Sans-krit ili indoeuropski jezik neki ‘vukovci ‘ ga nazivaju stari slavenski jezik

0
1625

Moram se složiti sa jezičarem Domagojem Vukovićem da neki hrvatski jezičari drže hrvatske govore i dijalekte posebnim jezikom, a to je jako pogubno za hrvatski identitet i hrvatski jezik koji se izvorno zvao haravača. Od njega su nastali hrvatski dijalekti čakavica, kajkavica i štokavica na temelju upitnih zamjenica, a to je povijesno i religijsko pitanje.

Ti dijalekti su trebali obogatiti hrvatski vokabular, ali nisu zahvaljujući vukovcima. Od haravače su također nastali svi arijski jezici, a zašto se danas razlikuju, krivnju snose različita pisma, načini pisanja i drukčija gramatika. U lingvistici haravača je danas poznata kao sans-krit ili indoeuropski jezik, a neki vukovci ga nazivaju stari slavenski jezik kao da Slaven ne znači Hrvat. Od haravače je nastao etnik Harvač, Harvat i Horvat, te Slaven ili Cerven i mnogi drugi etnici koje danas lingvisti ne mogu povezati sa etnikom Harvač.

Mnogi današnji nazivi za narode su nastali od naziva Harvač, ali zbog naše hrvatske povijesne i jezične ignorancije, mi ih danas ne možemo povezati. Naziv haravača je nastao od dvojne religije koja je štovala Sunce kao HARA i Zemlju kao VAČA. U kršćanstvu Sunce danas simbolizira KRIST ili HRIST, a planet Zemlju ISUS. Za ove promjene krivnju snose različita pisma i način pisanja koje su nametali okupatori. Naziv Harvač se suglasnički pisao ARAC, ARAS, ARAT ili ARAG. Mi danas ne znamo da su etnici RAC, RAČ, RAS, RAT ili RAG nastali u doba rimskog Imperija i kršćanstva ispuštanjem početnog samoglasnika A.

Kako vidimo u ovim nazivima nedostaju glasovi H i V dok je glas Č zamjenjivan drugim suglasnicima. Tako se izgubila civilizacija HARAVAČA, a na Levantu je zamijenila semitska civilizacija koja u Europu dolazi preko starih GRKA i LATINA. Tako su Harvati ili Arvati postali CELTI (Kelti), dakle, HELVETI, a okupirani Hrvači HELENI i ILIRI. Arumani ili ARAMČANI su postali Romani.

Haravača je bila slogovni jezik i sve riječi su se sastojale od dva sloga kao riječi HARA i VAČA. Da bi obogatili svoj vokabular, Harvači su današnji vokal A počeli zamjenjivati vokalima E, U ili I, pa recimo, riječ DAKA postaje DEKA, DUKA i DIKA, a pod Grcima i Latinima DOKA. Tako nastaju govori akavica, ekavica, ukavica i ikavica. Akavica u Europi je postala ekavica, a ukavica na Levantu ikavica. Pod Bizantom glas A postaje O, a glas E postaje I. Glas O je semitski i najmlađi je samoglasnik, a izvorno su postojala četiri samoglasnika jer sve je bilo utemeljeno na astrologiji, dakle, na horoskopu sa četiri kvadranta. Slično je kod Semita glas B zamijenio glas V. Novi zavjet je utemeljen na horoskopu.

Pojavom Semita na Levantu dolazi do velikih jezičnih promjena.. Za razliku od Arijaca koji pišu sa desna na lijevo, Semiti pišu i čitaju sa desna na lijevo. Tako riječ VAČA, raniji naziv za Zemlju, postaje ČAVA i označuje Sunce. Odatle bog Sunca ŠIVA. ČAVA kod europskih Arijaca postaje ČAVAN i ČAVAČ. Čavač na starogrčkom suglasničkom pismu postaje ZEUS. Zeus se u Rimu odrazio kao DEUS. Danas se naziv ČAVAN kod Engleza odrazio kao SUN, kod Nijemaca kao ZONNE, a kod Hrvata kao SUN-CE. Sufiks CE je suglasnički napisana riječ ČAVA. Dakle, postoji tvorba riječi kada dvije suglasničke riječi sa istim značenjem, a napisane drukčije, postaju jedna riječ.

Od naziva ČAVA nastaje upitna zamjenica ČA, odnosno, čakavska izreka ČA JE, jer glas V je postao J, a najvjerojatnije se pisao grčkim slovom ipsilon, dakle, Y. Franci su naziv ČAJA pretvorili u upitnu zamjenicu KAJ. Odatle i dalmatinsko ime Kaje ili Kajo i Kaže. Riječ ČAJA je prema sanskritu značila običaj ili naviku. Dakle, upitna zamjenica KAJ je nastala od naziva ČAJA isto kao i izreka ČA JE. Zamjenica ŠTO je ruska, koja se pisala ČTO jer nisu znali treba li koristi slovo Č ili T za glas Č. Dakle, i upitna zamjenica ŠTO je nastala od zamjenice ČA. Upravo zbog ruske zamjenice ČTO Germani su pisali glas Č dvoslovom ST, što se izgovara ŠT.

Sve ovo će nam pomoći u otkrivanju nastanka imena i prezimena, te toponima i horonima. Bog Šiva je nastao od naziva ŠEVA ili ŠUVA, a pod Bizantom se odrazio kao ŠIBA. Slično se naziv Harvač pisao suglasnički ARUA ili ARIA, a odatle naziv ARIJAC. Zar nam ove spoznaje ne otkrivaju tajne nastanka starih hrvatskih i europskih toponima i horonima, kao i prezimena? Zar napokon ne ćemo razumjeti mit o Heleni i Europi? Što znači HURPAČ ili grčki EUROPA?

Interesantno je da kod Semita često sve ono što je bilo muško postaje žensko, a što je bilo žensko postaje muško. Najbolji primjer je božica ISIS ili IZIDA koja postaje ISUS. ISSA je bilo grčko ime za otok VIS ili VIŠ, a VIŠ-AN ili VIŠNJI je postao bog Zemlje. Ovo nam otkriva nešto što mnogi Hrvati ne mogu ni zamisliti, a to je da su Hrvati živjeli na Visu i Višnjanu prije starih Grka jer Grci nisu imali slovo za glas V. Pod Bizantom VIŠEVAC je postao Biševo. Ovo nam otkriva što znači prefiks VIŠE u imenu VIŠESLAV.

Meni danas nije jasno zašto se hrvatski jezičari i povjesničari ponašaju kao sluge moćnika ili glupavih hrvatskih političara jer Hrvati su bili nositelji izgubljene civilizacije koju su na Levantu uništili Semiti, a u Europi semitski Grci i Romani. Od te civilizacije su nastale dvije civilizacije kojima se danas klanjamo. Hebreji su bili Hrvati koji su semitizarni u egipatskom i babilonskom ropstvu. Na suglasničkom semitskom pismu, Hrvati su sebe nazivali ERVE, a Semiti su ih zvali ERBE. Semitskim čitanjem ERVE postaju EVRE, a ERBE postaju EBRE. Odatle biblijski nazivi HEBREJ i JEVREJ. Gotovo svi starogrčki filozofi, pjesnici i pisci u svojim prezimenima imaju prefiks ARIS, a to je suglasnički na grčkom pismu napisan etnik Harvač.

U njegovoj ‘Historiji” Herodot opisuje Amazonke čiji muževi su sa Pontusa ili Crnog mora najprije otišli u Egipat i odatle se vratili u Palestinu, produžili prema Perziji i dalje prema istoku. Iz Herodotovog teksta možemo zaključiti da su ti Hrvati bili misionari, a to nam potvrđuje da su oni bili tvorci sanskritskog pisma i jezika kojim su se oni služili. Haravača ili sanskrit je morao nastati na obalama Crnog mora koje su Romani zvali Cerveno. Zbog toga su Romani Hrvate zvali Cerveni, a tako su zvali Etrurce koji su sebe zvali ARAS-ENI, dakle, RAS-ENI. Ne znam jesu li Srbijanci posvojili te Rasene, a to su bili Hrvati poznati kao Etrururci koji su u Europu došli davno prije Grka i Latina sa Crnog mora. Raseni ili Cerveni su stvorili pismo koje su od njih prihvatili Latini.

Ovdje sam samo želio pokazati kako se preko religije, pisma i gramatike mijenjao hrvatski jezik kroz povijest. Danas bi se Hrvati trebali odreći ijekavice i prihvatiti samo jekavicu jer njezina pravila su jasna. Ijekavica ovisi u srbijanskom naglasku i apsurdno ju je čuvati danas kad mladi više ne uče srpsko hrvatski jezik. Lingvistika je jako kompleksna znanost, posebice onomastika. Odreknite se ijekavice, ako želite postati hrvatski lingvist i dobar onomastičar.

Srećko Radović

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal