Mr. sc Arna Šebalj otkriva mega aferu, trese se HDZ i stolica omraženom ministru Fuchsu !?

0
35615

MEGA SKANDALI 

Medical and pharm trading d.o.o. iz Pule – Skandalozna hrvatska vlast uništila državu i građane

mr.sc Arna Šebalj -znanstvene teme
mr.sc Arna Šebalj -znanstvene teme

Kako je 2019. registrirana Medical and pharm trading d.o.o. iz Pule, te zašto je baš ona dobila prvi posao? Ni manje ni više već 3 milijuna testova za Robne rezerve, a sve bez boniteta i sa 20.000,00 kuna temeljnog kapitala. Standardna hrvatska afera bez posljedica.

Tvrtka Medical and pharm trading d.o.o.  za promet lijekovima, medicinskim proizvodima i sanitetskim materijalom, Pula, Amfiteatarska 8,  registrirana je tri mjeseca prije početka ludila i profiterstva zvanog pLandemija kod Trgovačkog suda u Puli, Tt-19/5582/2, dana 3. prosinca 2019., OIB: 50118185777; MB: 05199328, prema javno dostupnim podacima

https://www.fininfo.hr/Poduzece/Pregled/medical-and-pharm-trading/Detaljno/768801

Odmah po saznanjima oko nabavke prvih testova preko Medical and pharm tradinga d.o.o. pisali su nešto i MS mediji. No to nije izazvalo nikakve posljedice. Nikoga nije zanimalo kakvu je to sreću ili vezu imala tadašnja bratska ljubav, bolje rečeno, kako su to braća s još tada živim ocem dobili posao koji je pravi lutrijski zgoditak za tek osnovanu tvrtku? Nitko se nije ni sjetio da je to ugovoreni posao ljudi iz struktura vlasti sa pouzdanicima iz Pule, liječničke obitelji  Gjoni. Točnije to su tri brata: Dominik Gjoni, dr. med. –  vlasnik, dr. med, Fabian Gjoni, dr. med. i Stefan Gjoni,  kako je pisao  portal staronormalno „ ….. i njihov pokojni otac, ginekolog dr. Roki Gjoni, 2009. bio u sred afere zbog sumnje da je ilegalno prekinuo trudnoću pacijentici i nesavjesno je liječio. Ova albanska obitelj je treća generacija liječnika u Puli. Imaju rodbinu i u HDZ-u, naime tetka braće Gjoni, je dr. Marija Glasnović, utjecajna HDZ-ovka koja se rado druži s premijerom Hrvatske, Andrijom Plenkovićem. Ništa manje nisu zanimljive ni informacije iz stranačkih kuloara po kojima je obitelj Gjoni u dobrim prijateljskim odnosima (iako to on opovrgava) s još jednim utjecajnim HDZ-ovcem, Ivanom Bubićem, državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za središnju javnu nabavu. Bubićeva supruga Vesna i pokojni otac trojice mladića, Roki Gjoni, bili su prijatelji, oboje su radili kao ginekolozi u Puli. 

Dominik Gjoni suvlasnik je tvrtke za turizam, ugostiteljstvo i usluge Acta adriatica 365 sa sjedištem u Osijeku. Ta je tvrtka osnovana krajem 2018. Drugi vlasnik je Aleksandar Delić. Brat Fabian Gjoni nedavno se zaposlio kao liječnik u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Istarske županije. Stefan Gjoni radi u Općoj bolnici Pula, i to na hitnoj u istoj bolnici u kojoj radi njihova teta dr. Marija Glasnović.

Ok, već postaje komplicirano i počinje sličiti na scenarij španjolskih sapunica, pa ćemo stati ovdje o “tko je kome što”.“

https://staronormalno.com/muljaze-u-hrvatskoj-crovid-plandemija-i-profiterske-afere/

Ovdje moram napomenuti kako je pokojni otac Gjoni, ginekolog, najpoznatiji u Puli, među Puljanima, kako kažu: „kao doktor koji je odlično strugao bebice iz trbuha majki“!

Ova poduzetna braća treća su generacija liječnika u ovoj pulskoj obitelji, a majka im je, zamislite, sutkinja na Županijskom sudu u Puli.

Još jedna zanimljivost neviđena u praksi i poslovanju FINE koja je javni servis za pristup Financijskom izvješću oko poslovanja tvrtke Medical and pharm tradinag d.o.o. ZABRANILA PRISTUP javnom servisu na kojem se inače ti podaci mogu vidjeti (barem to znam iz osobnog iskustva u poslovanju). Kaže tako FINA: „….dostupno na upit preko maila.“

Sve dokumente o osnivanju i izvatke sam preuzela sa Trgovačkog suda. ALI  FINA POTUNO

(i nezakonito) ONEMOGUĆILA  taj uvid  u Financijska Izvješća te tvrtke za prošlogodišnje razdoblje i prije. To nikada nisam nikad vidjela da su napravili za ikoga, pa čak i u jeku najvećih afera kao za npr.  oko Agorkora! Jednostavno ono što bi trebalo biti javno dostupno su zabranili. Zašto, što mislite?

No, ima još zanimljivosti, kako za javnost tako i za DORH kojem ću predati kaznenu prijavu za ovakvo pogodovanje u poslovanju beznačajnih tvrtki nakon osnivanja i Vlade Republike Hrvatske. Tko je upetljan? Rekla bi moja mama, riba smrdi od glave! Nema oprosta za Vladu i njenog predsjednika Andreja Plenkovića.

I ne samo DORH-u, o ovome treba prijavu obaviti i kod OLAF-a kao i direktno Lauri Kovesi.

 

Ali idemo dalje, ima još zanimljivosti oko sretne tvrtke Medical and pharm trading d.o.o.

Zanimljiva je povezanost iste firme kao i osoba iz nje s još nekoliko firmi:

 

1. TERRA MEDICA d.o.o. – Pula

2. ACTA ADRIATICA 365 d.o.o. – Osijek

3. GLOBAL  JOBS Group d.o.o. – PULA

Zanimljivo je kako se i jedan od vlasnika tvrtke Medical and pharm trading, d.o.o., dr. med. Dominik Gjoni,  na samom početku pLandemije pohvalio u MS medijima:

 “Braća i ja otvorili smo tvrtku za promet lijekovima i medicinskim proizvodima, a upisani smo u HALMED-ov očevidnik još u studenom prošle godine. Nismo osnovali tvrtku s ciljem da prodajemo maske, imamo drugih proizvoda. Spletom okolnosti ušli smo u priču s maskama za neko drugo tržište. Saznao sam u međuvremenu da postoji potreba za maskama u Hrvatskoj i javio se pismom namjere i ponudom koja je tri puta bila jeftinija od sljedeće ponude koju je dobio Stožer civilne zaštite.

Vladi smo ponudili cijenu od 2,8 kuna do tri kune po maski. To je gotovo upola manje od drugih ponuda koje su se kretale oko pet-šest kuna.

Ta je cijena na granici isplativosti jer proizvođači iz dana u dan mijenjaju cijene, a one divljaju i na prijevozničkom tržištu.

Moja ponuda, koja je na granici isplativosti, stoji već deset dana na Vladi. Ušao sam u potencijalni rizik. Da sam stavio cijenu od pet, šest kuna, imao bih prostora i mogao bih podnijeti tu razliku u cijenama. Ovo je rizično, mogao bih završiti u minusu.

Imamo poslovnog partnera u Šangaju i uspostavili smo kontakt s dvije pouzdane tvornice od kojih smo prije već naručili maske. Dakle maske tek trebaju biti isporučene.

Jedna pošiljka za Hrvatsku već je krenula iz tvornice u Kini, no pitanje je, zbog transporta, kada će ona stići do nas“, govorio je tada tek diplomiranmi liječnik, novi poduzetnik Dominik Gjoni.

Sve ove muljaže događale su se u vrijeme kada je Kina htjela donirati Hrvatskoj maske i ostalu opremu.

Tvrtka Medical and trading medical d.o.o. osim s Vladom RH poslovala je i s raznim bolnicama, ljekarnama i sličnim djelatnostima, a poslovi s maskama su im procvjetali u ove dvije godine.

No, nije ovo kraj. Zanimljivo je tko sve sudjeluje i izradi i nabavi zaštitne opreme, uređaja, testova za Vladu RH. Ima među njima i tapetarija, da, da, tapetarija. Kao Tapetarija „Veličan“ iz Pitomače koja je proizvodila platnene maske za iznos od 1.150.000,oo kuna. Pitam se za koga su rađene?

Pregled_izvrsene_nabave_zastitne_opreme_uredaja_testova_opreme

ČITANJE DOKUMENTA U LIJEVOM DONJEM UGLU

Država je robu nabavljala i od drugih hrvatskih kompanija, osim od tvrtke Medical and pharm trading  d.o.o., koju vode braća Gjoni, i od tvrtki DiploMed d.o.o. (osnovana isto 2019.)Enormis d.o.o., Euro energo eko d.o.o., Pharmacia laboratorij do.o.o., Pleglas d.o.o., Prosco d.o.o., Geneplanet d.o.o., Bolhar d.o.o. i Tapetarija Veličan (koja se bavi tapeciranjem namještaja). Ukupni je iznos tih nabava početkom 2020. iznosio preko 13 milijuna kuna.

I sve ovo su građani Hrvatske zaboravili. A onda je Vlada preko svojih medija objavila kako ista tvrtka opet kreće u „akciju“ nabave brzih antigenskih testova (BAT) za samotestiranje djece u školama, a riječ je o tri milijuna testova a Vlada je iz proračuna ulupati naših novaca, 21.000.000,00  kuna za nepotrebno testiranje djece u hrvatskim školama.

Zanimljivo je da je u nabavu išlo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Zašto ovo ministarstvo?

Zašto ne ministarstvo Znanosti i obrazovanja? Gdje je ministar Fuchs?

Izgleda pokriva poslove svog sina i svoje, a  o tome se nigdje ne govori.

Pisali su nešto mediji, no kao i da nisu.

https://www.24sata.hr/news/procurili-milijuni-dokumenata-otkriveno-tajno-bogatstvo-i-poslovanje-svjetskih-lidera-787892

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/pandora-mu-nije-jedina-afera-fuchsov-sin-u-hrvatskoj-vodi-razgranat-biznis-povezan-je-s-cak-24-tvrtke-i-dvije-intrigantne-poslovne-price-20211004

„Rikardu Fuchsu, čiji je otac Radovan još prije desetak godina izjavio da ‘nije ministar zbog novca jer svoje milijune već ima’, ovo zapravo nije jedini ‘izlet u offshore‘ – dapače, mediji su već ranije zabilježili da su gotovo sve tvrtke u kojima je bio ili jest aktivan, a bilo ih je više od dvadeset, registrirane u poreznoj oazi na otoku Jerseyju. Ova lokacija u kanalu La Manche često se koristi za skrivanje stvarnog vlasništva nad tvrtkama, ali se zbog neovisnog poreznog sustava koristi i za izbjegavanje plaćanja poreza u matičnim državama.“

Krovna tvrtka povezana s Fuchsom naziva se Oportunitas Group LTD., a u poslovnim servisima prikazana je kao vlasnik najmanje dvije tvrtke koje vodi mlađi Fuchs: Oportunitas d.o.o. i Naše voće d.o.o. Navedena je i kao bivši vlasnik tvrtki Adriatic Tourist Resorts i Pharma Hemp, kojima je također bio direktor.

Samo ime Rikarda Fuchsa u Hrvatskoj je povezano s ukupno 24 tvrtke, a u devet njih još uvijek je aktivan. Nijedna od njih nema prihode veće od milijun kuna, a velika većina ne može se pohvaliti pozitivnim poslovnim rezultatima.

Mega skandali hrvatske vlasti slijede.

„Zavirite u svoj život i vidjet ćete da su glupani neodoljiva sila

Jer su u ogromnoj većini, proglašujući svakog odviše

umnog čovjeka bijelom vranom, ludom, nesretnikom.“

                                           Antun Gustav Matoš

HOP