Peroksidaza hrena može uspješno razgraditi grafen oksid ubrizgan u vas plandemijskim cjepivom

0
3724

Oni koji su cijepljeni ili vi koji imate nekog koji ima problema nakon primitka cjepiva , princip na koji način ukloniti sastav cjepiva Grafen Oksid!

Znanstvenici su otkrili da enzim koji se nalazi u hrenu pod nazivom peroksidaza hrena može uspješno razgraditi grafen oksid.

U sažetku studije stoji: „U prisutnosti niskih koncentracija vodikovog peroksida (∼40 μM), HRP je katalizirao oksidaciju grafenskog oksida, što je rezultiralo stvaranjem rupa u njegovoj bazalnoj ravnini. U istom razdoblju analize, HRP nije uspio oksidirati kemijski reducirani grafen oksid (RGO).” Čini se da peroksidaza hrena djeluje na grafen oksid, ali ne i na reduciran grafen oksid.

Dvodimenzionalni grafitni ugljik je novi materijal s mnogim novim primjenama, a proučavanje njegovih kemijskih svojstava važan je cilj. Ovdje smo izvijestili o novom fenomenu – enzimskoj oksidaciji jednog sloja grafitnog ugljika peroksidazom hrena (HRP). U prisutnosti niskih koncentracija vodikovog peroksida (∼40 μM), HRP je katalizirao oksidaciju grafenskog oksida, što je rezultiralo stvaranjem rupa na njegovoj bazalnoj ravnini. Tijekom istog razdoblja analize, HRP nije uspio oksidirati kemijski reducirani grafen oksid (RGO). Enzimsku oksidaciju karakterizirala je Raman, ultraljubičasto-vidljiva, elektronska paramagnetska rezonancija, Fourierova transformacija infracrvene spektroskopije, transmisiona elektronska mikroskopija, mikroskopija atomske sile, elektroforeza na natrij dodecil sulfat-poliakrilamidnom gelu i plinska kromatografija-masena spektrometrija Računalne studije pristajanja pokazale su da je HRP prvenstveno vezan za bazalnu ravninu, a ne za rub i za grafen oksid i za RGO. Zbog dinamičnije prirode HRP-a na grafenskom oksidu, hemsko aktivno mjesto HRP-a bilo je bliže grafenskom oksidu u usporedbi s RGO, čime se olakšava oksidacija bazalne ravnine grafenskog oksida. Također smo proučavali elektronska svojstva reduciranog međuproizvoda, rupičasto reduciranog grafenskog oksida (hRGO), koristeći mjerenja tranzistora s efektom polja (FET). Dok je RGO pokazao prijenosnu karakteristiku u obliku slova V sličnu jednom sloju grafena koji se pripisuje njegovom nultom pojasu, hRGO je pokazao poluvodičko ponašanje p-tipa s pozitivnim pomakom u Diracovim točkama. Ovo ponašanje p-tipa učinilo je hRGO, koji se može konceptualizirati kao međusobno povezane grafenske nanovrpce, kao potencijalno atraktivan materijal za FET senzore.

izvor https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21344859/

HOP