KAKO JE PSIHOLOGIJA BILA „NAORUŽANA“ ZA POTISKIVANJE ISTINE U DOBA tzv. PANDEMIJE COVID-a

0
6358

Intervju Dr. Thomasa Bindera iz rujna 2022.:

KAKO JE PSIHOLOGIJA BILA „NAORUŽANA“ ZA POTISKIVANJE ISTINE U DOBA tzv. PANDEMIJE COVID-a 

mr.sc. Arna Šebalj - znanstvene vijesti
mr.sc. Arna Šebalj – znanstvene vijesti

U ovom intervjuu Taylor Hudak  razgovarao je sa švicarskim kardiologom, dr. Thomasom Binderom.

 

Dr. med. Dr. Binder studirao je medicinu na Sveučilištu u Zürichu, a doktorirao je imunologiju i virologiju uz specijalizaciju iz interne medicine i kardiologije. Ima 34 godine iskustva u dijagnostici i terapiji respiratornih infekcija u bolnicama i na jedinicama intenzivnog liječenja. Dr. Binder ima privatnu praksu u Švicarskoj 24 godine.

 

U veljači 2020., na početku krize izazvane COVID-19, dr. Binder  se založio za povratak etike i znanosti u područje medicine. Progovorio je protiv neznanstvenih ograničenja, mandata, pogrešnog PCR testiranja itd., na svojoj osobnoj web stranici i društvenim medijima. Dr. Binder kaže da je njegova dužnost kao liječnika bila informirati javnost o istini o COVID-19.

Tada, u četvrtak, 9. travnja 2020., dr. Binder je objavio blog na svojoj web stranici, koji je pružio temeljitu analizu COVID-19 i raznih neznanstvenih mjera koje su u to vrijeme provedene. Objava na blogu postala je viralna i imala je 20.000 pregleda, a dr. Binder se nadao da će njegova objava umiriti javnost i inicirati ukidanje ograničenja i mandata.

 

 

Međutim, objava je privukla pozornost dvojice kolega, koji su upozorili šefa državne policije tvrdeći da je dr. Binder navodna prijetnja sebi i vladi. Dva dana kasnije, 11. travnja 2020., dan prije Uskrsne nedjelje, dr. Bindera brutalno je suočilo ukupno 60 naoružanih policajaca, uključujući 20 policajaca iz antiterorističke jedinice Kantonspolizei Aargau, ARGUS.

Nakon pregleda postova dr. Bindera na blogu, postova na društvenim mrežama i e-pošte, policija je shvatila da dr. Binder nije prijetnja i da nije imao povijest mentalnih bolesti. Zbog toga policija nije izdala nalog za uhićenje. Umjesto toga, policajci su poslali liječnika hitne pomoći da procijeni stanje mentalnog zdravlja dr. Bindera, a dijagnosticirana mu je “Corona ludnica”, a zatim je smješten na psihijatrijsku jedinicu.

 

Dr. Binder je na kraju pušten i nastavlja liječničku praksu u Švicarskoj. Trenutno je član uprave švicarske “Aletheia, humana medicina i znanost”. Član je Doctors for Covid Ethics i član Njemačkih liječnika i znanstvenika za zdravlje, slobodu i demokraciju. On je jedan od 22 znanstvenika koji su napisali Corman-Drosten Review Report. 

 

https://odysee.com/@TLAVagabond:5/Dr-Thomas-Binder-Interview-9-11-22:d?src=embed&t=275.034382

 

 

HOP na Telegramu

https://t.me/hopportal

 

 

 

Telegram kanal Arna Šebalj:

https://t.me/arnakanal