Sramotno: ‘U dječje školske e-sandučiće stižu neprimjereni seksualni sadržaji, poziva ih se na LGBT aktivizam’

0
1736

Zaštitite dječje školske e-sandučiće!

photo: Thomas Park, Unsplash

Neprihvatljivo je da se školski sustav koristi za izlaganje djece neprimjerenim seksualnim sadržajima, poziva ih na LGBTIQ aktivizam na društvenim mrežama i indoktrinaciju djece ideologijom nespojivom s vrijednostima njihovih obitelji. I sve to bez znanja roditelja!

Upravo to se dogodilo.

Prvu informaciju smo dobili od podupirateljice CitizenGO-a koja je gledajući poruke u školskom sandučići svoj osnovnoškolca naišla na šokantnu e-mail poruku od Canve koja poziva djecu na LGBTIQ aktivizam, pod ovim naslovom:

Canva poziva djecu na LGBTIQ aktivizam

Poruka od Canve nudi djeci šarene, besplatne LGBTIQ predloške i poziva osnovnoškolce da kreiraju internet LGBTIQ sadržaje i pridruži se na društvenim mrežama LGBTIQ grupama potpore!

Canva e-mail poruka djeci 1Canva e-mail poruka djeci 2Canva e-mail poruka djeci 4Canva e-mail poruka djeci 3

Nova školska godina će zbog promjena i nesigurnosti koje je donijela pandemija COVID-19 virusa, bit će puna izazova za roditelje i djecu.

U svemu tome sada smo kao roditelji ostajemo i bez onog temeljnog povjerenja u školski sustav… da neće zlorabiti povjerenje koje su im dali kad smo im dali: obrazovanje naše djece u ruke.

Zato potpišite našu peticiju i tražite od Ministarstva znanosti i obrazovanja sigurne školske E-sandučiće za našu djecu!

—————-

 

Više informacija:

Canvin email poslan u dječji školski sandučić (pdf) https://go.citizengo.org/rs/907-ODY-051/images/Canvin email poslan u dje%C4%8Dji %C5%A1kolski sandu%C4%8Di%C4%87.pdf

CARNET-ova Abuse služba – zaprimanje i obrađivanje prijava vezanih uz računalno sigurnosne incidente i zloupotrebu CARNET-ovih resursa (carnet.hr) https://www.carnet.hr/usluga/abuse-sluzba/

 

+ LETTER TO:

Hitno zaštitite dječje školske e-sandučiće!

Poštovani,

Šokiran/a sam informacijom da je program koji je korišten na traženje učitelja – Canva, slao u školske sandučiće osnovnoškolske djece LGBTIQ propagandne poruke.

Ne samo da im je slao besplatne LGBTIQ predloške, već je maloljetnike pozvao da dijele svoju intimu na društvenim mrežama!

Potpuno je neprihvatljivo da se djeci takva propaganda šalje mimo znanja i odobrenja njihovih roditelja!

Neprihvatljivo je i da Carnet ne daje roditeljima mogućnost prijave zloporabe školskog sandučića njihovog djeteta! Zloporabu tako prema Carnetu (osim učitelja) mogu prijaviti jedino djeca sama!

To nije prihvatljivo, jer djeca nemaju dovoljno razumijevanje rizičnih situacija i toga što je zloporaba njihove e-pošte.

Tražim da bez odgađanja naložite Carnetu ukidanje pristupa dječjim školskim sandučićima svim trećim pravnim i fizičkim osobama. Te da svi programi koji zahtijevaju informirani pristanak budu registrirani preko učitelja ili roditelja maloljetnika.

Molim vas postupite hitno i bez odgađanja!