U Okučanima na proslavi ‘Bljeska’ svega 5 ljudi, obavezne maske, sve što u Jasenovcu nije bilo!

0
2478

Upitno je bilo na koji način će biti obilježena 25. obljetnica VRO „Bljesak“ . Odgovor na to pitanje dao je jučerašnji sastanak načelnika Okučana Ace Vidakovića  u Ministarstvu Hrvatskih branitelja s potpredsjednikom Vlade RH Damirom Krstičevićem, ministrom Tomom Medvedom , savjetnikom za hrvatske branitelje predsjednika Zorana Milanovića  generalom Marijanom Marekovićem te zamjenikom načelnika GS OS RH generalom Sinišom Jurkovićem.

Ukratko , 25. obljetnica vRO „Bljesak“ će biti obilježena sukladno situaciji oko koronapandemije .

Prvog svibnja u Parku Hrvatskih vitezova kod spomen obilježja „Kristalne kocke vedrine“ će vijence položiti , zapaliti svijeće i odati počast poginulim braniteljima u ovoj blistavoj pobjedi HV i oslobađanju zapadne Slavonije predstavnik roditelja poginulih branitelja , ratni zapovjednik operacije, te predstavnici državnog vrha i načelnik Općine Okučani. Ukupno pet osoba. HRT će prenositi ovaj dio obilježavanja , a također i svetu misu zadušnicu iz  kapelice Vojnog ordinarijata u Zagrebu koju će predslaviti  vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan . HRT će u 20 sati na 1. programu prikazati i film o VRO „Bljesak“.

Sukladno uputama stožera o ponašanju novinara , radio i TV izvjestitelja predstavnici medija će moći prisustvovati  na obilježavanju uz pridržavanje preventivnih mjera , odnosno nošenja maski , zaštitnih rukavica i održavanja propisane distance.

Obiteljima poginulih branitelja u VRO „Bljesak „ će biti upućena pisma sjećanja  i zahvale za njihovu žrtvu u obrani Domovine i oslobađanju zapadne Slavonije. -piše Okučani hr.

Nije jasno kako je u Jasenovac organizirano tako veliko izaslanstvo, dok će u Okućanima biti svega 5 osoba?

FB_IMG_1587685268922

FB_IMG_1587598886765

Nema maski, nema zaštite kao što se traži u Okućanima, broj osoba je veći od pet, pa je jasno što je važnije. U postrojbama HV-a i Mup-a bili su u akciji i nekadašnji pripadnici HOS-a. Hoće li se i njima čestitati?

Aca Vidaković (HDZ) načelnik općine Okučani je u “vrlo dobrim odnosima” sa Ilijom Drageljevićem, srpskim teroristom iz Okučana, pripadnikom „2.pješačkog bataljona Crni Đorđe“ .

Ti su odnosi toliko dobri da je Aca, načelnik općine Okučani bio dugogodišnji član HDZ-a, ujedno i aktivni član Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, pododbor Okučani.

HOP

 

VEZANI ČLANAK

Ekskluzivno: Otkrivamo kako Srbi guraju četništvo preko HDZ-ovih čelnika, a jedan je i dio SKD Prosvjeta!