Besplatna probna ronjenja za posjetitelje i eko akcija

0
1175

 

Pogled u plavo oduševio Vodičane
(Besplatna probna ronjenja za posjetitelje i eko akcija)

image001

Pogled u plavo koji je svojim dosadašnjim djelovanjem mnogima približio ronjenje i ronilačke aktivnosti kroz besplatna probna ronjenja posjetitelja, već petu godinu gostuje u gradu Vodicama na oduševljenje brojnih građana, turista i posjetitelja grada Vodica koji su imali jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju.

Više od dvije stotine posjetitelja tijekom ovog vikenda imalo je priliku spoznati čari i ljepote ronjenja s punom ronilačkom opremom u potpuno kontroliranim i sigurnim uvjetima prepoznatljivog montažnog desetmetarskog bazena Pogled u plavo koji je bio montiran na prelijepoj vodičkoj rivi uz podršku Grada Vodica, Turističke zajednice grada Vodica i Agencije Plava promocija.

2. Besplatna probna ronjenja 5. probna ronjenja s djecom 4. Plava promocija, Vodice

„Izuzetno nas raduje i ove godine ovako veliki odaziv naših građana za probna ronjenja, a posebno djece koja imaju jedinstvenu priliku okušati se u ovoj prekrasnoj aktivnosti ronjenja te na ovaj način potičemo naše mlade da se uključuju u edukativne i ekološke programe i aktivnosti s obzirom da tijekom ovog vikenda imamo i ekološku akciju čišćenja podmorja, a ronjenje kao aktivnost je važna grana u smjeru očuvanja prirode i morskog okoliša s ciljem podizanja svijesti za očuvanje okoliša.“, istaknula je Anita Franin Pečarica, direktorica Turističke zajednice grada Vodica.

13. Bazen Pogleda u plavo 10. Pogled u plavo i Honda Marine 1. Pogled u plavo, vodice

Nakon poduke o osnovnim pravilima ronjenja te ronilačkoj opremi posjetitelji su uz instruktore ronjenja zaronili u bazen te razgledavali ljepote hrvatskog podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija Marjana Radovića koja se nalazi u bazenu te pridonosi stvarnom osjećaju dubine.

7. Montažni bazen Pogleda u plavo 5. Ronilčki tim Plave promocije

Pogledu u plavo posebno su se razveselila djeca koja su s nestrpljenjem čekali na svoj prvi zaron i upoznavanje s ronilačkom opremom uz sigurnost ronioca Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic i ronilačkog tima Plave promocije.

Ovaj vikend u Vodicama bio je u znaku ronjenja i ronilačkih aktivnosti, a osim projekta Pogled u plavo i besplatnih probnih ronjenja održavala i ekološka akcija čišćenja podmorja s ciljem izvlačenja otpada iz mora te podizanja svijesti o važnosti provođenja eko akcija jer se osim čišćenja podmorja kroz provođenje ekoloških akacija podiže svijest građana o važnosti očuvanja morskog okoliša.

Akcija čišćenja podmorja provodila se u organizaciji ŠRK Mali porat Vodice uz potporu TZ grada Vodica, a sudjelovalo je više od 20 ronioca koji su čistili podmorje vodičkog malog i velikog porta, dok su podršku pružila i djeca kod prihvata otpada iz mora. Kroz ulaganje velikih napora Grada Vodica i TZ grada Vodica u očuvanje okoliša vidljivo je smanjivanje otpada u moru kontinuiranim provođenjem ekoloških akcija čišćenja te su ronioci izvukli manje količine plastike i stakla.

18. Eko akcija Vodice 19. Čišćenje podmorja

Pogled u plavo provodio se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, dok su medijski pokrovitelji projekta Morski.hr, SCUBAlife magazin i Gorgonija.com, a provodi se uz veliku podršku HONDA MARINE (Fred Bobek d.o.o.) i JVP Vodice.
Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu.

HOP -portal na Telegramu

https://t.me/hopportal