Skandalozno: Prelaskom iz Adriatic osiguranja u ‘sestrinski Euroherc’ košta vas 15% skuplja polica?!

0
7859

Hrvatska je postsocijalistička država u kojoj imate niz vodećih tvrtki koje izvode teške nebuloze prema svojim građanima zahvaljujući ili zakonima ili politici svoje kompanije.

Ako naprimjer kao sin svome ocu želim uplatiti devize na devizni račun moga oca direktno u banci, znači najbližeg u rodu, moram imati punomoć u Zagrebačkoj banci. Nije li to komedija?

A može biti i tragedija ako je otac teško pokretan jer ne može mi napisati punomoć? Tako vaš novac je na jedan ili drugi način blokiran, a vi ste u nevolji, možda životnoj nevolji. Ne mogu uplatiti svoj novac nekoj drugoj osobi bez punomoći! Nije bolje niti kod internet bankarstva, ako pak neka druga osoba iz iste banke želi meni uplatiti novac a moj iban npr. počinje sa LT,  možemo to preko deviznog računa, bez njega nema uplate, kod Raiffeisen banke možete transakciju provesti bez da imate devizni račun.

Ako želite osigurati vozilo kod Euroherca, a prije ste bili u Adriatic osiguranju , naplatiti će vam osiguranje 15% skuplje, jer kako kažu to je isti vlasnik, pa da njihovi osiguravatelji ne otimaju klijente jedni od drugih naplaćuju prelaz i skuplje osiguranje?!

Što u prijevodu po mome mišljenju znači da je očito jedno osiguranje puno manje i slabije u tržišnoj utakmici, te kao takvo ne bi opstalo niti od  vlastitog osiguranja konkurenciju…A tko plaća tržišnu utakmicu? Klijent. U principu pravila tržišnog natjecanja, slobodno tržište po Ustavu i zakonu, ovdje je u drugom planu! Prava potrošaća u trećem planu. Kupac osiguranja ne može slobodno  birati kod koga će osigurati vozilo, već mu je nametnut izbor prema politici osiguravajuće kuće. Naravno da to stvara bijes kod osiguranika, jer im se sloboda odlučivanja uvjetuje 15% većom policom. Neki od osiguranika zbog toga su okrenuli leđa tom osiguranju, jer izgleda da je nečija pohlepa stvorila drugu osiguravajuću kuća ?!

 

I.D.

HOP