Kinezi otkrili da se koronavirus zadržava na asfaltu zbog težine i kako se sami kod kuće možete jednostavno testirati

0
6709

Ražmiljanja  jednog milanskog liječnika:

Nosite isključivo jedan par cipela kada izlaziti, i po povratku ih NE unosite u kuću.

Čini se da virus preživljava 9 dana na asfaltu, zato su bila sva ona dezinficiranja koja su provodili Kinezi, a sada ih počinju primjenjivati na ulicama Milana. To ne objavljuju javno kako ne bi širili paniku, već ovim putem. Molim vas uzmite u obzir preporuku.

Prijateljica mi je proslijedila poruku pulmologinje s KBC-a s više informacija o virusu pa prosljeđujem na znanje:
Virus je fizički velik, težak i zato ne lebdi nego pada, na rukama se zadržava 5-10 min, na odjeći i tkaninama par sati, na metalu (brave i sl.) i do 12 sati.

 

Neotporan je na temperaturu >23C. Zato treba prati ruke toplom vodom, izlagati se suncu, prati garderobu i boraviti na suncu. Zato što je velik, ne prolazi lako kroz zastitne maske.

5-10 min, koliko se virus zadržava na rukama, dug je period, za to vrijeme se može jesti, dirati nos, oči, usta…

Zato je vačno često prati ruke toplom vodom. Naravno, izbjegavati gužve i boravak u malim prostorijama..

Prvo se naseljava u nosu i grlu, grebucka i draži. Ne izaziva sekreciju iz nosa (važno za diferenciranje u odnosu na druge virusne infekcije!)

Dok je tu, piti tople napitke, toplu vodu, ne koristiti hladno i led. Ispirati grlo (prijedlog Betadine za grlo), da se ne spusti dolje.

Pritom se kašlje, suho, nadražajno, bez sekreta. Ovo traje 2-4 dana.

Dakle, najvažnije NEMA SEKRETA IZ NOSA.

Nakon toga, poslije 5-6 dana, virus moze sići u pluća i tada se javlja povišena temp., Suh kašalj i plitak dah (teško disanje) su znak da je virus u plućima.

Znači, pokušati da virus ne ode u pluća.
Najsigurnija razdaljina od zaraženog je 3m.
-Kineski liječnici koji su jučer stigli u Italiju kako bi surađivali s našim specijaliziranim timovima šire ovu poruku. Pažljivo je pročitajte i podijelite sa svojim kontaktima.

 

Novi koronavirus NCP možda neće pokazati znakove infekcije  nekoliko dana,  prije čega nije moguće znati je li osoba zaražena. Ali do trenutka kada imate temperaturu i / ili kašalj i odete u bolnicu, pluća su vam već oboljela od 50% fibroze i prekasno je!-tvrdi milanski doktor.
Tajvanski stručnjaci predlažu da napravite jednostavnu provjeru koju možemo sami napraviti svako jutro:
Duboko udahnite i zadržite dah više od 10 sekundi. Ako ga uspješno dovršite bez kašlja, bez nelagode, osjećaja ugnjetavanja itd., to pokazuje da u plućima nema fibroze, što u biti znači da nema infekcije.

U takvim kritičnim vremenima to provjerite svako jutro u okruženju s čistim zrakom!
Ovo su ozbiljni i izvrsni savjeti kineskih liječnika koji su liječili slučajeve COVID-19.

Svi bi trebali biti sigurni da su im usta i grlo vlažni, nikako da se SUŠE. Pijte nekoliko gutljaja vode barem svakih 15 minuta. ZAŠTO?

Čak i ako vam virus dospije u usta … voda ili druga tekućina izbaciće ga kroz jednjak i u želudac. Želučana kiselina želuca ubit će sav virus.

Ako redovito ne pijete dovoljno vode … virus može ući u vaše dišne putove i pluća. Vrlo je opasno.

HOP