Ekskluzivno: Otkrivamo kako Srbi guraju četništvo preko HDZ-ovih čelnika, a jedan je i dio SKD Prosvjeta!

0
13550

FB_IMG_1547032929613

Urednik Igor Drenjančević

Aca Vidaković (HDZ) načelnik općine Okučani je u “vrlo dobrim odnosima” sa Ilijom Drageljevićem, srpskim teroristom iz Okučana, pripadnikom „2.pješačkog bataljona Crni Đorđe“ koji se nalazi na listi DSS Srđana Milakovića za EU parlament.

Ti su odnosi toliko dobri da je Aca, načelnik općine Okučani dugogodišnji član HDZ-a, ujedno i aktivni član Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, pododbor Okučani.

Prati njihove sve manifestacije, daje im punu, kako političku tako i financijsku potporu i zajedno sa Ilijom skoro svake godine proslavlja Svetog Savu u prostorijama SKD Prosvjeta, Okučani. Slika hadezeovca sa naslovnice je ispred srpskog kafića Opanak u Dalju.

SKD se zove Milan Stanivuković koji je bio oficir partizanski, on je kao “borac” sahranjen u kosturnici u parku Okučani. Milan Stanivuković nije kaznio Čedu Veledinovića kad je zaklao jednoga muslimana civila, poslije mladu Hrvaticu iz Okučana i to bez razloga, Hrvate civile su ubijali ako si bio simpatizer NDH. Sve je opisao njihov borac u knjizi “Preko Psunja i Papuka”. A SKD Prosvjeta nosi njegovo ime Milan Stanivuković gdje župan dođe i svira harmoniku. A spomenik je obnovljen prije tri dana i to samo par metara od spomenika braniteljima za Bljesak.

Hvalospjev Ilije o Aci  hadezeovcu možete poslušati u emisiji radio Kozare koja „emituje“ iz Republike Srpske.

U prostorije SKD Prosvjete uvijek je dobro došao i Dragan Vlaisavljević srbočetnik iz Trnave kraj Medara, koji „kamandantu 18.korpusa“, pukovniku Milanu Čeleketiću piše da je organizirao “istureni štab TO Okučani u samom početku izbijanja ratnih sukoba na tom području, da je prebacivao preko Mlake kod Jasenovca dobrovoljačke odrede, Vukove sa Vučjaka, odred Save Ostojića”… naoružavao ih, oblačio i opremao.

 Siniša Martinović koji dolazi iz reda srpske nacionalne manjine zamjenik je Ace Vidakovića, o njemu se već pisalo naveliko…

Prošle godine Martinović je potpisao ugovor o kapitalnim ulaganjima u prostorijama SNV koje je dodjeljivao Pupovac a odnosi si se za nastavak gradnje srpske dvorane u Okučanima.

– Lani smo dobili 70.000 kuna za projektnu dokumentaciju, a sad smo dobili 100.000 kuna za izgradnju temelja –  rekao je Martinović.

O Martinoviću i Vlaisavljeviću: https://www.hop.com.hr/2016/05/04/zamjenik-nacelnika-u-okucanima-povezan-sa-ratnim-zlocincem-i-sudjelovao-u-pobuni/

 

Predsjednik SNV i koalicijski partner HDZ-a Milorada Pupovac tom je prilikom istakao da se iz godine u godinu sredstva povećavaju jer su lani (2017.god)  iznosila samo 800.000 kuna a za 30 projekata u 2018.godini,  koji se odnose na projekte koji su u funkciji srpske zajednice u Hrvatskoj, u ukupnoj visini od 2,2 milijuna kuna osigurali su Klub zastupnika SDSS-a i Vlada RH.

Dragan Vlaisavljević

(Slika Dragana Vlaisavljevića u prostorijama SKD Prosvjeta u Okučanima, svira tamburicu, Drageljević sjedi ispod klime u košulji.)

Tekst je zabranjeno kopirati, slike prenositi bez znanja portala.

HOP