Najnovija znanstvena publikacija o štetnim učincima mRNA tzv. cjepiva protiv COVID-19

0
4951

 

 Screenshot_20220614-225016_WhatsApp

PIŠE: Mr.sc. Arna Šebalj

Nastavljamo  s našim najnovijim  kratkim znanstvenim vijestima.

Zahvaljujemo na pomoći našim ekspertima, znanstvenicima.

 

Iako se često naglašava da je korist cijepljenja veća od rizika samog cjepiva  često se spominje i da je cijepljenje glavni alat za ublažavanje pandemije bolesti koronavirusa 2019. Međutim, zabilježeni su štetni učinci nakon cijepljenja koji se mogu odnositi na proupalno djelovanje korištenih lipidnih nanočestica ili isporučene mRNA (tj. formulacije cjepiva), kao i na jedinstvenu prirodu, obrazac ekspresije, profil vezivanja, i proupalni učinci proizvedenih antigena – spike (S) proteina i/ili njegovih podjedinica/peptidnih fragmenata  u ljudskim tkivima ili organima. Sadašnje znanje o ovoj temi potječe uglavnom iz testova baziranih na stanicama ili modelnim organizmima; daljnja istraživanja stanične/molekularne osnove mRNA cjepivom osigurat će i održati povjerenje u zdravstvenu politiku.

 

U časopisu Trends in Molecular Medicine

https://doi.org/10.1016/j.molmed.2022.04.007

objavljen je rad koji konkretno ukazuje na štetne učinke cjepiva. mRNA cjepiva za COVID-19 izazivaju snažne imunološke odgovore protiv SARS-CoV-2, no njihov stanični/molekularni način djelovanja i etiologija štetnih događaja ostaju nepoznate. Lipidne nanočestice vjerojatno su široko rasprostranjene u ljudskim tkivima i organima. Zajedno s pakiranom mRNA te nanočestice mogu također imati proupalno djelovanje. mRNA cjepiva protiv COVID-19 kodiraju transmembranski SARS-CoV-2 spike (S) protein. Realna je međutim mogućnost izbacivanje antigena i/ili srodnih peptidnih fragmenata u cirkulaciju.

Vezanje cirkulirajućeg S proteina na enzim koji pretvara angiotenzin 2 (ACE2) (koji je kritičan za ravnotežu renin-angiotenzin sustava) ili na druge mete, zajedno s mogućnošću molekularne mimikrije s ljudskim proteinima, može doprinijeti štetnim zbivanjima. Prospektivna farmakovigilancija i dugotrajno praćenje cijepljenih primatelja trebali bi biti prioritet javnog zdravlja.

 

Cijepljenje i VAED u djece

 

Nova studija koju je provelo nekoliko liječnika u ime Sveučilišta Colorado pokazala je da cijepljenje djece protiv Covida-19 može uzrokovati pojavu bolesti povezane s cijepljenjem (V-AED). Analiza povjerljivih dokumenata Pfizera prisilno objavljenih sudskim nalogom otkriva da su i Pfizer i američka uprava za hranu i lijekove (FDA) znali da će se to dogoditi.

Studija, objavljena 31. svibnja 2022. (Multisystem inflammatory syndrome after breakthrough SARS-CoV-2 infection in 2 immunized adolescent, United States, , imala je za cilj dokazati da cijepljenje protiv Covid-19 učinkovito štiti djecu od multisistemskog upalnog sindroma. No, nažalost, otkrili su da su autori studije otkrili potpuno suprotno. New Study finds Covid Vaccination can cause Children to suffer Vaccine-Associated Enhanced Disease; & Pfizer and the FDA knew it would happen;

https://expose-news.com/2022/06/08/study-covid-vaccinated-children-suffer-vaed-pfizer-fda/

Multisistemski upalni sindrom (MIS) stanje je koje uglavnom pogađa djecu i uzrokuje opasne upale u cijelom tijelu, uključujući srce, pluća, bubrege, mozak, kožu, oči, probavne organe. Stanje može biti i teško i opasno po život. Nažalost, stručnjaci nemaju pojma što ga uzrokuje, ali to nije spriječilo američke centre za kontrolu bolesti (CDC) da to stanje pripišu komplikacijama navodne bolesti Covid-19. Istraživači sa Sveučilišta Colorado proveli su detaljnu studiju dvoje inače zdrave, potpuno cijepljene djece u SAD-u kojima je dijagnosticiran multisistemski upalni sindrom.

Bolesti povezane s cjepivom (VAED) predstavljaju kliničke infekcije koje zahvaćaju pojedince izložene „divljem“ tipu patogena nakon prethodnog cijepljenja protiv tog istog patogena. VAED se obično manifestira simptomima povezanim s ciljnim organom patogena infekcije. Javlja se u dva različita stanja – pojačanje ovisno o antitijelima (ADE) i preosjetljivost povezana s cjepivom (VAH). Intenzivno istraživanje koje su provodili zdravstveni stručnjaci tijekom protekle dvije godine iznijelo je na vidjelo probleme ADE-fenomena u kojem cjepiva znatno pogoršavaju bolest „pripremajući“ imunološki sustav za potencijalno smrtonosnu pretjeranu reakciju.

ADE može nastati na nekoliko različitih načina, ali najpoznatiji je nazvan ‘put trojanskog konja’. To se događa kada neutralizirajuća protutijela stvorena prošlom infekcijom ili cijepljenjem ne uspiju zaustaviti patogen nakon ponovnog izlaganja. Umjesto toga, oni djeluju kao prolaz dopuštajući virusu da uđe i replicira se u imunološkim stanicama poput makrofaga. To, pak, može dovesti do širenja bolesti i pretjerano reaktivnih imunoloških odgovora koji uzrokuju teže bolesti. Čak je i Fauci objašnjavajući neželjene posljedice cijepljenja potvrdio moguće opasnosti od cjepiva protiv Covida-19.

Američka uprava za hranu i lijekove (FDA) pokušala je odgoditi objavljivanje Pfizerovih podataka o sigurnosti cjepiva protiv COVID-19 za 75 godina unatoč tome što je odobrila injekciju nakon samo 108 dana pregleda materijala koji bi trebali ukazivati na sigurnost cjepiva (11. prosinca 2020). No početkom siječnja 2022. savezni sudac Mark Pittman naredio im je da objavljuju 55.000 stranica mjesečno. Do kraja siječnja objavili su 12.000 stranica. Jedan od dokumenata sadržanih u ispisu podataka je “reissue_5.3.6 postmarketing experience.pdf”. Tablica 5, koja se nalazi na stranici 11 dokumenta prikazuje “Važan potencijalni rizik”, a taj je rizik naveden kao “Poboljšana bolest dišnog sustava povezana s cjepivom (VAED), uključujući respiratornu bolest povezanu s cjepivom (VAERD)”.

Pfizer u svom povjerljivom dokumentu tvrdi da su do 28. veljače 2021. primili 138 slučajeva u kojima je prijavljeno 317 potencijalno relevantnih događaja koji ukazuju na pojačanu bolest uzrokovanu cjepivom. Od toga je 71 bio medicinski značajan, što je rezultiralo s 8 invaliditeta, 13 je bilo životno opasnih događaja, a 38 od 138 ljudi je umrlo. Od 317 relevantnih događaja koje je prijavilo 138 osoba, 135 je označeno kao ‘nedjelotvorni lijek’, 53 su označena kao dispneja (borba s disanjem), 23 su označena kao upala pluća Covid-19, 8 je označeno kao zatajenje disanja, a 7 je označeno kao napadaj. Pfizer je također priznao da je 75 od 101 ispitanika s potvrđenim Covid-19 nakon cijepljenja imalo tešku bolest koja je rezultirala hospitalizacijom, invalidnošću, životno opasnim posljedicama ili smrću.

No, Pfizer je ipak definitivno zaključio da je cjepivo sigurno i to dostavio Upravi za hranu i lijekove, kako bi se dobilo odobrenje za hitnu upotrebu i zaradio milijarde dolara. U dokumentu navodi da se ‘Nijedan od 75 slučajeva ne može definitivno smatrati VAED-om’! Potom potvrđuje da na temelju trenutnih dokaza, VAED ostaje teoretski rizik. Povjerljivi podaci dokazuju da injekcije Covid-19 nikada nisu smjele dobiti odobrenje za hitnu upotrebu, a FDA ih je trebala povući iz distribucije čim su vidjeli brojke. No, FDA nije djelovala i upravo zato sada vidimo objavljene studije koje sadrže užasne detalje o potpuno cijepljenoj djeci koja pate od „oticanja“ mozga, unutarnjeg krvarenja i zgrušavanja krvi, po život opasne reakcije na infekcije, desetkovanog imunološkog sustava i autoimunih bolesti nakon infekcije Covid-19.

 

Cjepiva protiv COVID-a povezana s novom vrstom neizlječivog, smrtonosnog degenerativnog poremećaja mozga

 

Nove studije sugeriraju vezu između brzo napredujuće, neizlječive i smrtonosne prionske bolesti poznate kao Creutzfeldt-Jakobova bolest  (CJD) i cjepiva protiv COVID-19 COVID Vaccines Linked to New Type of Incurable, Fatal Degenerative Brain Disorder;

https://childrenshealthdefense.org/defender/covid-vaccines-incurable-fatal-degenerative-brain-disorder/?utm_source=salsa&eType=EmailBlastContent&eId=9c2f0145-8a41-435d-9771-58ad9acdec2e

Istraživači vjeruju da je prionska regija iz izvornog šiljastog proteina Wuhanskog COVID-19 inkorporirana u mRNA cjepiva i adenovirusna vektorska cjepiva te kao takva inokulirana stotinama milijuna ljudi  i da može uzrokovati novu vrstu brzo napredujuće sporadične CJD. Creutzfeldt-Jakobova bolest je degenerativni poremećaj mozga koji dovodi do demencije i, u konačnici, smrti. Iako varijanta Omicron nema prionsku regiju na svom spike proteinu, trenutna cjepiva protiv COVID-19 i dalje koriste genetski materijal – uključujući prionsku regiju – ishodnog (roditeljskog) soja Wuhan.

Francuski dokument u svibnju identificirao je novi oblik sporadične CJD koji se pojavio unutar nekoliko dana nakon primanja prve ili druge doze cjepiva Pfizer ili Moderna protiv COVID-19. Istraživači su analizirali 26 slučajeva CJD i otkrili da su se prvi simptomi pojavili u prosjeku 11,38 dana nakon injekcije cjepiva protiv COVID-19. Od 26 slučajeva, 20 ih je umrlo do objave studije, a šest ih je još ostalo živo. “20 smrtnih slučajeva dogodilo se samo 4,76 mjeseci nakon injekcije. Među njima, njih 8 umrlo je iznenada (2,5 mjeseca)”, napisali su istraživači. “Ovo potvrđuje radikalno drugačiju prirodu ovog novog oblika CJD, dok se klasični oblik bolesti razvija nekoliko desetljeća”, napisali su istraživači. Dr. Jean-Claude Perez, glavni autor francuske studije, rekao je 6. lipnja za Epoch Times da je svih 26 slučajeva rezultiralo smrću.

Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), prionske bolesti su obitelj rijetkih progresivnih neurodegenerativnih poremećaja koji pogađaju ljude i životinje. Prionske bolesti obično brzo napreduju i uvijek su smrtonosne. Prionsko područje izvornog šiljastog proteina soja Wuhan prisutnog u svim COVID cjepivima može komunicirati s ljudskim stanicama. Iako varijanta Omicron nema prionsku regiju na svom šiljkom proteinu, francuski istraživači kažu da postoje i druge varijante COVID-19, uključujući roditeljski soj Wuhan koji se koristi u trenutno primijenjenim cjepivima. Međutim, informacije o genu šiljastog proteina varijante Wuhan – uključujući njegovu prionsku regiju – integrirane su u cjepiva mRNA Pfizer i Moderna te vektorska cjepiva za adenovirus AstraZeneca i Johnson & Johnson. Pokazano je  da injekcije mRNA iz Pfizera i Moderne također sadrže tu istu prionsku regiju”, napisali su istraživači. “Isto vrijedi i za sva ostala cjepiva protiv SARS-CoV2 budući da su sva napravljena od Spike sekvence SARS-CoV2 iz Wuhana, za koju smo pokazali da sadrži prionsku regiju.” mRNA cjepiva, nakon što se mRNA ugradi u stanice, pretvara upute za šiljasti protein COVID-19 koji vara stanice da „povjeruju“ da je zaražena kako bi tijelo stvorilo imunološku memoriju protiv djelića virusa.

Kad je riječ o adenovirusnim cjepivima DNA šiljastog proteina prenosi se u stanicu putem adenovirusnog vektora, a zatim u jezgru gdje je pohranjena sva ljudska DNK. DNK se prevodi u mRNA i pretvara u šiljasti protein. Američka studija objavljena u Microorganisms u siječnju 2022. pokazala je da je prionsko područje šiljastog proteina SARS-CoV-2 ugrađenog u cjepiva protiv COVID-19 sposobno komunicirati s ljudskim stanicama. Iako CDC kaže da cjepiva protiv COVID-19 ne mogu “promijeniti ljudsku DNK”, studije pokazuju da se mRNA može promijeniti u DNK i ugraditi u ljudski genom. Američka studija nagađa da bi pogrešno savijeni šiljasti protein mogao stvoriti pogrešno savijenu prionsku regiju koja bi mogla komunicirati sa zdravim prionima i uzrokovati štetu, što dovodi do bolesti CJD.

Recenzirano izvješće o slučaju objavljeno u Turskoj i francuski rad identificirali su iznenadne slučajeve CJD koji se pojavljuju nakon cijepljenja cjepivima Pfizer, Moderna i AstraZeneca, što ukazuje na vezu između cijepljenja i bolesti. Studija objavljena prošle godine u Microbiology & Infectious Diseases ukazuje na potencijalnu vezu između Pfizerovog cjepiva i prionske bolesti kod ljudi. Unatoč postojanju novih varijanti SARS-COV-2, ljudi još uvijek primaju originalna cjepiva protiv COVID-19 razvijena sa spike proteinom roditeljske varijante iz Wuhana. Brojni slučajevi CJD prijavljeni u posljednje vrijeme u SAD-u. Evo samo nekih primjera iz literature.

Američko izvješće o slučaju u ožujku spominje borbu 64-godišnje Cheryl Cohen s CJD-om, koja se razvila nekoliko dana nakon njezine druge doze Pfizerovog cjepiva.  U izvješću je navedeno: „Ističemo slučaj 64-godišnje žene koja brzo gubi pamćenje, ima promjene ponašanja, glavobolje i poremećaj hoda otprilike tjedan dana nakon primjene druge doze nove Pfizer-BioNTech mRNA. “Nakon opsežnog istraživanja, identificirana je smrtonosna dijagnoza sporadične Creutzfeldt-Jakobove bolesti.” U ekskluzivnom intervjuu za The Defender u kolovozu 2021., Cohenova kći Gianni rekla je da je regresija bolesti njezine majke “zapanjujuća, zbunjujuća i doista srceparajuća”. Od toga da je mogla raditi i obavljati normalne svakodnevne aktivnosti postala je nesposobna hodati, govoriti ili kontrolirati pokrete svog tijela, rekao je suprug. Žena se osjećala kao da će joj glava “eksplodirati” i umrla je unutar tri mjeseca nakon što je primila drugu dozu Pfizera. U pisanoj izjavi za The Defender, njezin liječnik je rekao: “Ovaj slučaj identificira potencijalne štetne događaje koji bi se mogli biti posljedica novog cjepiva protiv COVID-19. Štoviše, kliničari moraju uzeti u obzir neurodegenerativne bolesti kao što je prionska bolest (npr. sporadična Creutzfeldt-Jakobova bolest), autoimuni encefalitis, infekcija, neepileptički napadaj, toksično-metabolički poremećaji, itd. u svojim diferencijalnim dijagnozama kada pacijent ima brzo progresivnu demenciju , osobito u kontekstu nedavnog cijepljenja.  “Nadalje, praćenje štetnih događaja moglo bi potencijalno dovesti do daljnje karakterizacije i razumijevanja kako novog cjepiva s ribonukleinskom kiselinom (mRNA) protiv COVID-19, tako i etiologije CJD. “Što je još važnije, prepoznavanje štetnih učinaka pruža pojedincima vitalne informacije za donošenje bolje odluke o svom zdravlju.”

U drugom ekskluzivnom intervjuu za The Defender, Jeffrey Beauchine je rekao da je njegova majka, Carol, znala da je njezina Creutzfeldt-Jakobova bolest povezana s injekcijom Moderne. Beauchine je rekao da je njegova majka primila prvu dozu Moderne 16. veljače 2021. i nije prijavila nikakve pritužbe. Nakon što je 17. ožujka dobila drugu dozu, Carol je odmah rekla da se “osjećala drugačije”. Carolini simptomi počeli su utrnućem koja se širila od ruke u koju je primila injekciju na cijelu lijevu stranu tijela. Žalila se da nešto nije u redu s njezinim mozgom, ne može sastaviti misli ili shvatiti stvari, razvila je dvostruki vid i sljepoću te je počela doživljavati halucinacije. Liječnici su u početku mislili da je Carol doživjela moždani udar ili tjeskobu. Skeniranje je kasnije pokazalo abnormalnosti malog mozga. Carolinino stanje je brzo napredovalo i na kraju joj je dijagnosticiran CJD i pred sobom je imala samo nekoliko dana života. Umrla je nekoliko mjeseci nakon što je primila drugu dozu Moderne. Carolinini liječnici podnijeli su izvješće CDC-ovom sustavu za izvješćivanje o nuspojavama cjepiva (VAERS I.D. 2180699). Do danas, CDC nije kontaktirao obitelj unatoč obdukciji koja je potvrdila da je njezinu smrt prouzročio CJD – stanje koje nije imala prije nego što je primila cjepivo protiv COVID-19.

U drugom ekskluzivnom intervjuu za The DefenderRichard Sprague rekao je da je njegova supruga Jennifer razvila CJD nakon cijepljenja Pfizer COVID-19 i umrla unutar pet mjeseci od druge doze. Jennifer je primila prvu dozu Pfizera 29. kolovoza 2021., a drugu dozu 21. rujna 2021. Iako je njezin suprug ostao necijepljen, Jennifer se morala cijepiti zbog svog zaposlenja! Četiri dana nakon druge doze, Jennifer je doživjela svoju prvu epizodu “iznenadnog čudnog događanja koje nije mogla objasniti”. Epizode su se počele ponavljati a njezina lijeva ruka i bok počele su drhtati. 13. listopada 2021. Jennifer se vratila liječniku, koji je prepisao Xanax, lijek za anksioznost. Jenniferina bolest je brzo napredovala sve dok nije mogla samostalno sjediti i hodati. Skeniranje je potvrdilo da je Jennifer imala značajne promjene na desnoj strani mozga. Novi liječnički tim izvršio je pregled kralježnice i potvrdio da Jennifer ima CJD. U to vrijeme Jennifer nije mogla ustati iz kreveta. “Tvoj mozak jednostavno nestaje. To je ludo“ – rekao je Sprague. “Vi ste u ovom savršeno zdravom tijelu i vaš mozak jednostavno umre u roku od nekoliko mjeseci.” Nakon što je Jennifer 12. veljače dijagnosticiran CJD, njezina osiguravajuća kuća saopćila je da više neće plaćati njezinu skrb, a Spragueu je rečeno da se njegova žena neće oporaviti. Jennifer je umrla 21. veljače – pet mjeseci nakon što je primila drugu dozu Pfizera. Prema posljednjim podacima VAERS-a, od 14. prosinca 2021. prijavljeno je 56 slučajeva brzog razvoja CJD-a nakon cjepiva protiv COVID-19.

HOP