‘Veliki stručnjak’ u INA-i Dalić ne smeta ministru , a koji se istakao kao najbitniji član za uništavanje najvažnijeg segmenta poslovanja INA-e, INA NAFTAPLIN, razbijanjem u dvije tvrtke STSI – integralni tehnički servisi i CROSCO – naftni servisi

0
3272

Dostavljam svoja razmišljanja na TV emisiju HRT Otvoreno na temu preuzimanja INA.-e i izjave ministra g. T. Ćorića;

U TV emisiji Otvoreno, na temu preuzimanja INA-e od hrvatske strane, ministar energetike, g. Tomislav Ćorić, svojim licemjernim izjava postao je poslušni „ sinek „ velikog tate u sjeni Franje ( Gregurić, Luković ) i dr. kao stvarnih vlasnika INA-e, odnosno vlasnici skrbničkog računa u Zagrebačkoj banci s učešćem od 49,0821% udjela u INA-i.

Njegove izjave su plod neznanja ili ne daj Bože onog najgoreg. Navedeno potkrepljujem slijedećim činjenicama.

INA-om se upravlja protivno Zakonu o trgovačkim društvima, odnosno INA-om upravlja Odbor Izvršnih direktora, većinom mađarskih članova a ne Uprava INA-e. Od veljače 2011. g. u vrijeme vladavine HDZ-a i drugarice Kosor, imenovana su 3 člana Uprave INA-e iz hrvatske kvote: g. Mayer, g. Krešić i g. Dalić.

Na suđenju g. Sanaderu sva tri člana dala su izjavu, da se odluke donose u Budimpešti, što je predsjednik Uprave INA-e, g. Aldott demantirao izjavom da su sve odluke donesene sa 99% suglasnosti svih članova Uprave INA-e.

I ako su do danas bile i SDP-ova i HDZ-ova Vlada, nitko hrvatske članove nije mijenjao u mandatu preko 9 godina. Sada dolazi do promjene članova s tim da se smjenjuju g. Krešić i g. Mayer, a ostaje veliki stručnjak, Dalić, koji se istakao kao najbitniji član za uništavanje najvažnijeg segmenta poslovanja INA-e,  INA NAFTAPLIN, razbijanjem u dvije tvrtke STSI – integralni tehnički servisi i CROSCO – naftni servisi. Za novog člana Uprave imenuje se g. Darko Markotić, koji je i prije bio član Uprave INA-e, ali u mađarskoj kvoti. Pitam, tko je tu normalan?

Prije razgovora sa „ drugom stranom „, stvarnim vlasnicima ili lizing upravljačima INA-om ( kao slučaj sa naše dvije najveće banke ZABA I PBZ ), bilo bi dobro da se g. Ćorić upozna sa analizom poslovanja INA-e, sastavljena od strane američke konzultantske tvrtke u svibnju 2014. g., angažirane od HDZ-ove Vlade. Analiza je pokazala da je MOL oštetio RH za 34 milijarde kuna, što mu olakšava pregovore.

Do današnjeg dana nisam dobio odgovor, upućen [email protected] , od 13.05.2016.g., na pitanje zašto skrbnički račun, u ZABA, za 4.908.210 redovnih dionica ili 49,0821% učešća u vlasništvu INA-e NEMA OIB ?

Na kraju g. Ćoriću, ali i svima one koji zagovaraju promjene, želim da bi lakše upoznali stanje u INA-i, pogledaju  emisiju Oluja, domoljubne novinarke gđa Ozane Bašić, od 07.10.2014.g. INA – Plijen ratnih profitera.

Srdačan pozdrav Nikola Kovačević, nekadašnji direktor INA-e

HOP