Rasulo: Poznati političari ljevice i desnice austrijsku vladu nazvali fašističkom te predviđaju njen pad!

0
10514

Dan prije uvođenja restrikcija za necijepljene u Austriji, predsjednik Van der Bellen je odgovorio na pismo jednog građana koji mu se obratio za pomoć. Naime, zbog srčane kronične bolesti čovjek ne želi primiti cjepivo zbog mogućih smrtonosnih posljedica. Liječnici su odbili njegovu molbu da ne bude cijepljen. Predsjednik Van der Bellen mu je u svom odgovoru ukazao na nepovredivo pravo svakog građanina Austrije da sam odlučuje o tome želi li primiti cjepivo ili ne.

 

Nekadašnji istaknuti političar, poslanik u parlamentu, dugo godina u samom vrhu stranke FPÖ i ministarstva, a danas rado gledani analitičar političkih zbivanja Peter Westenthaler u razgovoru sa svojim nekadašnjim kolegom dr. Josefom Capom, jednako prominentnim političarom iz sasvim suprotnog dijela političkog spektra (SPÖ) iznosi svoje stavove o, citiram, “austro-fašističkim mjerama” koje je austrijska vlada nedavno nametnula svojem pučanstvu. Nazvao je te zabrane i naredbu obaveznog cijepljenja koja se najavljuje u veljači slijedeće godine neustavnim, nezakonitim i u praksi neprovedivima. Prvo, zbog toga jer ne postoje niti nacrti za donošenje takvih odluka u parlamentu, te je to vremenski nemoguće provesti, a zatim i zbog nemogućnosti kažnjavanja kršenja istih. Naime, u sklopu takvih mjera trebale bi postojati i kazne, od novčanih do zatvorskih, koje bi značile zatrpavanje sudova desecima tisuća tužbi građana, koje bi ukoliko bi bile odbijene rezultirale žalbama koje bi po zakonu trebale proći sve instance sudova do ustavnog gdje bi zasigurno pale. Što se njega samog tiče, on nije cijepljen protiv Covida niti to namjerava učiniti pod bilo kakvom prisilom, a već je pokrenuo potrebne korake sa svojim odvjetnicima koji imaju spremne obrasce tužbi za sve građane koji se također ne žele cijepiti. Čitav taj sudski postupak je dugotrajan (godinu i pol do dvije godine), pa se pita je li se vlada uopće pravno informirala? Vrlo duhovito je već na početku svog izlaganja naglasio da se, nakon temeljitog savjetovanja sa svojim liječnicima i obitelji, odlučio u proljeće docijepiti se protiv ugriza krpelja, i to zato što to cjepivo pruža dokazani i sigurni imunitet u trajanju od 5-10 godina protiv posljedica uboda krpelja kao što je npr. bolest meningitis. Kao odgovorni građanin primiti će to cjepivo jer ne želi preopteretiti bolnički sustav ukoliko ga ugrize krpelj i razboli se, te zbog toga zatreba bolničko liječnenje. Budući da cjepiva protiv Covid-19 nisu učinkovita jer ne spječavaju niti zarazu, kao ni oboljenje od Covida, ne vidi smisao odgovornosti i zaštite tih cjepiva koja ne samo da imaju dijelom vrlo ozbiljne i po zdravlje opasne te česte nuspojave. Primio je bezbroj mailova od mnogih cijepljenih teško pogođenih nuspojavama, kao i mailova skupnih ordinacija primarne liječničke zaštite, čiji liječnici upravo zbog takvih iskustava ne žele svoje pacijente cijepiti tim cjepivima.

Uostalom, neka su i povučena iz upotrebe u Austriji iz istih razloga. Također, kako je moguće da je npr. cjepivo Moderna povučeno iz opticaja za mlađe od 30g., ali istovremeno to isto cjepivo čeka na odobrenje za primjenu na djeci?! Njegov sugovornik Dr. Josef Cap, iako cijepljen, složio se s iznesenim tvrdnjama svojeg kolege te i sam izrazio veliku bojazan zbog dezinformacija stožera i vlasti te očiglednih proturječnosti raznih mjera i parametara, te autoritarnog ponašanja vlade i aktualnog austrijskog kancelara Schallenberga (Narodna stranka ÖVP) koji su u svojoj politici prisile na cijepljenje te segregaciji građana u snažnom srazu sa stavovima austrijskog predsjednika Van der Bellena. Od danas na sutra se mijenjaju parametri, koji niti na službenim stranicama ministarstva zdravstva nisu usuglašeni; razina antitijela odjednom nije uopće više bitna, a različita cjepiva imaju različiti (i sve kraći) važeći prolaz za Covid-propusnice. Obojica analitičara ove emisije Fellner!

LIVE koja se emitira svake srijede, slažu se i u zaključku da austrijska vlada stoji pred krahom i padom.

prevela mag. Ingrid Runtić

HOP