Predsjednik Madagaskara tvrdi da ima lijek protiv korona virusa, a WHO ga ignorira

0
2140
 Predsjednik Madagaskara Andry Rajoelina pozvao je sve afričke narode da napuste Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) zbog loše odnosa Europe prema Africi.

 

Madagaskarski  predsjednik kaže da je Europa stvorila organizacije sa željom da Afrikanci ostanu ovisni o njima. Afrika je pronašla lijek protiv coronavirusa, ali Europa smatra da on ima monopol inteligencije kao takav i odbija ga priznati. U skladu s tim, poziva sve afričke nacije da napuste međunarodne organizacije kako bismo izgradili svoju.

98002500_875768839555730_1513484095005392896_n

Rajoelina je svoju reputaciju i vjerodostojnost postavio na crtu koja je reklamirala lijek kao lijek spasa. Rekao je da liječi COVID-19 u 10 dana.

“Nitko nas neće spriječiti da idemo naprijed – ni zemlja, ni organizacija”, rekla je Rajoelina reagirajući na zabrinutosti WHO-a.

Kazao je da je djelotvornost tonika u „izlječenju“  pacijenata.

Nazvao je lijek “preventivnim i ljekovitim lijekom”.

Rajoelina je rekao da je Madagaskar do danas zabilježio 212 infekcija koronavirusom i 107 oporavljenih.

Zemlja ima jedan kritičan slučaj, ali nema smrti.

“Pacijenti koji su izliječeni nisu uzeli drugi proizvod osim Covid-Organics”, rekao je predsjednik, dodavši da njegova zemlja ima povijest tradicionalne medicine.

“Što da je ovaj lijek otkrila europska zemlja, umjesto Madagaskar?”, Rajoelina je upitala WHO i druge skeptike.

“Da li bi ljudi toliko sumnjali u to? Ne bi mislim tako “, rekla je Rajoelina za FRANCE 24 i RFI.

Lijek potječe iz artemisije – biljke s dokazanim anti-malarijskim svojstvima – i drugog autohtonog bilja.

“Što je zapravo problem s Covid-Organics?”, Rekao je.

“Je li moguće da ovaj proizvod dolazi iz Afrike?

“Može li biti da nije u redu za zemlju poput Madagaskara, koja je 63. najsiromašnija zemlja na svijetu … da je smislila (ovu formulu) koja bi mogla pomoći spasiti svijet?” upitao je  Rajoelina.

Moja država Madagaskar večeras napušta sve organizacije i pozivam druge afričke nacije da učine isto.-rekao je predsjednik Madagaskara.

Madagaskar je dom više od 12.000 vrsti biljaka od kojih je 70 do 80% endemskih. Tako je to jedno od područja s najrazličitijim biljnim svijetom na planetu.

Jedna od madagaskarskih biljaka se koristi i kao lijek protiv raka. Madagaskarski zimzelen (vinka) se koristi za liječenje Hodgkinovog limfoma i cikloidne leukemije.
FB_IMG_1589736744063
 HOP