Šef FDA cjepiva predlaže odmak od mRNA COVID cjepiva

0
1795
mr.sc. Arna Šebalj - znanstvene vijesti
mr.sc. Arna Šebalj – znanstvene vijesti

Poštovani čitatelji, zvuči li vam ovo kao blago priznanje FDA da mRNA cjepiva protiv Covida ne valjaju?

Prenosimo članak Jacka Phillipsa iz Theepochtimes koji potvrđuje ozbiljne sumnje u mRNA cjepiva. Voditelj odjela za cjepiva Uprave za hranu i lijekove (FDA) sugerirao je da je možda vrijeme da se krene dalje od upotrebe mRNA cjepiva protiv COVID-19. Dva najčešće korištena cjepiva – koja su proizveli Pfizer i Moderna – koriste mRNA tehnologiju. Cjepivo Johnson & Johnson koristi adenovirus, a Novavaxova injekcija, najnovije odobreno cjepivo za COVID-19 u Sjedinjenim Državama, temelji se na proteinima i najsličnija je uobičajenim cjepivima. (FDA Vaccine Chief Suggests It’s Time to Move on From mRNA COVID Vaccines).

https://www.theepochtimes.com/fda-vaccine-chief-suggests-its…

 

Šef FDA cjepiva Peter Marks rekao je da dugoročno rješenje cijepljenja protiv COVID-19 možda ne podrazumijeva korištenje mRNA tehnologije. “Moramo pogledati druge vrste cjepiva. A postoje i oni koji bi mogli pružiti trajniji imunitet”, rekao je za prodajno mjesto.

“Ne da omalovažavamo trenutna cjepiva mRNA, već zato što dugujemo stanovništvu da vidimo što bi moglo pružiti najveću širinu, dubinu i trajanje imuniteta protiv COVID-19”, dodao je dužnosnik, ne ulazeći u detalje koji bi mogli biti sljedeći koraci. Rekao je: “…drži me budnim briga da postoji određena šansa da ćemo možda morati primijeniti još jedan pojačivač – barem za dio stanovništva, možda starije pojedince – prije sljedećeg rujna, listopada”, napomenuo je Marks.

Unatoč Marksovim tvrdnjama o cjepivima protiv mRNA COVID-19, Moderna i Pfizer žele koristiti tehnologiju za druge bolesti, uključujući rak ili srčana stanja. Šef Moderne nedavno je priopćio kako njegova tvrtka radi na projektu ubrizgavanja mRNA u srca ljudi nakon srčanog udara. “Sada smo u super uzbudljivom programu u kojem ubrizgavamo mRNA u srca ljudi nakon srčanog udara kako bismo ponovno potaknuli rast krvnih žila i ponovno vaskularizirali srce”, rekao je Stephane Bancel, izvršni direktor, u intervjuu za Sky News ranije ovog mjeseca.

I mi smo pisali o šokantnim mikroskopskim nalazima krvnih ugrušaka kod „iznenada umrlih“ a koji su pronađeni nakon obdukcija.

https://www.hop.com.hr/2022/06/14/ekskluzivno-sokantne-mikroskopske-fotografije-krvnih-ugrusaka-izvadenih-od-onih-koji-su-iznenada-umrli/

U međuvremenu, glavni kirurg s Floride Joseph Ladapo rekao je da ne preporučuje davanje cjepiva mRNA COVID-19 mlađim muškarcima. Analiza koju je napravila država otkrila je veliki porast smrtnih slučajeva povezanih sa srcem među muškarcima u dobi od 18 do 39 godina nakon cijepljenja.

“Kod mladih muškaraca, od 18 do 39 godina, to je očito bio signal za povećani rizik”, rekao je za program “American Thought Leaders” EpochTV- a ovog mjeseca.

“Postoji niz studija koje ukazuju na to da ova cjepiva, mRNA protiv COVID-19, povećavaju rizik od nepovoljnih kardiovaskularnih i srčanih događaja“ – rekao je Lapado.

HOP na telegramu

https://t.me/hopportal

Telegram kanal Arna Šebalj:

https://t.me/arnakanal

Chat, grupa

S Arnom i istinom:

https://t.me/arnasebalj

SVJEDOČANSTVA:

https://t.me/+sDUqfUv-QRdmM2Q0

Youtube channel:

https://www.youtube.com/channel/UCS_UVM46msLtQSvd46Cd5_A