HDZ-ovka htjela otjerati branitelje koji su dijelili 100 tona humanitarne pomoći iz Graza?!

0
13429

Zamjenica načelnika općine Gvozd, hadezeovka  M. Idžan sukobila se sa braniteljima oko humanitarne pomoći u svezi nedavnog potresa na Banovini.

idžan

Prije četri godine smo izvijestili javnost da je  lokalni kradeze iz općine Gvozd  odgovoran za promjenu starog imena gradića Gvozd u Vrginmost. Odluku je potpisala lokalna hadezeovka jedva pismena Jelena Jajčević, doseljena Hrvatica iz BiH. Srbi su je protjerali iz BiH, a u Hrvatskoj se udružila sa najgorim srpskim ekstremima,  koji su rušili Hrvatsku, danas pod političkom kapom SDSS-a. Dugogodišnji načelnik općine Gvozd je bio Branko Jovičić (SDSS),a  koji je topovima rušio Karlovac. Ona mu je desna ruka bila godinama.

Mi smo zavirili u imovinsku karticu dužnosnice Marije Idžan iz HDZ-a 2018 . godine, koja je donačelnica u općini Gvozd. U svom prvom mandatu, do prije pet godina pisalo je kako Idžan ima dvoje djece. Danas ih nema!

Barem na imovinskoj kartici.

Od autmobila piše da ima jedan automobil, iako sugrađani kažu da ima dva automobila. Kuća je prije vrijedila 18000 eura, danas vrijedi svega 7500…Da nije smiješno bilo bi tužno kakve gluposti pišu na imovinskoj kartici ove dužnosnice HDZ-a.

Sugrađani nam govore da ima dva sina koji su u Njemačkoj, a na karticu ih je prvi puta stavila zbog povlastica,  a kako je to sada riješeno, djeca se ne vode na samoj kartici…?!

Isto je zanimljivo da je sređivala socijalnu pomoć za svoje roditelje, a roditelji su u Banja Luci, te rijetko dolaze u gradić Vrginmost. Da li je trgovala sa srpskom politikom u Vrginmostu da bi oni osigurali sigurnost njezinih roditelja u Banja luci? 

jajčević (3)

Dokument potpisa promjene imena Gvozd u Vrginmost

Osumnjičena sa “kraljicom HDZ-a -Rimac.

Za malverzacije s ispitima osumnjičeni su uz hadezeovku Josipu  Rimac i bivša ministrica Gabrijela Žalac, dvoje državnih tajnika iz Ministarstva branitelja Ivan Vukić i Nevenka Benić, Validžićeva supruga Anita Validžić, viša stručna savjetnica u Ministarstvu poljoprivrede, inače rođakinja Josipe Rimac, Velibor Drakulić, glavni tajnik u Ministarstvu zdravstva, bivši ravnatelj Policijske akademije Dubravko Novak, načelnica Općine Gvozd Marija Idžan, te zagrebački zlatar Paško Dodić. Njih se tereti da su još od studenog 2018., pa sve do kraja svibnja ove godine kada je Rimac uhićena, sebi ili nekim svojim bliskim osobama urgirali kod državnih stručnih ispita.-piše Telegram hr.

inbound4229707604583259100

Jučer navedena Idžanica  ulazi u sukob sa braniteljskom udrugom koja je svim braniteljima i građanima općine Gvozd dijelila pomoć dobivenu iz Austrije.

Iz Graza je stiglo  100 tona odjeće , obuće i hrane, te  higijenskih potrepština, u konvoju  4 šlepera i 10 manjih vozila.

Udruga hrvatskih branitelja lijčenih od PTSP-ija sa sjedištem u Glini – klub Gvozd na čelu sa braniteljem M. Samsom imala je taj dan  napad ove hadezenjare; da prestanu dijeliti pomoć i da izađu iz prostora hale Agrokomerca. Vrlo ružna scena u tijeku dijeljenja pomoći svakom potrebitom.

inbound4031983116747895402 inbound7993286735626434021

 

inbound8886924002802485445

Marija Idžan je htjela zaustaviti podjelu pomoći iz Graza što bi u tom trenutku napravilo veliki kaos. Potpuno nejasna namjera, jer se lokalni HDZ i lokalni SDSS nisu potrudili oko zbrinjavanja stanovništva, za razliku od branitelja.

Ista je došla u društvu lokalne privrednice koja bi baš taj dan htjela unajmiti prostor, a koji se vodi pod velikokladuški Agrokomerc? Sve je ličilo na miniranje podjele pomoći mještanima. Prostor stoji prazan od vojne akcije Oluja.

Branitelji predvođeni M. Samsom ovim putem apeliraju na javnost da zaustavi miješanje HDZ-a u njihov humanitarni radi i samu udrugu branitelja.

 

Branitelji Petrinje pomažu Petrinjcima.

INICIJATIVA BRANITELJA GRADA PETRINJE  RAZVOZI HUMANITARNU POMOĆ POTREBITIMA OVO SU UDOVICE POGINULIH I UMRLIH BRANITELJA I DRUGIM POTREBITIMA. POMOĆ STIGLA IZ Stuttgarta, FRANKFURTU, Nürnberga I SVIH HRVATSKIH GRADOVA.

inbound5035380866436251276 inbound7126945256905797268 inbound784188981344288007

OVIM PUTOM INICIJATIVA BRANITELJA GRADA PETRINJE OD SRCA VAM SE ZAHVALJUJE KOJI POMAŽU I DOVOZE KAMP KUĆICE, MOBILNE KUĆE, ŠATORE VREĆE ZA SPAVANJE. LJUDI SVE TO SU DOBILI POTREBITI.-piše nam IVO VRANIĆ BUVA PETRINJA.

Branitelji Petrinje nemaju problema sa lokalnom vlasti u svezi dijeljenja pomoći stanovništvu kao ovi navedeni u Vrginmostu.

HOP