‘Ranije je u ovršnom postupku bilo omogućeno podnijeti žalbu protiv rješenja o ovrsi, o kojoj je odlučivao viši sud, sada postoje razlozi zbog kojih se uopće ne odlučuje o žalbi’

0
4546

Nadzor nad radom sudaca i državnih odvjetnika nužno je potreban. Baš kao što je nužno imati institut ukidanja nezakonitih krivotvorenih sudskih rješenja.

Nekad je postojala mogućnost podnošenja Zahtjeva za zaštitu zakonitosti tu su mogućnost ukinuli…

Postojala je i mogućnost revizije u parničnom postupku….i tu su nogućnost otežali….sad se najprije mora podnijeti Zahtjev za odobrenjem revizije, a i poskupjeli su proces dohvaćanja možebitne pravde i zakonitosti, jer zahtjev za podnošenje revizija i kasnije podnošenje revizije, kao odvjetnička radnja puno koštaju.

Ranije je u ovršnom postupku bilo omogućeno podnijeti žalbu protiv rješenja o ovrsi, o kojoj je odlučivao viši sud. Sad postoje razlozi zbog kojih se uopće ne odlučuje o žalbi, žalba se ne šalje na viši sud, već se ovršenik upućuje u parnicu. Parnica radi nedopuštenosti ovrhe ne odgađa provedbu ovrhe, a u sudstvo se uvodi arbitrarnost i voluntarizam jer nižestupanjski sud nema nad sobom nikakav nadzor.

Znači, kako vrijeme odmiče, sve je teži i teži pristup pravdi. Nezakonita sudska rješenja ostaju nezakonita ako žalba stoji sakrivena u spisu 15 godina, a ovršenik je u užasnoj situaciji ako sudovi zbog povreda “na koje sud pazi po službenoj dužnosti”, i u situaciji kad svoje pravo može dokazati javnim ispravama, unatoč tome mora voditi skupe parnice….Naravno, pod uvjetom da sud donosi zakonite odluke i uopće uputi ovršenika u parnicu.-piše aktivistica i novinarka Nada Landeka.

 

Mamlazvazija i Malvazija nisu isto!

Kako smo dopustili ništarijama da nas pokradu?!

Kad je sve počelo, ranih devedesetih, nacionalna euforija bila je na vrhuncu. Počeo je proces razdruživanja i raspada višenacionalne unitarne države.
Nažalost, ono što je dugo godina tinjalo, oslobodilo se i kulminiralo u najkrvaviji i najpodmukliji rat na teritoriju Europe u suvremenoj povijesti.

I dok su “naivci” prionuli obrani zemlje, novonastala politička oligarhija, krenula je u pljačku društvenog vlasništva, smatrajući ga”ničjim”. Iako u Ustavu SFRJ iz 1974. jasno piše, čije to vlasništvo: Nije!
E pa, upravo ti čije to vlasništvo Nije, krenuli su otimati tuđe vlasništvo, pod parolom iz Ustava RH, o nepovredivosti privatnog vlasništva.
Lažno obećanje, da će 35% od privatiziranog društvenog vlasništva pripasti građanima, odnosno mirovinskom fondu, ostalo je mrtvo slovo na papiru.

Otimačina na državnoj i lokalnim razinama, bez ikakve nacionalizacije, omogućila je vlasnička prava ne vlasnicima, bez ijedne kune. Političke stranke zaposjele su najveće privrede, komunalne i infrastrukturne tvrtke i objekte, postavljajući članove Nadzornih i upravnih odbora, po političkom ključu. Tzv. privatno poduzetništvo je gotovo u potpunosti uništeno, kulminirajući u Lex Agrokoru, kojim je nestala i zadnja pomisao na slobodno privatno poduzetništvo građanima Republike Hrvatske u vlastitoj zemlji.

inbound6747474079625981149

Pretvaranjem građana bez posla u dužničko roblje, a umirovljenika u siromahe s primanjima ispod granice ne samo siromaštva, nego gole egzistencije, “politička Hrvatska” uništila je ekonomski vlastiti narod, uspješnije od bilo kojeg osvajačkog naroda u povijesti.
Ako stvari ostanu kakve jesu, neće proći dugo vremena da od korumpiranih, pohlepnih, pokvarenih lupeža i kradomira, dočekamo teror o kakvom nismo ni sanjali u najružnijim snovima.

Nitko neće doći i spasiti nas od pogibelji, ako se sami ne pokrenemo i ne počnemo spašavati. Zato, pred ove lokalne izbore, dobro promislite, kome ćete dati svoj glas i hoćete li ostati i dalje uzdržani od glasanja i tako zapravo glasati za ono što sada imamo ili bolje reći, nemamo.-piše sudski vještak za financije D. Banović.

Koronaške pričice i muljaže

 

Koliko je njih na žalost umrlo, a da vijest o smrti nakon primitka cjepiva nije ni došla u javnost….isto kao što još nitko do sad nije postavio tri najvažnija pitanja:

1. Tko je intubirao/stavljao na respiratore hospitalizirane osobe oboljele od koronavirusa koje su imale tegobe sa disanjem? Naime postoje informacije da su pacijente intubirale brzinski educirane više med.sestre a to je nešto što može točno i precizno obaviti isključivo anesteziolog. Ukoliko se obavlja nestručna intubacija može doći do teških oštećenja dišnih puteva

2. Koliko pacijenata koji su bili priključeni na respirator su zaraženi teško izlječivim pa i neizlječivim bolničkim bakterijama? Koliko pacijenata je umrlo od posljedica uzrokovanih koronavirusom a koliko njih zbog neizlječivosti zaraze bolničkim bakterijama?

inbound7048804215940942153

3. Zašto nije bilo, niti jest moguće, uz mjere zaštite vidjeti tijelo pokojnika? Naime, tijelo se u zavarenom lijesu, koji je potom stavljen u drveni, dovozi izravno na groblje. Ako je osoba bila u bolnici mjesec dana ili više, nakon toga je prošla zaraza korinavirusom, a osoba se u bolnici zarazila bolničkom bakterijom, što je u konačnici i uzrokovalo smrt, zašto nije moguće vidjeti tijelo umrle osobe?-komentira N. Landeka.

 

HOP