Građanski zakonik Austrije – državni temeljni zakon o općim pravima građana 1867. i dalje je središnja sastavnica austrijskog ustavnog prava, a kod nas stalno novi zakoni!

0
3765
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva
urednik-Nada Landeka novinar gospodarstva

Kad god nesto radim u vezi suda, najprije moram iščitati minimalno pet izdanja istog zakona unazad minimalno deset godina, a iz to i druge zakone koji su u vezi, kako bih uopće utvrdila koje odredbe se primjenjuju. Svaki saziv Sabora RH izglasa više stotina izmjena zakona, ili nove zakone. Pa se ti snađi…..

Ni mnogi suci se u toj šumi zakona koja vodi do potpunog bezakonja – ne snalaze.

Suprotno tome Građanski zakonik Austrije – državni temeljni zakon o općim pravima građana od 21. prosinca 1867. i dalje je središnja sastavnica austrijskog ustavnog prava, a time i osnova Republike Austrije. Zajedno s drugim zakonima, poput Europske konvencije o ljudskim pravima iz 1950., jamči temeljna i ljudska prava u Austriji. To je jedan od najstarijih zakona ove vrste na svijetu koji je još uvijek na snazi.

 

Okolnost da ovrhovoditelj kao kupac u ovršnom postupku dobiva nekretninu 100%ne vrijednosti, a namiruje se samo u 1/3 protivna je odredbi ZOO o zabrani stjecanja bez osnova.

Čitav pljačkaško-otimački sustav organiziran je tako uspješno da se ovršenici NIKAD ne mogu osloboditi duga. Kad su u pitanju vrijedne nekretnine sudovi razvlače ovršni postupak kako bi zatezne kamate rasle. Najprije se plaćaju troškovi postupka, potom kamata, a tek onda glavnica. Nije pošteno da se namirenje ovrhovoditelja ako je isti kupac, vrši na način da se ovrhovoditelj namiruje u 1/3 vrijednosti nekretnine, ili se uopće ne namiruje jer sve pojedu troškovi ovrhe, a dobiva nekretninu, minimalno tri puta veće vrijednosti u vlasništvo – zato industrija ovrha cvjeta, a ovrhovoditelji se NEOSNOVANO BOGATE.

I još nitko ne vodi brigu plaćaju li porez na stečene vrijednosti….

Sudskom vještaku za financije i računovodstvo iz sudskog registra brisane dvije tvrtke zbog nevođenja poslovnih knjiga, a dvije mu otišle u stečaj.

Stečajni upravitelj krivotvorio; procjenu nekretnine, punomoć, ovršnu ispravu.

Jedanaest godina je banka držala blokiranom imovinu, zabilježbom ovrhe na nekretninama na temelju isprave koja nije ovršna, za nepostojeći dug, na imovini pravne osobe koja nije dužnik. U prosincu 2020 godina fenomenalna sutkinja obustavila je ovršni postupak i ukinula sve provedene radnje uz obrazloženje da ovrhovoditelj ZLORABI PROCESNA PRAVA!

“Država to sam ja”

 

Hop