Senf Tomašević brine o Afganistancima dok mu grad smrdi po otpadu, a CNN o maskama dok talibani preuzimaju Afganistan

0
7266

[ E, MOJ KURZE ]

Stranica Poreština.info – novosti iz Poreča i okolice objavila je fotografiju austrijskog premijera Sebastiana Kurza u ugodnom ljetnom druženju: bez maske, bez distance.

Istovremeno, neki njegovi sunarodnjaci prvih par dana ljetovanja hodaju Hrvatskom izbezumljeni, s N95 maskama na licu. Treba im dobrih dana da se opuste i primijete da nitko oko njih ne nosi maske.

A ta anksioznost je dobrim dijelom rezultat i Kurzevog rada.

inbound5135016185332137430

I dok se kod nas Voljeni Vođa uredno dodiruje sa zaraženim sportašima, grli s biračima u Sinju, ne nosi masku nigdje gdje nema kamera i dobiva izbore uvjeravajući nas da trebamo vjerovati njemu, a ne svojim očima…

mislite li da će Sebastian ostati na vlasti u Austriji nakon sudjelovanja u zločinu nad svojim narodom?

inbound2847647282327384813

Ovo što se događa u Afganistanu je najbolji dokaz da je vojna industrija slična farmaciji.

 

Kao što je farmaciji u interesu da budete što dulje bolesni, a ne da ozdravite, tako je vojnoj industriji u interesu da rat traje što dulje, a ne da osigura mir.

Ne postoji drugo objašnjenje činjenice da rat između najjače vojne sile na svijetu i jedne lokalne skupine, koji je trajao DVADESET GODINA, završava ovako.

inbound3081401592462515231

[ KORONA JE – USTAŠA ]

I dok se gotovo nitko ne pita zašto na dramatičnim snimkama kaosa u kojem se ljudi hvataju za avione koji polijeću s piste zračne luke u Kabulu nema NITI JEDNOG djeteta, žene ili starca, nikoga iz ratom najugroženijih skupina…

… ja se pitam: hoće li i oni sa snimke morati imati kovid-putovnice pri prelasku granice?
Negativan test?
Maske?
Putovnice uopće?

Ili virus napada po nacionalnoj osnovi, onako klerofašistički, kao atentat na Pupovca limunom?

[ NEMA STRAHA ]

Vrli novi svijet koji dolazi će od nas zahtijevati da se mijenjamo. Da se odričemo svojih rutina, izlazimo iz naših zona komfora, da planiramo dugoročno.

inbound7710560407627464091

DA PREUZMEMO ODGOVORNOST.

Neće vas spasiti ni plenkovići, ni milanovići, ni tomaševići, ni kolakušići. Ni pokupci. Sva briga za vas, vaše bližnje i vašu zajednicu je – na vama.

inbound3393215511133963031

inbound5024610977070723159

Ali nema straha. Za sve što će nam oduzeti postoji alternativa, često i bolja od ovoga na što smo naučeni. Potrebno je samo malo kreativnosti i volje.

Prof. Ivan Pokupec profil

Fotografije nisu izbor pisca tekstova .

inbound8829710781653345046

[ IZBORI SU GOTOVI, VRIJEME JE ZA BUĐENJE ]

Tomislav Tomašević se uhvatio problema afganistanskih izbjeglica.

Iako smo nakon Bandićeve smrti putem mainstream medija preko svake granice dobroga ukusa bili bombardirani Senfom, do te mjere da smo gotovo slušali kada obavlja veliku, a kada malu nuždu, dvije glavne točke na kojima je dobio izbore polako padaju u zaborav…

Prva je bila pitanje zagrebačkih izbjeglica, tj. pitanje obnove Zagreba nakon potresa.

Osim što je dignuo ručicu za kriminalni Zakon o obnovi, Senf u centru Zagreba još nije ni dvije cigle stavio jednu na drugu.

Druga je bila obračun s otpadnim miljeom, tj. braćom Pripuz.

Tu su se brda tresla još i više, a rođeni mišić je još manji. Tomašević “prijeti”, a Pripuzi ga trolaju javnim priopćenjima nudeći mu radno mjesto ukoliko ih se uspije riješiti.

I u istoj mjeri u kojoj smo do izbora slušali gdje Senf ide, što Senf sluša, koga Senf voli, što Senf vozi… Odjednom ga u medijima ima manje negoli Ibrice Jusića.

Pa se sjetio da će – kada već ne može riješiti zagrebačke probleme – riješiti one svjetske. I pozvao Hrvate da udomljuju afganistanske izbjeglice.

Plemenito…

Ali i postavlja se pitanje:
koliko njih su spremni udomiti zastupnici Možemo? Samo gospođa Raukar ima dovoljno nekretnina da udomi deset afganistanskih obitelji.

Gospodine Tomašević, niste izabrani da dovedete Bliski Istok u red, već grad Zagreb. A zasad vam ni to baš ne ide…

Tekst Slobodna Hrvatska

HOP