Konačni nacrt Ugovora o pandemiji Svjetske zdravstvene organizacije biti će predstavljen u srpnju 2024. godine

0
1251

Izvješće o konferenciji u Europskom parlamentu u Strasbourgu održanoj 19. travnja 2023. s videom konferencije

 

 

mr.sc Arna Šebalj -znanstvene teme
mr.sc Arna Šebalj -znanstvene teme

Na nadolazećoj 76. Svjetskoj zdravstvenoj skupštini (WHA) bit će predstavljeno (najmanje) 307 amandmana na Međunarodne zdravstvene propise (IHR) i nulti nacrt Spremnosti i odgovora na pandemiju (ugovor) za postupak koji označava početak posljednjeg razdoblja dok suverene države još uvijek mogu odstupiti od predaje suvereniteta Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji.

 

Reformski dokument WHO-a i nedavna izjava koju su izdali čelnici G20 pokazuju da koncept nadilazi brigu o javnom zdravlju i da je osmišljen kako bi bio prikladan za sve autokratski proglašene potencijalne krize i njihovo rješenje prošireno agendom „Jedno zdravlje“.

Izmjene i dopune IHR-a omogućile bi WHO-u i partnerima da novu pandemijsku industriju učine trajnom, WHO ‘CA+’ (ugovor) jasno ima za cilj osigurati globalno upravljanje i resurse bez odgovornosti ili demokratskih načela.

 

Očekuje se da će konačni nacrt Ugovora o pandemiji Svjetske zdravstvene organizacije biti predstavljen u srpnju 2024. na 77. Svjetskoj zdravstvenoj skupštini. Države članice tada će imati 10 mjeseci da ratificiraju ili odbiju prijedloge. Tajnost pregovora i ono o čemu se javno raspravljalo već je izazvalo zabrinutost da će Ugovor o pandemiji zajedno s amandmanima na IHR oduzeti članicama njihov suverenitet i preuzeti kontrolu nad ljudima i resursima.

 

Nekoliko zastupnika u Europskom parlamentu sazvalo je konferenciju kako bi razmijenili mišljenja i saznanja, raspravljali o rizicima i suočili se s izazovom otkrivajući implikacije dizajna „novog SZO-a“. Children’s Health Defense (CHD) Europe zajedno sa svojim savjetnicima i neovisnim stručnjacima također je izrazilo svoju zabrinutost zbog poteza i koraka koje poduzima Svjetska zdravstvena organizacija.

 

Zastupnici Europskog parlamenta i pozvani govornici podijelili su svoja stajališta i ponovili da se i Nacrt ugovora i izmjene i dopune IHR-a moraju pomno proučiti kako bi se razumjela prijetnja koju sadašnji nacrti i izmjene predstavljaju za načela naših demokratskih društava.

 

Konferenciju su održali europarlamentarci: Virginie Joron (FR), Francesca Donato (IT), Mislav Kolakušić (HR), Ivan Vilibor Sinčić (HR), Cristian Terhes (RO), Sylvia Limmer (DE), Stasys Jakeliunas (LT).

 

Gosti predavači bili su Wolfgang Wodarg MD, David Bell PhD, dr. Silvia Behrendt i Philipp Kruse LL.M.

Albert Bourla, izvršni direktor Pfizera i glavni direktor SZO Tedros Adhanom Ghebreyesus bili su pozvani, no, odbili su poziv za sudjelovanje.

 

https://childrenshealthdefense.eu/eu-issues/why-policymakers-should-reject-the-new-who/?fbclid=IwAR2_uaPwVU-mTIw9-Xyl50o39OwdHoS3Lg2RhHLQIjDQlyYcHs4P_e4jy9o

 

Pisali smo još u travnju  2022. o Prigovoru ZNANSTVENOG VIJEĆA HRVATSKE.

 

https://www.hop.com.hr/2022/04/20/prigovor-znanstvenog-vijeca-hrvatske-un-u-i-who-u-zbog-predaje-suvereniteta-hrvatskog-zdravstva-who-u-svjetskoj-zdravstvenoj-organizaciji/

 

Nažalost, zvanična tijela Republike Hrvatske nisu smatrali potrebitim učiniti isto te tako, kako tada, tako i sada, čine nemjerljivu moguću štetu koja će proizaći ratifikacijom Ugovora o pandemijama WHO-a.

 

HOP

HOP -portal na Telegramu

https://t.me/hopportal