S. Sladoljev: Zapad odlukom o embargu na oružje NAPADNUTIMA srpskom agresijom činili su baš SUPROTNO nego što sada rade u Ukrajini

0
1327

Jao strašljivim srcima i lijenim rukama i grešniku koji hodi dvjema stazama. Jao vama koji ste izgubili izdržljivost: što ćete raditi kad vas Gospod pohodi? -Stari zavjet, Sirah

Točno prije dvije godine preko platforme  pokušao sam objasniti što nam se događa i što nas čeka. Ljude sam pozvao da izaberu između ili znanja (temeljenog na dokazima) ili ideologije (temeljene na podvalama), riječima: “Gospodine, u Tebe se uzdam!” (da ćete dobro izabrati!)

U ratu Rusije protiv Ukrajine izabrao sam “krivu” stranu. Sinoć sam pogledao i film “Dnevnik iz Guantanama” … Što raditi ako si napadnut? Odbaciti pušku, svjestan, da braneći se, u konačnici ratuješ za nečiji interes? Gordijski čvor ima rješenje! I Kolumbovo jaje ima! Ima i ovo! Potop? Sodoma i Gomora?

Sve što je rekao austrijski mirotvorac, točno je. Ratovi, prevrati, prevare jesu podvale s “umivenim licem”. Sve su za račun nečijih interesnih ciljeva. Namjerno kažem NEČIJIH, a ne američkih. Tu spada i u videu spomenuto bombardiranje Srbije da bi se, tobože zaustavilo “etničko čišćenje” Kosova. Ma ne, već porad ostvarenja svojih interesa u “Regionu”!

Jer, kada im to u dva navrata NIJE uspjelo s Miloševićem (i Srbima), treći su mu (im) put okrenuli leđa! Kao i Al Quaedi! Jer prvi put, ne samo da ga nisu zaustavili, nego su mu POMOGLI u tome odlukom o embargu na oružje NAPADNUTIMA, a RAZORUŽANIMA, baš SUPROTNO nego što sada rade u Ukrajini!

Drugi put, kada su spriječili potpuni vojni slom Srba u Bosni i još im poklonili neotvorevinu temeljenu na etnocidu!

FB_IMG_1680348188789

Treći su se put opametili. Vjeru su poklonili kosovskim Albancima. I zato su bombardirali Srbiju. I uspjeli! Zauzvrat dobili su vojne baze, vjerne i zahvalne saveznike (notabene, Hrvate su dobili gratis).

Imperijalna “geostrategija” nije previše pametna “znanstvena disciplina”. “Pametna” je samo zato što je Homo sapiens predvidljiv (glup) i neprosvjećen, što će razjapiti usta više nego može pojesti, po treći put uplatiti u “financijsku piramidu” iako se već dva puta gadno opekao, uporno ganjati “crvenu krpu” umjesto onoga tko njome maše …

 

Srećko Sladoljev

HOP