poduzme odgovarajuće mjere protiv organizatora sinoćnjeg okupljanja ispred crnogorskog veleposlanstva u Beogradu.

Više stotina navijača Crvene zvezde u četvrtak navečer, nakon košarkaške utakmice, okupilo se pred Veleposlanstvom Crne Gore. Uzvikivali su pogrdne parole te su pirotehnikom gađali istaknutu zastavu Crne Gore koja je u jednom trenutku i zapaljena.

Screenshot_20200104-110655_Twitter

Zakrvila se dva oka ćorava ono srpsko i ono crnogorsko. I to najviše grije oko srca na ovoj hladnoći kad se dva nekad združena hrvatska neprijatelja Vučićeva Sodoma i Đukanovićeva Gomora sad uzajamno kidaju i prepucavaju, sve na ivici konačnog sukoba i obračuna.
Kako je krasno gledati ih i jedne i druge kako se glođu i grizu i krčkaju u vlastitom sosu.
Naravno, u konačnici je najbitnije da Vučićeva Sodoma više izgori u vatri nego Đukanovićeva Gomora, s tim da mi Hrvati  ovdje navijamo za Gomoru da na koncu preživi pakao nasrtaja Sodome i napokon se osvijesti i vrati u njezino prirodno orkužje hrvatske južne pokrajine Duklje,  Crvene Hrvatske.
Srbi naviješćuju da bolesnik Vučić putuje na sjever Crne Gore u Pljevlja, naložiti tamo Badnjak za Božić takozvane SPC, a istodobno će istoga dana, samo na Cetinju ložiti Badnjak Đukanović ispred crnogorske CPC.
Gori vatra, gori kamen, pada i u Crnoj Gori uskoro SPC znamen. I sve to dok se polako diže gusta jutarnja magla nad Beogradom uz refren pjesme Josipe Lisac: “Magla svuda, magla oko nas…