Vojska otkazuje poslušnost Vučiću i komedijašu Vulinu

0
2800
Vojni sindikat Srbije priključuje se narodnim prosvjedima za smjenu zločinačkog režima u Srbiji
FB_IMG_1594383034051
Vojska Srbije time daje naznake mogućeg otkazivanja poslušnosti ministru Vulinu i njegovom glavnom zapovjedniku Vučiću
FB_IMG_1594420114858
Oštre su podjele i u brojnim policijskim sindikatima u Srbiji, tako da je Vučićev fašistički poredak u Srbiji ozbiljno ugrožen podjelama unutar vojske i policije
FB_IMG_1594073247002
Beogradski portal Pravda.rs u povodu burnih i dramatičnih prosvjeda naroda u Srbiji što je ustao protiv diktature ozloglašenog tiranina Aleksandra Vučića, objavio je danas priopćenje reprezentativnog Vojnog sindikata Srbije. Tamo narečeni sindikat Vojske Srbije daje zdušnu potporu prosvjednicima i poziva svoje članstvo da se pridruže svenarodnim i sve masovnijim prosvjedima diljem Srbije s krajnjim ciljem konačnog obaranja vlasti zlotvora Aleksandra Vučića. Ranije je on sa svojom vladajućom kamarilom činio još devedesetih teške zločine drugim narodima izvan granica Srbije, a sad su zlodjela Vučića i njegovih pristaša na vlastitoj koži osjetili i sami Srbi u Srbiji. Sada prenosimo u cijelosti priopćenje Vojnog sindikata Srbije, koji se danas javno očitovao u povodu napete situacije u Srbiji:
vulin
“Vulina hitno pozvati na odgovornost zbog zlouporaba, diskriminacije i gušenja ljudskih i radničkih prava u Vojsci Srbije. Vojni sindikat Srbije obaviješten je danas da je upravni disciplinski organ Ministarstva obrane, oličen u neustavnom Vojnom disciplinskom sudu u Novom Sadu, dana 25.6. 2020. godine u ponovljenom postupku na nezakonit i kriminalan način, u odsustvu okrivljenog, donio “presudu”, kojom Generalnom tajniku Vojnog sindikata Srbije, isključivo zbog zastupanja sindikata u javnosti, ponovno izriče kaznu gubitka službe u Vojsci Srbije.”
1264265_aleksandar-vulin-foto-stefan-jokic-2_ls
Dalje, iz Sindikata su naveli da zahtijevaju hitnu reakciju javnog i državnog odvjetništva, nadležnih inspekcija i predsjednika Republike, od koga traže osigurati zakonitost i poštivanje temeljnih ljudskih i radničkih sloboda i prava, a predstavnike sindikata da zaštiti od kriminala i nasilja. Nasilje i silovanje prava i pravde koje provodi administracija odlazećeg ministra Aleksandra Vulina, presedan je u svjetskoj i europskoj povijesti sindikalizma i Srbije, koja se sve više udaljava od slobodne i pravne države. Količinu bezobrazluka i besmisla koje vlada u sustavu obrane zorno pokazuje činjenica da za pad vojnog helikoptera i gubitak sedam ljudskih života nitko nije kazneno odgovarao, a predstavniku sindikata sude zbog toga što ispunjava svoju zakonsku dužnost. Ukoliko se u Vojsci Srbije netom ne zavede red i osigura poštivanje zakona i temeljnih ljudskih i radničkih prava i sloboda, iz Sindikata poručuju kako će biti primorani sami uzeti pravdu u svoje ruke i obraniti se od nasilja, što ga trpe zadnjih pet godina.
FB_IMG_1593919779274
Apeliraju na predsjednika Republike da situaciju u kojoj se Srbija nalazi shvati krajnje ozbiljno, a njihovu poruku kao izraz krajnje nužde  i potrebe da brane vlastito dostojanstvo i vojničku čast, a obraniće je i neće im biti prvi puta. Povjerenje srpskih vojaka u svoju državu i vojni vrh ozbiljno je poljuljano i ako se ovog puta ništa ne poduzme, posljedice mogu biti nesagledive,  na što otvoreno upozoravaju iz Vojnog sindikata Srbije. Stanje u Vojsci Srbije je katastrofalno. Došlo je do točke ključanja i nije niti blizu onom stanju kakvim ga predstavlja Aleksandar Vulin, te su više nego jasninjegovi poticaji vršenja nasilja i kaznenih djela nad predstavnicima najvećeg i jedinog reprezentativnog sindikata zaposlenih u Vojsci Srbije, koji na probleme ukazuju, a što je osnovna uloga sindikata. U svezi nastale situacije, Upravni odbor Vojnog sindikata Srbije (VSS), održat će hitnu sjednicu, na kojoj će se razmotriti prijedlozi članstva da se slijedećih dana održe javni prosvjedi pripadnika Vojske Srbije, na kojima će se javnosti Srbije ukazati na sve poteškoće, u kojima se u ovom trenutku nalazi Vojska Srbije.
FB_IMG_1594473389158 FB_IMG_1594497086903
Izvor: Pravda.rs
Dragan Ilić
HOP