Knjiga istine – 1331 proroštva,da li ju treba odbaciti kao sotonsku prijevaru ili prihvatiti kao proroštvo nad svim proroštvima i milozvučni Glas našeg Boga za ovo čudno vrijeme?

0
709

Zašto vjerujem u autentičnost Knjige istine?

U studenom 2010. godine pojavile su se na internetu poruke u kojima (navodno) naš Gospodin Isus Krist, preko jedne irske vidjelice, informatičarke, majke četvero djece, upozorava čovječanstvo na Njegov skori Drugi Dolazak, uspostavu Njegova Kraljevstva i na seriju šokantnih događaja koji će mu prethoditi.

U svojoj prvoj poruci 9. studenog 2010. Gospodin Isus kaže: U ovom trenutku zemlja je u tami. Moji sljedbenici također pate sa Mnom kada vide svijet grješnika koji nisu samo okrenuli leđa Bogu, Vječnom Ocu, nego i Meni, koji sam pretrpio veliku žrtvu kako bi ih spasio od carstva vječnog prokletstva. Uznemiren sam i plačem gorke suze zbog razočaranja i tuge jer sam već drugi put odbačen… Volim svakog od vas. Molite sada za oprost. Ispružite ruke i dopustite da vas vodim do Kraljevstva mog Oca. Vraćam se na zemlju, kako je naviješteno. To vrijeme dolazi tako brzo da mnogi neće biti spremni.

Poruke su objavljivane na internetu skoro svakodnevno, ukupno 1331 poruka do svibnja 2015. godine. Vidjelica, koja se po Isusovoj želji predstavlja kao Marija od Božjeg Milosrđa, dobije izdiktiranu poruku od Isusa ili od Majke Božje ili od Boga Oca koju ona zapiše olovkom na papiru i zatim objavi na internetu.

Bog Otac nam u poruci od 18. svibnja 2012. kaže:
“… Otvorite vaše oči i prihvatite, da će se sad, konačno, navještena Knjiga Istine otvoriti pred vašim očima, poglavlje po poglavlje. Prihvatite ju kao dar, jer vam ona donosi vječni život…
… a u poruci od 9. veljače 2014. objašnjava:
“… Knjiga Istine je najveći Dar koji Sam Ja dao svijetu, otkada Sam poslao Moga jedinog Sina da vas otkupi. Ja ostavljam u baštinu ovaj Dragocjeni Dar da bi otvorio vaše srce, oslobodio vašu dušu od njene navezanosti na đavolske napasti i pomogao vam pripremiti se za Moje Kraljevstvo…

Da bi se mogao steći ispravan sud o ovim proročkoj knjizi, a slijedeći preporuku svetog Pavla: proroštava ne prezirite! Sve provjeravajte: dobro zadržite (1 Sol 5, 20-21), potrebno je:

1. provjeriti da li je ona doista navještena u Bibliji
2. pažljivo pročitati njen sadržaj
3. pratiti da li se njena vrlo konkretna proroštva ispunjavaju ili ne
4. usporediti njen sadržaj sa naukom Crkve i Svetim Pismom

Čitajući knjigu proroka Danijela, od 7. do 12. poglavlja, vidimo da je tom židovskom proroku prije cca dva i pol tisućljeća pokazana serija događaja koja će prethoditi uspostavi Božjeg Kraljevstva. Dn 10,21: “Ali ću ti prije otkriti što je zapisano u Knjizi istine.”
Dn 12,4,9 “A ti, Daniele, drži u tajnosti ove riječi i zapečati ovu knjigu do vremena svršetka!” …“Idi, Daniele, ove su riječi tajne i zapečaćene do vremena svršetka.”

Dakle, točno je da je zapečaćena Knjiga istine, u kojoj su proročki opisani događaji koji će prethoditi Slavnom Kristovom Dolasku, navještena Biblijom i da će se pojaviti u Vrijeme Svršetka!

Punih sedam stoljeća nakon proroka Daniela, tu zapečaćenu Knjigu vidi apostol Ivan u svojoj viziji Vremena svršetka zapisanoj u Knjizi Otkrivenja, zapravo Ivan vidi pojavljivanje Zapečaćene Knjige i Jaganjčevo otkrivanje njena sadržaja čovječanstvu u jednom trenutku povijesti kao prvi u seriji događaja koji će prethoditi Drugom Kristovom Dolasku!

“I vidjeh: na desnici Onoga koji sjedi na prijestolju – knjiga, iznutra i izvana ispisana, zapečaćena sa sedam pečata!” … ” I nitko – ni na nebu, ni na zemlji, ni pod zemljom – nije mogao otvoriti knjige i pogledati u nju.” …” Evo, pobijedi Lav iz plemena Judina, Korijen Davidov, on će otvoriti knjigu i sedam pečata njezinih.” (Otk 5, 1, 3,5)
“I vidjeh: kad Jaganjac otvori prvi od sedam pečata,…”
“Kad Jaganjac otvori drugi pečat,…” “Kad Jaganjac otvori treći pečat,…” (Otk 6, 1, 3, 5) itd itd. Sve do kraja Knjige Otkrivenja svetom Ivanu se otkriva sadržaj Zapečaćene Knjige, u simbolima, kao i proroku Danielu.

Nema, dakle, nikakve sumnje da, radi svoje Biblijske najave, među svim proroštvima i ukazanjima Knjiga istine zauzima posebno mjesto i zato treba bit vrlo oprezan pri procjeni njene autentičnosti.

Prvo treba provjeriti da li se način njenog objavljivanja podudara sa Biblijskim navještajem: Otk 10,1-2 I vidjeh drugoga jednog, snažnog anđela…u ruci drži otvorenu knjižicu…zakorači desnom nogom na more, lijevom na zemlju pa povika iza glasa kao kad lav riče.
I doista, Knjiga istine je objavljivana putem svakodnevnih poruka (zato Ivan vidi malu knjižicu, premda se cijela Knjiga istine sastoji od čak pet knjiga, ukupno 1331 poruka, kako je i najavljeno u Otkrivenju 5,1: “knjiga, iznutra i izvana ispisana” što je u ono vrijeme svitaka značilo obiman sadržaj) na internetu te su odmah bile dostupne cijelom svijetu (“desnom nogom na more, lijevom na zemlju”), slično kao što se nadaleko čuje lavlja rika.

Sada treba sadržaj Knjige istine usporediti sa onim što su vidjeli Danijel i Ivan, kao i sa aktualnim događanjima u svijetu. Tako u poruci 30. 11. 2012. Isus najavljuje:
Kada sloboda govora preko medija bude ušutkana, onda znajte, da živite u diktaturi.
Mnoge promjene će biti nametnute narodima kroz kontrolu medija. Čim je ukinuta sloboda govora, Istina ostaje skrivena.
U Danijelu 7,7 čitamo pak: Razlikovala se od prijašnjih nemani i imaše deset rogova.
Rog je u Starom Zavjetu simbolizirao ono što danas zovemo medijima (jer bi glasnik na trgu prvo zapuhao u rog pa onda pročitao poruku), a deset označava puninu. Dakle, i Danijel je vidio da će u Vrijeme Svršetka Zvijer vladati svim medijima!
I doista danas je očigledno da su mediji pod kontrolom masonerije koja upravlja svijetom (faktograf, blokada američkog predsjednika itd)

Ili na primjer 18.1.2012. Isus kaže: Protiv Pape Benedikta XVI. kuje se jedna zavjera u njegovim vlastitim hodnicima, i to kroz jednu zlu sektu…Molite, da im ne uspije, da protjeraju Papu. Molite, da Lažni prorok ne sjedne na stolicu Svetog Oca ,kako bi mogao širiti laži. Molite, da Bogu posvećene sluge u Vatikanu budu dovoljno jake, da se odupru ovoj zloj zavjeri čiji cilj je uništenje Katoličke Crkve. Oni planiraju Svetog Namjesnika Isusovog, Papu Benedikta XVI zamijeniti sa jednim „Diktatorom laži“.

U Otkrivenju 6,1 pak čitamo: I vidjeh: kad Jaganjac otvori prvi od sedam pečata, začujem gdje prvo od četiri bića govori glasom kao gromovnim: “Dođi!” Pogledam, a ono konj bijelac i u njegova konjanika luk. I dan mu je vijenac te kao pobjednik pođe da pobijedi.
Jasno je da se radi o apostaziji u Crkvi koja je Tijelo Kristovo, koja će svoj vrhunac doživjeti kada Sotona prodre do samog vrha Crkve, što se potpuno slaže i sa Gospinom proroštvu Don Stefanu Gobbiju (Plava knjiga) 1. siječnja 1993.: “Naročito je za Crkvu nadošlo vrijeme njene velike kušnje, jer će ju uzdrmati pomanjkanje vjere, jer će biti zamračena otpadom, ranjena izdajom, napuštena od svoje djece, podijeljena raskolom, u vlasti i pod jarmom masonerije…”

Papa Benedikt doista je i otišao na blagdan Gospe Lurdske 11. veljače 2013. upravo kako nam je to Isus u Knjizi istine nagovijestio nekoliko desetaka puta! A da njegov nasljednik vuče vrlo čudne poteze svjedočimo svakodnevno (izdaja Stepinca, izdaja kineskih katolika – mučenika, promjena Očenaša, klanjanje poganskoj božici Pachamami u Vatikanu, besmisleno zatvaranje Crkvi pred Uskrs 2020., nagovaranje na cijepljenje sa stanicama pobačene dječice itd itd).

Kada smo 26. studenog 2011. primili Isusove Riječi. “…Pazite na zvjerstva koja će pokušati nanijeti cijepljenjem. Ne vjerujte iznenadnim sveopćim poticanjima na cijepljenje koja se mogu činiti milosrdna u svojoj namjeri. Budite na oprezu. Oni zemlju po zemlju umrežuju, kako bi nadzirali što je više moguće ljudi…”, doista je bilo teško zamisliti da bi se moglo dogoditi nekakvo sveopće cijepljenje, ali evo nakon jednog desetljeća upravo tome svjedočimo. Upravo suprotno od čovjeka koji trenutno sjedi u Petrovoj Stolici, naš Spasitelj nas 17. lipnja 2012. upozorava: “Zli planovi slobodnozidarskih grupa sadržavaju i jedno novo cijepljenje širom svijeta, koje će svugdje u svijetu prouzrokovati bolesti, i koje će u jednoj mjeri kao nikad do sad prouzrokovati patnju.
Izbjegnite svako takvo nenadano najavljeno cijepljenje širom svijeta; jer ono će vas ubiti.”

Iz citiranog teksta možemo naslutiti da, osim konkretnih proroštava koja se pred našim očima ostvaruju, Knjiga istine sadrži i praktične savjete kako se pripremiti za sve što nas još čeka do Slavnog Kristovog Dolaska (pogubno cijepljenje, čipiranje Žigom Zvijeri, rat, glad, stupanje Antikrista, koji je još uvijek sakriven premda vuče konce ove predstave, otvoreno na svjetsku scenu, Veliko Upozorenje, dokinuće Svagdašnje Žrtve…). Također se u njoj nalazi neiscrpno blago duhovnih savjeta za osobni duhovni rast neophodan za ulazak u Novi Raj koji nas čeka na kraju ove drame. Za tu svrhu Knjiga istine daje nam sa Neba i 170 prekrasnih križarskih (tako ih je Isus nazvao) molitvi i 6 litanija, od koji bih izdvojio Pečat Živoga Boga, koji nam je Bog Otac ostavio 20. veljače 2012.:

“Jer sada zaviještam Pečat Moje Ljubavi i Zaštite.
S ovim vas neće primijetiti oni koji će uzrokovati tegobe u vašim zemljama. Moj Pečat je Moje obećanje Spasenja. Moja će vas Moć prožeti s ovim Pečatom i nikakvo zlo vas neće zadesiti…
Ustanite sada i prihvatite Moj Pečat, Pečat Boga Živoga.
Molite ovu Križarsku Molitvu (33) da priznate Moj Pečat i da ga prihvatite s ljubavlju, radošću i zahvalnošću.
O moj Bože, moj ljubljeni Oče, prihvaćam s ljubavlju i zahvalnošću Tvoj Božji Pečat zaštite. Tvoje Božanstvo obuhvaća moje tijelo i dušu za vječnost. Duboko se klanjam u poniznom zahvaljivanju i iskazujem svoju duboku ljubav i odanost Tebi, mom Ljubljenom Ocu. Molim Te da zaštitiš mene i moje bližnje ovim posebnim Pečatom i prikazujem svoj život u službu Tebi u vijeke vjekova. Ljubim Te, dragi Oče. Tješim Te u ovim vremenima, dragi Oče. Prikazujem Ti Tijelo, Krv, Dušu i Božanstvo Tvoga Preljubljenoga Sina kao zadovoljštinu za grijehe svijeta i za Spasenje sve Tvoje djece. Amen. (20. 2. 2012.)

Trebalo bi puno prostora za nabrojiti sve neprocjenjivo blago sadržano u Knjizi istine, pa iz sveg srca predlažem svima, a osobito katolicima, da ju pročitaju (svih 1331 poruku) kako bi svatko za sebe mogao donijeti odluku: da li će ju odbaciti kao sotonsku prijevaru, ili prihvatiti kao proroštvo nad svim proroštvima i milozvučni Glas našeg Boga za ovo čudno vrijeme.

Darko Karlović, vjernik iz Pule

HOP