U Japanu postoji redovnik robot, u Pekingu svećenik android, u Njemačkoj (gdje je teologiju predavao Martin Luther) svećenik-robot koji dijeli blagoslove

0
9311

NASTANAK ČOVJEČANSTVA I ZORA TRANSHUMANIZMA UZ SUDJELOVNIŠTVO SVEĆENSTVA, TEHNO-TEOLOGA I EKSPONENATA RELIGIOZNOG SVIJETA IZ CIJELOG SVIJETA
Piše: Maurizio Martucci

Tisućljetne loze, autohtoni narodi i duhovnost, sekularne dogme i religije privilegirani plijen digitalne tranzicije, preteče transhumanizma, apokalipse planirane u velikom resetiranju čovječanstva.

U općem nerazumijevanju praktičara, promatrača i nesvjesnih vjernika, mistifikacija svetoga i metafizike zapravo je provlačenje kroz umjetnu transpoziciju planova, u kojoj fikcija prevladava nad istinom i ritualom zahvaljujući proširenoj stvarnosti, robotici i umjetnoj inteligenciji, omiljenim alatima otkazivanja kulture, otkazivanja kulturnog identiteta kako bi se iskorijenio s lica zemlje svaki trag duhovnog uzdizanja.

Prošle jeseni, u Parizu je održana Pawa ‘usporedba drevnih i budućih tehnologija’, neobično okupljanje 32 nacije uključujući religijsko-duhovne predstavnike čak iz Amazona i Hi-Tech poduzetnika, uključujući Tonyja Fadella, oca iPada, IPhonea i 5G Internet of Things, međunarodno pariško okupljanje na kojem su Web 3.0, Metaverse, Bitcoin i takozvani ‘algoritmi za buđenje’ heretički spojeni s domaćim znanjem kako bi se istražila hibridna budućnost prikladna za kiborge.

Pawa se bavi stvaranjem veza između materijalnog svijeta i duhovnih kraljevstava”, kažu nam, “pripremite se istražiti budućnost razumijevanjem kako svijest može biti temeljna osnova za vođenje do samotransformacije”, koja ima za cilj stajati kao pokret “promjene”. Promjena koja je zapravo već započela čak i među katoličkim kršćanima i unutar Talijanske budističke unije.

Nakon Zaklade ‘renAIssance’, tj. renesanse gdje AI označava umjetnu inteligenciju koja je s novim tehnologijama “dar od Boga”, riječi pape Franje, došao je red na Cyber-Buddhu, dijalog o umjetnoj inteligenciji, snažan tema na Udine Mimesis Festivalu koji se također održao prošle jeseni (29. listopada 2022.). “U bliskoj budućnosti, eksponencijalni razvoj umjetne inteligencije predodređen je da promijeni naše živote – pišu talijanski budisti voljni preispitati tisućljetnu tradiciju Siddhārthe Gautame s tehnološkog gledišta – sada nas dijeli samo nekoliko desetljeća od umjetne inteligencije u stanju izjednačiti, čak i nadmašiti ljudsku misao.

Ako je već 2020. Vatikan promovirao konferenciju o “etici i robotici”, veze Biblije i umjetne inteligencije te veza vjere i tehnologije tema je članka koji je u Agendi Digitalno potpisao Don Luca Peyron, teolog Katoličkog sveučilišta, Digitalni apostolat Biskupije Torina: “binomno kršćanstvo i umjetna inteligencija – piše tehno-teolog – otkrivaju postojanje pouzdane veze s vjerničkog i kulturnog gledišta između vjere u Isusa Krista i umjetne inteligencije”, toliko da su se isusovci iz Družbe Isusove osjetili prisiljenima posvetiti monografiju “Accènti” Civiltà Cattolice umjetnoj inteligenciji, koja govori o “izvedivosti i mogućim načelima” digitalnog humanizam”.

Što to znači? Što to nije zavjera niti znanstvena fantastika, nego da smo svi napadnuti?!Jer ako je nakon Vlada čak i religijsko-duhovni svijet otvoren ucjenama digitalne tranzicije kamuflirajući se iza sterilnih kompromisa i uzaludnih evolucijsko-egzistencijalnih podjela, to znači da bi nas uskoro tehno-kloniranje identiteta moglo dehumanizirati u tehnološkom napretku, gurajući nas u zalazak čovječanstva za zoru transhumanizma, uz suučesništvo ovisnih klera, teologa i spiritualista. Ali nije posljednji. Jer ako u jednom hramu u Japanu već postoji redovnik robot, u Pekingu svećenik android, au Njemačkoj u Wittenbergu, gdje je teologiju predavao stanoviti Martin Luther, svećenik-robot s ekranom osjetljivim na dodir i LED svjetlom iz ruku danas dijeli blagoslove na 5 jezika!

Preveo Igor Drenjančević

HOP

HOP na Telegramu