Suce se natjeralo da unatoč stanju spisa koji ne omogućuje okončanje postupka u roku 6 mjeseci da ISTI MORAJU ZAVRŠITI, pa makar i nezakonito ?!

0
2675

PRISILA NAD SUCIMA, PRIJETNJE SUCIMA – OD STRANE PREDSJEDNIKA SUDOVA I MINISTARSTVA PRAVOSUĐA?

KAŽNJAVATI ĆE STEGOVNO SUCE KOJI NE PROVEDU ŽURNO OVRHU I UKOLIKO NE OTMU OVRŠENICIMA IMOVINU, USKRAĆUJUĆI IM SVA NJIHOVA PRAVA, PA ČAK I AKO TREBA POSTUPATI NA NEZAKONIT NAČIN, ALI NISU OVLAŠTENI KAŽNJAVATI STEGOVNO ONE SUCE KOJI KRŠE ZAKONE ODNOSNO ONE KOJI NE SUDE PO ZAKONIMA REPUBLIKE HRVATSKE?

Predsjednik jednog općinskog suda dostavio je u ovršne spise NAREDBU broj 46 Su-35/2021-10 kojom nalaže (naređuje) ovršnim sucima uz prijetnju pokretanja postupka radi neurednog obnašanja sudačke dužnosti ŽURNO OKONČANJE OVRŠNIH POSTUPAKA.

Nije li takva NAREDBA u suprotnosti sa Zakonom o sudovima i Ustavom RH, koji propisuju da SUCI POSTUPAJU NEOVISNO, I SAMOSTALNO ODLUČUJU U POJEDINIM PREDMETIMA koje i kakve odluke moraju donijeti.

NIje li zabranjen pritisak na suce i donošenje NAREDBI kojima bi se suce natjeralo da unatoč stanju spisa koji ne omogućuje okončanje postupka u roku 6 mjeseci da ISTI MORAJU ZAVRŠITI, pa makar i nezakonito, a s tim u vezi da ne smiju donositi odluke o odgodi ovrhe, i druge odluke usklađene sa zakonom, jer im u protivnom prijeti pokretanje stegovnog postupka?

Ne predstavlja li NAREDBA Broj 46 Su – 35/2021 -10 od 30. srpnja 2021 godine protuustavnu radnju UTJECAJA NA SUCE kojima se na iste vrši pritisak?

Umrlo je pravično suđenje. Nakon NAREDBE da suci moraju AD HOC riješiti ovršne predmete, u suprotnom će biti stegovno kažnjeni, ne može se više ni u ludilu vjerovati da su suci neovisni i samostalni u odlučivanju.

Udruga Veronika Vere