Miloševićeva izjava ‘da je za društvo važno da se Srbin brine o ljudskim pravima’ je šovinistička i Plenković te DORH moraju se pozabaviti njome!

0
19263

“Za društvo je važno da se Srbin brine o ljudskim pravima.”

Je li ovo samo moja halucinacija ili sam zaista pročitala ovu rečenicu?!?
Iskasapljeni i mrtvi u Srebrenici, Vukovaru, Škabrnji, srpskim logorima od kakvih ste vi pravednika pobijeni.-piše Sanda Alić.

OTKUD VAM PRAVO
Srbi i ljudska prava?? Da nije očajno bilo bi smiješno. U stranci koju je osnovao osuđeni ratni zločinac i koja je utočište ratnim zločincima usuđuju se govoriti o zaštiti ljudskih prava i to ni više ni manje nego da Srbin brine o tome u Hrvatskoj.

Srbi u Srbiji su eklatantni primjer ne samo nebrige nego kršenja ljudskih prava, Srbi u Hrvatskoj uživaju nadzakonska prava u odnosu na Hrvate.
Ta otkud vam pravo – moralo, etičko ljudsko uzimati si za pravo skrb o ljudskim pravima u Hrvatskoj?

Za Hrvatsko društvo najvažniji je gospodarski oporavak, zaustavljanje iseljavanja mladih i uspješno djelovanje vladavine prava. Da to imamo nikad nam manjine ne bi docirale osobito ne iz okruženja koje i dalje ne priznaje Hrvatsku nastalu na temeljima iz Domovinskog rata, nastalu obranom od četbičko-srpskog agresora.

Jeste li skrbili ili skrbite o pravu ubijenih, na istinu i grob u četničko-srpskoj agresiji na Hrvatsku, o pravu obitelji na istinu o nestalima, o pravu žrtve da koljač bude osuđen, o osudi agresije u kojoj je sudjelovao dio pripadnika stranke u čije ime ovaj Milošević nastupa?

Miloševiću provociraš uz blagoslov Plenkovića??
VRČ IDE NA VODU DOK SE NE RAZBIJE!-pìše na svome profilu Z. Gregurić.

inbound249563577363762109

Pozdravljam inicijativu.

-Prema mojoj logici kolega će se prvenstveno zalagati za izjednačavanje prava hrvatske manjine u Srbiji s onim pravima koja baštine
Srbi u Hrvatskoj?

Samo naprijed!-komentira ovu situaciju dr. sc.V. Vukelić.

inbound8103791655983924276

PLENKOVIĆ UVALIO TOMU MEDVEDA U POLITIČKU STUPICU

Jedan od najlukavijih hrvatskih političara od 1990. godine (od njega je jedino lukaviji Srbin Milorad Pupovac), predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je ministra branitelja i potpredsjednika HDZ-a Tomu Medveda uvalio u veliku dugoročnu političku stupicu, koja će kod hrvatskih domoljuba dodatno zatamniti briljantni braniteljski put Tome Medveda.

Naime, nakon današnjeg sastanka s predstavnicima manjina u Hrvatskom saboru Plenković je dao Tomi Medvedu zadatak da za medije i hrvatsku javnost najavi kako će manjinci dobiti mjesto “potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava”. Da ironija bude što veća, dobro upućeni izvori govore kako će tu dužnost dobiti Boris Milošević, saborski zastupnik iz redova SDSS-a.

Također, isti izvori tvrde kako je Milorad Pupovac odbio ponudu da on preuzme tu dužnost. To je još jedan dokaz Pupovčeve lukavštine, ali i pokvarenosti. Naime, samo najveći hrvatski naivci nisu svjesni da će glavnu riječ u oblikovanju i provođenju politike ljudskih prava u Hrvatskoj nakon formiranja Vlade i dalje imati Milorad Pupovac.

Žao mi je Tome Medveda, ali još više mi je žao Hrvatske i hrvatskog naroda, koji to sve mirno gleda pognute glave. Dokle?”-piše A. Babić , bivši hrvatski diplomat.

PRIPREMA LI SE NOVI ŠATOR U SAVSKOJ – Ovoga puta zbog koaliranja sa SDSS-om?

Posljednjih dana u javnosti se razbuktala rasprava o (ne)potrebnosti Ministarstva hrvatskih branitelja. Iskreno, spadam među one koji smatraju da ga ne treba ukinuti, a jedan od razloga je i taj što mnogi branitelji, nezadovoljni ulaskom Pupovčeva SDSS-a u Vladu RH, tada ne bi imali gdje prosvjedovati.

Potpuno je logično da u Savskoj, točnije, na Trgu Nevenke Topalušić, nikne novi šator (ili čak cijelo šatorsko naselje) jer imati na vlasti one koji negiraju pobjedničku ‘Oluju’ i stranku koja je prepuna članova i dužnosnika, koji su bili na strani velikosrpskog agresora tijekom Domovinskog rata, trebao bi biti važan razlog za novi veliki prosvjed. Što se tiče stotina branitelja, koji zadnjih dana otvoreno iskazuju strahovito nezadovoljstvo savezom HDZ-a i SDSS-a – i najvažniji.

P.S. Molimo čelnike Ministarstva hrvatskih branitelja da javno objave koliko su novaca tijekom Plenkovićeva mandata, dodijelili tzv. antifašističkim udrugama, po kojim kriterijima i kakve veze takve udruge imaju s Domovinskim ratom?!

Prilikom sastavljanja odgovora, neka se ne izvlače na argument da ministarstvo vode cijenjeni ratnici jer to uopće nitko ne dovodi u pitanje. Podsjećam, kako su upravo aktualni čelni ljudi Ministarstva hrvatskih branitelja, dolazili na prosvjede u Savsku, čija je legitimna politička meta bio SDP-ov ministar Predrag Matić. I kada su Fredovi zaštitnici njegove manifetluke pokušavali obraniti argumentima da je ratovao u Vukovaru i da je bio zatočenik srbijanskih logora, upravo su HDZ-ovci govorili kako to nema veze s činjenicom da je loš ministar. Vjerujem da bi isti kriteriji trebali vrijedi za sve, bez obzira na to kojem partijskom krilu pripadali…-piše na ovu temu V. Bujanec.

Boris Milošević ..opet i iznova vrijeđate ,omalovažavate sve Hrvatice i Hrvate ..hrvatski narod..proglašavate nas – kriminogenim, nesposobnim i neodgovornim , politički i duhovno ,kulturno , civilizacijski zapuštenim i nedoraslim narodom..koji mora opet imati “srpskog vaspitača”,žandara..”preodgojitelja”..u Vašem liku i (ne)djelu korijenski ratnozločinackog SDSS-a. Mi Hrvatski suverenisti, nećemo nikad na to ..na te Vaše drske..neprimjerene,nedostojne laži i klevete , omalovažavanja – pristati, niti Vas,protuhrvatsku političku kliku u političkom savezu sa Plenkovićem -podržati. Mi ne mrzimo nikoga..tako ni Srbe. .ali dubòko osuđujemo i preziremo svirepe,masovne i organizirane ratne zločince i zločine “velikosrba”,cetnika..ljudskog šljama i civilizacijskog otpada..Koje Vi niti primjereno osuđujete,niti se od njih jasno i javno distancirate, niti se zalažete za njihovo procesuiranje ..niti ulažete dovoljno napora za pronalazak njihovih nevinih žrtava. Naučite nešto od Nijemaca nakon denacifikacije.., od Wili Brandta. Budite povijesno korektni, realni,sućutni , obazrivi prema ogromnim žrtvama koje su neki od Vaših zlih sunarodnjaka počinili hrvatskom narodu..i tada će te naći odgovore i rješenja, na mnoga pitanja, nepotrebne dileme,očekivanja, koje i Vi dan danas imate u ovom našem ,iznimno tolerantnom , kulturnom ,civiliziranom, milosrdnom hrvatskom drustvu.-komentirao je intervju zastupnik Ž. Sačić

Ono što sam primijetio na ovu temu i poziciji u vladi od strane Pupovčevog igrača Miloševića  je prvo skandalozan naslov teksta.

Boris Milošević: Za društvo je važno da se Srbin brine o ljudskim pravima.

Ono što prvo vidim u ovoj rečenici je šovinizam. O ljudskim pravima ne treba se brinuti sposoban , već Srbin. Da tako nešto napišem, s time da umjesto Srbin , napišem Hrvat sudilo bi mi se za širenje mržnje. Ako to kaže neki Srbin to se tumači u njegovu korist.

Nikome u DORHU ne pada napamet da ga pozove i istraži ovaj skandalozan ispad. Svaki mandatar vlade bi ga pozvao na razgovor da objasni ove opasne nebuloze. Meni se taj Milošević čini izuzetno netolerantan čovjek koji prebrojava krvna zrnca jer mu je etnička i nacionalna pripadnost osnova  radnog mjesta.

Ni slova od ljevičarske ekstremistice Peovićke, koja se silno zalaže za sposobne ljude u politici, niti onog Tomaševića, Rade Borić, ne usude se zucnuti protiv ovakvih ispada. Tako je i sa medijima. Da je ovo rekao Hasanbegović u drugom kontekstu, Matula bi virio iz svih medija. Država je oteta i maskama začepljena su usta.-komentirao je naš urednik I. Drenjančević.

Radikalna desnica više nema utjecaj ni u Vladi ni u HDZ-u. I to je dobro za Hrvatsku”. -kaže Milošević.

Radikalna desnica u Hrvatskoj je SDSS. U toj strancima ima dosta nekadašnji srpskih terorista, radikala,  koji su svakako ekstremisti, dok Domovinski pokret tako što nema niti u primislima, da je netko bio član ustaškog pokreta nema značaj u tome pokretu.

 

HOP