Ekskluzivno: ‘Zaraženi koronavirusom’ napravio samoubojstvo zbog pritiska seljana i u skladu sa procjenom dr. Sladoljeva da stožeraši provode psihoterorizam

0
16308
urednik portala HOP Igor Drenjančević
urednik portala HOP
Igor Drenjančević

Tzv. rat protiv pandemije koji je vodio stožer  u proljeće po našem mišljenju svodio se na ulijevanje velikog straha među građane. Izjave stožeraša ponekad su bile na nivou bilo kakve tolerancije u društvu. Po našem mišljenju ponašanje “žene godine” dr. Markotić u jednom trenutku je izgledalo van ikakve kontrole i moglo se tumačiti kao poziv na linč zaraženih.

“Možda sam bila preblaga kad sam rekla da je to kao da pucate iz pištolja, sad ću biti oštrija, to je kao da u trgovačkom centru pucate iz puške, to je terorizam. U ovom slučaju bioterorizam” – rekla je Alemka Markotić o svim onima koje krše samoizolaciju 20.03.2020. i nadodala: “Te osobe će biti prijavljene i sankcionirane.”

Ovakve izjave nisu nimalo poželjne u komunikaciji za vrijeme tzv. pandemije jer narod treba iz sigurnosnih razloga zadržati koheziju da bi lakše prebrodio pandemiju, u ovoj izjavi zapravo se trenira strah i stvara atmosfera linča prema određenom pojedincu. U manjim sredina takve rečenice mogu biti pogubne po nekoga.

inbound2303797703964731974

Jedan slučaj izazvan korona virusom u svibnju mjesecu,a koji su prešutili svi mediji ima i danas strašne posljedice na obitelj iz Čačinaca. Otac obitelji I.B. počinio je stravično samoubojstvo nemogavši nositi teret koji mu je nametnulo selo zastrašeno gotovo bolesnom dozom straha, koja se sijala u medijima i vrlo neprimjerenim zastrašivanjima iz stožera (koji je tvrdio da će sama tzv. pandemija biti sa mnogo žrtava i ogromnim brojem zaraženih) ako još dodamo i izjave doktorice Markotić, tragedije poput ove u Čačincima su očekivane.
inbound2712019618238517590
Kćerka  tragično samozaklanog (20 godina), u svibnju radila je u Domu za starije i nemoćne u Orahovici. Kao djelatnica bila je uz sve ostale testirana na koronu. I njen test je bio pozitivan.
 
Nakon testa odmah je cijela obitelj, majka, otac (pokojni) , dva brata, snaha i mala bebica stavljena u karantenu, samoizolaciju.
inbound984207890445142055
 
Cijelo selo izložilo je sramoti cijelu obitelj u skladu sa odurnim natpisima u medijima, nitko ih nije ni pitao treba li im što donijeti za jest, osim zamjenika načelnika općine Alena Jurenca koji ih je doslovno spasio da ne budu gladni. Stožer Civilne zaštite je propisao cijeloj obitelji karantenu, ali nije se pobrinuo za normalno snabdijevanje hranom zaražene obitelji, ne samo ovoga slučaja,već općenito su takvi slučajevi prepušteni ulici.
 
Otac je nakon nekoliko dana izolacije počeo pokazivati uznemirenost, osjećao se poniženo, napušteno,  iako je bio veseo čovjek. Nikad s nikakvim problemima.
 
I kad je nakon dva tjedna samoizolacije izašao svi su ga kao i ostale ukućane izbjegavali u selu kao nekada zaražene kugom. Zastrašivanje stanovništva  kroz medije potpuno je uspjelo.
 
Tražio  je da ga ponovo testiraju, kao i sve u obitelji, pozvali su ga, uzeli uzorak testa i ostavili ga  dva dana u nekoj kontejner kućici, bez informacije o bilo čemu i bez kontakta s bilo kime.
To ga je očito pogodilo. Tretman doživio je nimalo ljudski.
inbound7594490313816995308
 
Pušten je nakon dva dana, test je bio negativa, a kad je došao doma strašno je bio odsutan i uznemiren. Supruga se tada prvi puta pobojala za njega i njegov život. Doživio je odurnu stigmatizaciju društva na sebi, okoline, umjesto podrške u takvoj situaciji, osjećao je miris linča sa kojim se nije mirio.
 
Treći dan je rekao da on više ne može tu nepravdu i sramotu od seljana trpjeti i da će se ubiti , obitelj je odmah reagirala. Tada su zvali hitnu, ona ga je odvezla na psihijatriju u Našice gdje je proveo 15 dana.
 
Otpušten je vrlo brzo s nekim lijekovima ( Helex i Fevarin ), te je svaki dan uglavnom sjedio i šutio. Očito da je i ova procjena medicinskih stručnjaka zakazala. 
 
Sedmi dan od otpuštanja iz bolnice  je rekao da ide autom po kćerku u dom gdje je radila ,  no otišao je prema šumi. Kako ga nije bilo par sati supruga je zvala sinove i onda su ga krenuli tražiti. Našli su ga duboko u šumi, prerezao je sam sebi vrat, zaklao se.
Urađena je i obdukcija kako bi se utvrdilo da nije nasilna smrt u pitanju,  utvrđeno je samoubojstvo.
 
Obitelj je ostala u šoku, a seljani su od srama opet bježali od njih.- svjedočila nam je mr. sc Arna Šebalj koja je razgovarala sa starijim sinom Markom koji smatra da je stalno zastrašivanje kroz medije ovom tzv. pandemijom,  ponašanjem stožera i seljana njihova oca dovelo do samoubojstva.
inbound7332008540371552220
 
-Zar ovo nije prestrašno?
Teško je obrazložiti u kakvom su stanju ljudi tada bili zatvoreni,  da li je još bilo samoubojstva povezanih sa ovim šizofrenim stanjem, koliko je samoubojstava bilo do kraja lipnja ove godine, što su uzroci, što čini strah i zašto je  navodno  povećana potrošnja lijekova za smirenje tih mjeseci.
 
Nažalost, ovo je zaista tragedija nad tragedija , nakon ovog slučaja  treba ispitati u kojoj mjeri to čini  ili ne  čini ; vlast i Stožer, jer ovo  može biti uvod u veliku tragediju nad vlastitim narodom.-tvrdi mr. sc Arna Šebalj.
Jedini tad glas drugog mišljenja u medijima bio je dr. Srećko Sladoljev čije su se brojke  “pandemijske” ostvarile, njegov smirujući ton u toj medijskoj  situaciji “brisali su Faktografci”, ismijavali vodeći mediji, s time da je potpuni nestručnjak i osuđeni kriminalac Matija Babić predvodio ekipu koja je na oduran način ismijavala dr. Sladoljeva.  Drugi stav o korona virusu gotovo je bio zabranjen, a mediji koji su sve zakuhali prenosili su mišljenje vlasti da će posebno biti progonjeni oni koji umanjuju ovu tzv. pandemiju, on je tada to doživio kao teror nad narodom, nekom vrstom psihičkog terorizma.
 –Vlada u interesu svih odmah treba suspendirati „naum čišćenja zemlje od korona virusa“. Projekt COVID-19 pokazuje se kao greška, zabluda, predstava, kako hoćete. Pogriješili su, nisu jedini, ali grešku je najbolje odmah priznati i ispraviti. Tako rade heroji. To nije lako, ne zbog dvojbe da li to treba učiniti ili ne, nego zbog Ega. Ako nastavimo, a prvaci smo svijeta po indeksu strogoće uvedenih mjera u odnosu na broj zaraženih (istraživanje Sveučilišta u Oxfordu), tada osvijestimo da našom zemljom u ovom velezlom trenutku upravlja ljudski Ego. Upravlja monstrum. Ego je laž, projekcija kako smo najbolji, najveći i najpametniji. Pa kako bi bilo da oni na vlasti nisu u svemu u pravu!? Odustati od zamišljenog nauma, za Ego je smrt. Ili njihov Ego ili svi mi ostali.-rekao je dr. Sladoljev.
FB_IMG_1594705052689
Danas  dr. Sladoljev tvrdi da su maske potpuno nepotrebne i opasne za zdrava čovjeka, dok stožeraši , posebno ministar Božinović poput nekada dr. Markotić koja je kršenje samoizolacije nazvala bioterorizmom  traži da se ne usluži niti jedan građanin u trgovini koji nema masku, da građani prijavljuju ljude bez maski u trgovinama i time se huška građane jedne na druge, a jasno se vidi iz ovoga primjera što taj stil donosi. Nedavno je jedan građanin odalamio drugog koji ga je po preporuci stožera, te dr. Lauca u medijima upozoravao da nema masku.
inbound6701067744146177634
Znamo za slučaj iz Vrbana gdje je konobarica pala u nesvijest zbog nošenja maske, djelatnica iz Tommya je kolabirala jer ne može se nositi sa tom preporukom stožera, mnogi konobari nepravilno nose maske na poslu da bi uopće opstali u poslu , odnosno ne bi kolabirali. A mi se na kraju pitamo, da li su ovo nove metode zlostavljanja nacije samo radi ucjena pred nekakvo cijepljenje?
 Screenshot_20200714-205435_Chrome82174495_782813925855029_8293818301873491614_n
Zar toliko je malo vrijedio život gospodina Ivana koji uopće nije imao koronavirus? Samoklanje je bio izlaz iz nametnutog zlostavljanja?
FB_IMG_1594705052689
– Moramo voditi računa da Sabor pokriva sve stvari koje zadiru u ljudska prava, ovo nije proglašenje ratnog stanja, mi živimo u izvanrednom stanju koje nije na odgovarajući pravni i politički način sankcionirano”, rekao je Milanović.
 Moraš imati pravnu osnovu, živimo u izvanrednom stanju za koje nitko nije dao odobrenje”, rekao je Milanović i ponovio kako je s Plenkovićem o tome razgovarao pet puta.
Nisu li ove izjave predsjednika države i dr. Sladoljeva pokazale kako nas je medijsko-stožeraška ekipa dovela do ove tragedije?
HOP