Uniqlo, Zara, Sandro, Maje i Skechers, optuženi su za odobravanje i primjenjivanje nasilnog rada i zločin protiv humanosti

0
1565

Modni genocid

Uniqlo, Zara, Sandro i Maje pa proizvoda sportskih cipela Skechers, optuženi su za odobravanje i primjenjivanje nasilnog rada i zločin protiv humanosti!

Mlada žena, pripadnica ujgurske zajednice u Kini, koja je slučajno uspjela pobjeći iz logora i NGO Sherpa, objavila je kako su u Francuskoj tužili slavne brendove jer “iskorištavaju nametnute djelatnosti turkofona iz Kine-Ujgurima”!

Tvrtka Inditex u čijem je posjedstvu poznati španjolski modna kuća Zara, Uniqlo, SMCP/ Sandro, Maje/ pa Skechers, optuženi su za zločin protiv humanosti od strane protiv koruptivne organizacije Sherpa i kolektiva Etika na etiketi /Ethique sur l’étiquette/, Europskog ujgurskog instituta i žene koja je pobjegla iz kineskog logora u regije Xinjiang, na sjeverozapadu zemlje.

Na osnovu prošlogodišnjeg izvještaja koji je objavila australska ONG ASPI/Australian Strategic Policy Institute/, o nasilnim djelatnostima kojima je podložena ujgurska manjina, tužitelji zahtijevaju od francuske pravde anketu o poznatim modnim gigantima koji “nastavljaju profitirati usluge neplaćene radne snage” koji proizvodi traženi kineski pamuk, pridonoseći tako zločinima nad Ujgurima, koji su sasvim obespravljeni i ostvaruju se jedino zbog vjerske pripadnosti .

Serija optužbi

U Xinjiangu se realizira više od 5% svjetske proizvodnje pamuka, snabdijevajući brojne svjetske marke i tvrtke.

Udruženje Ujgura Francuske je već tužilo Nike pariškom sudu, 24 veljače.

Udružene asocijacije smatraju mogućom i prodaju odjeće ovih modnih tvrtki u čijim tvornicama prisilno rade Ujguri, u nedopustivim i nečovječnim uvjetima.

U Parizu je tužbu ostvario William Bourdon, prvu iz serije koja se priprema u mnoštvu zemalja zapadnog dijela Starog kontinenta, već sljedećeg mjeseca.

Brojne vlade, među kojima i SAD su ustanovile kako se radi o genocidu pa su NGO koje brane ljudska prava, optužile Peking da od 2017 godine drži u logorima skoro dva milijuna Ujgura ,u takozvanim “centrima za politički odgoj”!

Komunistički režim ne priznaje ove navode, tvrdeći kako su u pitanju “profesionalne obrazovne institucije, s ciljem udaljavanja Ujgura od islamizma i separatizma”, a kojima su, navodno podložni. Tvrdnje su proizvoljne i nedokazane.

Džana Mujadžić iz Pariza za HOP