VIDEO: Imunolog Poljak prije 6 godina današnje stanje nazvao je tiranijom cjepivima, a lijekove otrovom!

0
2399

 

 Zalaže se da se procijepljenosti teži na jedini ispravan način, slobodnim izborom na temelju svih potrebnih informacija vezanih uz korisnost/štetnost cjepiva i cijepljenja, piše udruga Kameleon.

 

inbound7882931330691320406

Prestanak obveznog cijepljenja po uzoru na demokratske zemlje

 

Liječničkih novina (broj 158, travanj 2017.), pod naslovom “Cijepljenje? Da, ali ne na hrvatski način” objavljeno je razmišljanje prof. dr. Željka Poljaka o obveznom cijepljenju u Hrvatskoj. Prenosimo ga ovdje u cijelosti:

Zašto je danas u Hrvatskoj cijepljenje toliko omraženo makar je jedan od najspektakularnijih uspjeha u povijesti medicine? Zato jer Hrvatska strši po nekim nakaradnim zakonskim odredbama i po ortodoksnim cjepiteljima koji uporno zatvaraju oči pred otvorenim pitanjima. Evo nekoliko primjera!

Za razliku od demokratskih zemalja, kao što su Njemačka, Švicarska i Skandinavija, u Hrvatskoj je nametnut zakon po kojem roditelj može dvadesetak puta platiti globu, svaki put kad propusti obvezno cijepljenje do djetetove punoljetnosti (* 1), čak može završiti u zatvoru, a može mu se i oduzeti dijete zbog “zanemarivanja” (* 2). Uzalud se već godinama upozorava na to da taj zakon treba europeizirati, uzalud, zato jer je otpor nesavladiv. Kao imunolog mogu za to naći samo dva razloga. Prvi je da je lobi cjepitelja i proizvođača cjepiva tako jak da mu se nitko ne može oduprijeti (“sukob interesa”), a drugi je da je naš narod toliko glup da mu se mora prijetiti zatvorom i oduzimanjem djeteta!

Nadalje, roditeljima nitko nakon cijepljenja ne savjetuje 10-15 dana kućne izolacije djeteta, koliko otprilike traje proces imunizacije, a trebalo bi jer je u to vrijeme dijete vrlo osjetljivo na infekte. Stari liječnici sjećaju se zataškanog pomora zagrebačkih studenata koji su odmah nakon cijepljenja protiv tifusa poslani na omladinsku radnu akciju u područje gdje je tinjao tifus.

Malo humora! Tko zna logično misliti, mora se nasmijati tvrdnji “stručnjaka” da je necijepljeno dijete strašno opasno jer može izazvati epidemiju u školama i vrtićima. Ta kako može izazvati epidemiju ako su ostala djeca zaštićena cijepljenjem?

Danas je njegovo mišljenje aktualnije nego ikada, kao i rad udruga na čiji rad javnost se nije previše osvrtala, isto kao i na rušenje Imunološkog zavoda, a o radu nesavjesnih sabornika da i ne govorimo…oni kao i sada bave se manje bitnim temama dok država propada zbog korona krize.

Prije nekih 2350 godina, slavni grčki liječnik Hipokrat je svojim pacijentima savjetovao i preporučivao žvakanje kore vrbe za ublažavanje bolova.
Puno godina kasnije, iz vrbe je izoliran aktivni sastojak i pušten na tržište kao tableta protiv bolova, danas svima nama poznata pod imenom aspirin.

 

HOP