Orwellova 1984.? Skeniranje lica primjenjuje se od prošlog vikenda na pariškom aerodromu Orly

0
1591

Uvjerena ekologinja, pjevačica se slikala na vulkanskom masivu, smještenom na jugo-zapadu Islanda, gdje je snimila i zadnji clip “Crno Jezero”.

inbound4446710252021271513

Fascinirana prirodnim fenomenima, posebno vulkanskim erupcijama, ekscentrična umjetnica Björk, darovala je svijetu svoju fotografiju iz posljednjeg clipa “Black Lake”, snimljenog na Fagradalsfjallu, sto se nedavno probudio, nakon osam stoljeća sna!

Pjevačica je ushićeno komentirala aktiviranje vulkana na jugozapadu otoka sa sjevera Atlantika, izgubljenog između Europe i Amerike :

-Erupcija! Mi Islanđani smo oduševljeni i začuditi.Naš je! Zadovoljni smo kada se Priroda izražava.Uživajmo u toploj energiji-Björk!

Posebna i neobična umjetnica od 55 proljeća, godinama se zalaze za očuvanje okoliša.

Sredinom 2018 je pokazala osobne kreacije za trajanja poznate ekološke manifestacije “We Love Green”, koji se održava u pariškoj šumi Vincennes.

Na sceni koja je naličila na tropsku prašumu i u prirodnom dekoru, koji su ostvarili suvremeni, likovni umjetnici, snimljen je album “Utopia”, proglašen odom ljubavi i prirodi, poput “Black Lake”, ovjekovječenom na iznenada probuđenom Fagradalsfjallu.

inbound8479131558565423963

Zrakoplovne luke i facijalno prepoznavanje

Najprije se radi o pokusu, pošto Francuska ne posjeduje legalitet primjenjivanja principa facijalnog prepoznavanja.

Okrenuti glavu kameri zbog prolaska kroz sigurnosna vrata, primjenjuje se od prošlog vikenda na pariškom aerodromu Orly.

Pomaknuto godinu dana zbog pandemije Covid-19, trenutno se primjenjuje samo za letove tvrtki “Transavia” i “Air Portugal”, prema Marocu.

Za dva mjeseca biti će mu podložni putnici za Caraibe i oni koji žele ići u galski Dom-Tom.

Zaposleni na aerodromu su prezadovoljni jer im metoda olakšava djelatnosti zbog velikog smanjenja putnika, pa imaju više vremena za odmor i druge aktivnosti?! Istovremeno se štedi na vremenu polaska aviona?!

U praksi putnik sam scannira lice na posebnoj traci, snimi osobnu i avionsku kartu prije ostavljanja stvari na pokretni tepih. Tako se prepoznaje lice putnika koj snimi i tiket za prtljag i ostavi kofere.

Snimci se, navodno, brisu po polijetanju aviona!?

I na aerodromu Lyon Saint Exupérey, facijalno prepoznavanje je započelo prošlog listopada, ali s različitim sustavom. Aplikaciju “Mona”, koju je razvila Idemia, primjenjuju već spomenuti prijevoznici, također za letove prema sjevernoafričkim zemljama. U oba slučaja se radi o eksperimentiranju jer Francuska ne posjeduje legalni okvir dozvole za primjenu facijalnog prepoznavanja.

Džana Mujadžić iz Pariza za HOP

 

HOP