U Poljskoj kazne za gušenje slobode govora na Facebooku 2,2 milijuna dolara, dok kod nas Facebook provodi psihičku tiraniju nad građanima

0
1555

Svaki put kad slobodan govor bude uskračen  pojednim  cenzorom na Facebooku ili Twitteru u Poljskoj ,  cenzor će biti   suočen s 2,2 milijuna dolara kazne ‘

 

U Poljskoj bi trebao biti usvojen novi zakon koji bi Big Tech tvrtke  kaznio sa nevjerojatnih 2,2 milijuna dolara svaki put  za protiv ustavno cenzuriranje,  zakonitu slobodu govora na mreži.

Mislite li da ostatak svijeta mora početi razmišljati puno više poput Poljske?

Iako liberalne vlade zapadnih država nastoje kazniti divove društvenih medija Facebook i Twitter jer nisu uklonile takozvani “govor mržnje”, Poljska zauzima osvježavajuće drugačiji pristup.

“Prema njihovim odredbama, uslugama društvenih medija neće biti dopušteno uklanjanje sadržaja ili blokiranje računa ako sadržaj na njima ne krši poljski zakon.”

“U slučaju uklanjanja ili blokade, žalba se može poslati platformi koja će imati 24 sata da je razmotri.” “U roku od 48 sati od odluke, korisnik će moći podnijeti zahtjev sudu za povrat pristupa. Sud će razmotriti prigovore u roku od sedam dana od primitka, a cjelokupni će postupak biti elektronički.

” Poljski ministar pravosuđa Zbigniew Ziobro jasno je rekao da je pravna inicijativa osmišljena u svrhu borbe protiv cenzure. Ziobro je ustvrdio da to neće utjecati na pravo ljudi koji su oklevetani ili klevetani da zadobiju  pravdu.

„Žrtve tendencija ideološke cenzure često su i predstavnici različitih skupina koje djeluju u Poljskoj, čiji se sadržaj uklanja ili blokira, samo zato što izražavaju stavove i pozivaju se na vrijednosti koje su s gledišta zajednica neprihvatljive … -jači utjecaj na funkcioniranje društvenih medija ”, izjavio je Ziobro.

“Shvaćamo da to nije laka tema”, nastavio je. “Shvaćamo da na internetu također treba postojati sfera jamstava za sve koji se osjećaju oklevetano, sfera ograničenja različitih sadržaja koja sa sobom mogu imati negativan utjecaj na sferu tuđih sloboda”, rekao je.

„Ali željeli bismo predložiti takve alate koji će omogućiti i jednoj i drugoj strani da  se pozivaju na odluku tijela koje će moći presuditi krši li se osobno pravo sadržaja koji se pojavljuje na takvom  računu društvenih mreža, može  li se eliminirati sadržaj ili postoji li cenzura?!”

Ovo bi trebao biti model za sve razvijene zemlje koje cijene slobodu govora, posebno Sjedinjene Države.

Na jednom primjeru kod nas pokazat ćemo kako podlo i pokvareno postupa Facebook Hrvatska koja cenzurira tzv . desničarske misli, protivnike soroševaca, pa do neželjenih pojedinaca.

Lažni profil za njih nije lažni profil, a vrijeđanje pojedinca nije vrijeđanje pojedinca.

Screenshot_20210106-213306_Facebook 20210106_213146 Screenshot_20210106-213251_Facebook

Isti je sa lažnog  profila optužio branitelje i novinare da lažu, vrijeđao, bez da je  i 1% u pravu te je sve zgrozio , a Facebook to sijanje mržnje pokrio. Očito je Facebook Hrvatska prčija mentalno opasnih pojedinaca.

HDZ-ovka htjela otjerati branitelje koji su dijelili 100 tona humanitarne pomoći iz Graza?!

Radilo se o ovom  tekstu.

Komentar  branitelja  Miroslava Samse  bio je kako se ne može netko tako ponašati dok on dijeli 100 tona donacije narodu i još ga naziva lažljivcem. To se može dogoditi samo na Facebooku.

G.S.