SAD: Inicijativa za narodne vrtove koja sada uključuje registraciju povrtnjaka širom države!

0
4738

SAD  traži od građana da registriraju svoje povrtnjake za nacionalnu bazu podataka
Potez vlasti zbog kojeg se mnogi ljudi češu po glavi, Ministarstvo poljoprivrede SAD-a  je obnovilo inicijativu – Inicijativu za narodne vrtove koja sada uključuje registraciju povrtnjaka širom zemlje.

Prema vlasti taj potez je da bi se podstakao “raznovrsniji i otporniji lokalni sistem hrane kako bi se zajednice osnažile da se bave pitanjima kao što su pristup ishrani i klimatske promjene”.

Oni koji godinama pomno prate vlast znaju da im je briga o ljudima i kvalitetu njihove ishrane zadnja rupa na svirali. U ovom popisivačkom projektu su vjerovatno inspirisani onom popularnom wef floskulom “nećete imati ništa i bićete sretni”…samo dok prvo registriraju što imate da bi onda zakonski mogli nemati.

Mediji tu inicijativu pokrivaju činjenicom  da u  prosincu 2020. znanstveni odbor, sastavljen od 20 akademika i liječnika, preporučio je smanjenje ograničenja dodanih šećera u prehrani na 6% dnevnih kalorija s 10% u trenutnim smjernicama. Skupina je prikupila ogromnu zbirku podataka i predstavila ovaj zahtjev USDA-i navodeći rastuće stope pretilosti i vezu između pretilosti i zdravstvenih problema poput dijabetesa tipa 2, bolesti srca i raka.

-Pozdravljamo vrtove diljem zemlje da nam se pridruže u naporima Narodnog vrta i svega što on predstavlja,” rekao je ministar poljoprivrede Tom Vilsack, “Lokalni vrtovi diljem zemlje dijele ciljeve USA-e za izgradnju raznolikijih i otpornijih lokalnih prehrambenih sustava, osnaživanje zajednica da se okupe oko širenje pristupa zdravoj hrani, rješavanje problema klimatskih promjena i unaprjeđenje jednakosti.”

Tajnik Vilsack je dodao: “Potičemo postojeće i nove vrtove da se pridruže pokretu. Uzgoj lokalne hrane koristi lokalnim zajednicama na mnogo načina, a mi nudimo tehničke resurse za pomoć. Također, to je sjajan način da se povežete s lokalnim članovima USA tima.”

Opet, važno je istaknuti da izjava o misiji USA-e ne uključuje ništa s održavanjem zdravlja Amerikanaca. Zapravo, njihov dosadašnji radni staž tijekom godina učinio je potpuno suprotno.

 

HOP

HOP NA TELEGRAMU
https://t.me/hopportal