AFERA KANABIS: Grad osniva tvrtku koju potom prodaje strancima (?) za 5333 eura, a oni zarade po jednom proizvodu 95000 eura!

0
5181

Iscurili detalji sporazuma između Ivana Kneza, gradonačelnika Biograda na Moru i “kanadskog „investitora”

inbound6794471807488645071

Na društvenim mrežama pojavio se danas sporazum koji je gradonačelnik Biograda Ivan Knez potpisao s kanadskim investitorom koji se na području grada Biograda na Moru namjerava baviti poslovima proizvodnje, prerade, prodaje kanabisa u medicinske svrhe.

Sporazum je zatražio i dobio na uvid nezavisni gradski vijećnik Ante Fuzul, ali tek nakon brojnih zavrzlama. Detalji sporazuma krili su se kao zmija noge i tajili se sve do danas.

Ante Fuzul morao je iscrpiti cijeli niz pravnih instrumenata da bi ga konačno mogao dobiti na uvid. Nakon dobivene bitke danas ga je na društvenim mrežama odlučio javno podijeliti sa svima koji imaju dovoljno volje i strpljenja pogledati ga. Zabrinuti zbog budućnosti svoje djece od kojih većina nema kruha ni budućnosti u ovome gradu, zainteresirani smo pratiti ove nevjerojatne planove za razvoj grada. Jedan primjer u kojem smjeru ga vodi gradonačelnik i što je sve sposoban dogovoriti u ime Grada Biograda na Moru izašao je na vidjelo.

inbound748341760858629456

U konkretnom slučaju, koliko smo shvatili između redova, Grad se obvezao ishodovati dozvole za proizvodnju, preradu i prodaju kanabisa u medicinske svrhe, i druge akte, osnovati tvrtku, pa kad se riješi birokratskih zavrzlama i postavi posao s kanabisom – figurativno rečeno – na noge, sve će to prepustiti stranom investitoru za cijenu ne veću od 40.000,00 mižernih kuna (slovima: četrdeset tisuća kuna).

Koja je to mižerija dobiti za grad svjedoči podatak da tvrtka 5 Letters koja posluje u Sjevernoj Makedoniji za samo 1 litru (slovima: jednu litru) ulja dobivenog od kanabisa zaradi 95. 000,00 eura (slovima: devedeset pet tisuća eura)! Jesmo li se razumjeli? Dakle, ne 95 tisuća kuna, nego 95 tisuća eura!!!

Pa ako imamo tvrtku i sve dozvole, zgradu u kojoj ćemo prerađivati sirovinu i sve prirodne resurse i uvjete za poljoprivrednu proizvodnju, koji će nam onda vrag kanadski investitor?! Ne zovu oni magarca u svate da se veseli – već da vodu nosi.

Pogodovanje stranom investitoru ili izdaja hrvatskih interesa? Koju riječ upotrijebiti u kontekstu razmatranja ovog sporazuma? Proučite ga sada dobro i odlučite se za prikladniju riječ.

Fotografiju koju smo potavili za naslovnu objavio je Grad Biograd na Moru na svojim mrežnim stranicama uz tekst pod naslovom Biograđanima nadohvat ruke stotine milijuna kuna, a učenicima put u Kanadu”.  U tekstu se spominje potpisivanje sporazuma u gradskoj vijećnici, ali nigdje spomena o kanabisu.

Izvor: Biograjski. com

HOP